• Opplysning

• Tilbakemelding

Finn drivere, programmer og oppdateringer for HP-skrivere

Last ned og installere drivere, programmer, og nyttig utskrifts- og skanningsprogramvare for HP-skriveren. Du finner også oppdateringer som kan inneholde ytelsesforbedringer, feilrettinger og nye funksjoner.

Anbefalte HP-drivere, programmer og oppdateringer

Bruk disse anbefalte alternativene for å laste ned skriverdrivere, installere HP Smart-appen og finne flere programvare- og skriveroppdateringer.

• HP Smart-app: Inkluderer verktøy for å skrive ut, skanne, kontrollere blekknivåer og sette opp skriveren på et trådløst nettverk. Gå til HP-skriveroppsett (HP Smart-app) for å få mer informasjon.

• Fullfunksjonsdrivere (Windows og Mac): 123.hp.com (på engelsk) er en praktisk nedlastings- og installeringstjeneste for HP-skriverdriveren og -programvaren. Driveren veileder deg gjennom nettverks- eller kabeltilkoblingsprosessen og inkluderer HP-skanneprogramvare.

• Komplette og grunnleggende drivere, skriverprogramvare og oppdateringer (Windows, Mac og Linux): HP-programvare og drivernedlastinger legger ut tilgjengelige drivere, ekstra utskrifts- og skanneprogramvare og fastvareoppdateringer for de fleste skrivere og operativsystemversjoner.

• HP Print for Chrome-app (Chromebooks): Installer HP Print for Chrome (på engelsk) for å sette opp USB og trådløs utskrift via Google Chrome-nettleseren. Du trenger ikke å laste ned skriverdrivere eller programvare fra HP-nettstedet eller Google for å skrive ut med appen.

• Oppdateringer av skriverfastvare: Gå til Oppdater fastvaren på en HP-skriver for å finne ut av hvordan du oppdaterer direkte fra skriveren eller laster ned og installerer fastvaren via datamaskinen.

Mobile utskriftsapper og løsninger (Android, Apple iOS)

Installer en HP-app eller plugin-modul for å konfigurere en skriver med en smarttelefon eller et nettbrett, eller bruk Apple AirPrint.

• HP Smart-app: Gå til 123.hp.com (på engelsk) for å installere appen på en Android- eller Apple-smarttelefon eller et nettbrett. Appen inneholder verktøy for å skrive ut, skanne, kontrollere blekknivåer og sette opp skriveren på et trådløst nettverk.

• HP Print Service Plugin (Android): Gå til HP-skriveroppsett (Android) for å få plugin-modulen og koble til skriveren.

• AirPrint: Gå til HP-skriveroppsett (Apple AirPrint for iPhone, iPad) for å få mer informasjon om Apples innebygde utskriftsløsning for iOS og iPadOS.

Innebygde skriverdrivere og løsninger (Windows og Mac)

Utskrifts- og skannedrivere for de fleste HP-skrivere installeres automatisk når du kobler til USB-kabelen eller legger en nettverkstilkoblet skriver til datamaskinen.

Vanlige spørsmål

Har du fortsatt spørsmål? Finn flere svar og hjelp.

Hvorfor kan jeg ikke koble til en trådløs skriver eller skrive ut over nettverket?

Kontroller nettverksproblemer og krav til oppsett hvis skriveren ikke finnes under programvaren, eller når trådløse utskriftsjobber mislykkes.

• Dårlig nettverkstilkobling: Flytt skriveren og datamaskinen eller mobilenheten nærmere den trådløse ruteren, og kontroller deretter om signalkvaliteten er forbedret. Prøv å åpne et nettsted for å se om Internett-tilkoblingen fungerer som den skal. Hvis Wi-Fi er treg eller uregelmessig, start ruteren på nytt ved å koble fra strømledningen, vent i 15 sekunder og deretter koble til strømledningen på nytt.

• Skriveren er av eller i hvilemodus: Berør menyen på kontrollpanelet, eller trykk på av/på-knappen for å vekke skriveren, og legg den i klar-modus. Noen ganger kan skriverstatus vise "frakoblet" når den faktisk er klar.

• Kontroller skriverens nettverkstilkoblingsstatus: Sørg for at skriverens trådløsfunksjon er på, og at skriveren er koblet til samme nettverk som datamaskinen eller mobilenheten din. Hvis skriveren din har et lys ved siden av et Trådløst-ikon eller knapp , må du sørge for at lyset er på. Hvis den er av eller blinker, er skriveren koblet fra nettverket.

• Slik kobler du skriveren til nettverket på nytt:

• Skrivere med berøringsskjermer: Åpne den Viseren for trådløs konfigurering fra menyen for Trådløst, Innstillinger og Nettverksoppsett. Velg nettverksnavnet ditt, og skriv deretter inn passordet for å fullføre tilkoblingen.

• Skrivere uten berøringsskjerm: Trykk på og hold nede Trådløst-knappen på skriveren til lysdioden blinker. Innen to minutter trykker du på og slipper WPS-knappen på den trådløse ruteren. Lampen for trådløs tilkobling på skriveren slutter å blinke når tilkoblingen er fullført.

• Start enheter på nytt: En omstart av skriveren og den mobile enheten kan fjerne mulige feiltilstander.

• Skriv ut en trådløs testrapport: Søk på nettsiden for HPs kundestøtte etter skrivermodellen, og søk deretter etter selvtestside for å finne dokumentet om hvordan man skriver ut og evaluerer rapporten.

• Aktiver Bluetooth under Skriveroppsett (kun Android og iOS): HP Smart-appen bruker Bluetooth til å finne skriveren og konfigurere den trådløse tilkoblingen til nettverket.

Hva om installasjonen av driveren ikke løste problemet med skriveren?

Hvis du opplever et utskrifts- eller skanneproblem, for eksempel utilfredsstillende utskrifter, problemer med trådløs tilkobling, eller en feilmelding vises, vil kanskje ikke en driver- eller skriveroppdatering løse problemet.

Gå til HP kundestøtte, angi skriverens modellnavn og -nummer, og søk deretter eller bla etter dokumentet for problemet ditt.

Hva er de forskjellige programvarene og driverne for nedlasting til HP?

Mer enn én driver eller app kan være tilgjengelig fra HP for skriveren din. Bruk denne veiledningen til å hjelpe deg med å avgjøre hvilken driver som er best å installere.

Komplett eller full løsningsdriver: Anbefales for å få mest mulig ut av HP-skriveren din. Gir veiledning i installering og tilkoblingsoppsett, og inneholder verktøy for å administrere skriverinnstillinger, utføre vedlikehold og kontrollere blekknivåer. Leveres med flere programvarealternativer.

Grunnleggende drivere: Driverløsning kun for grunnleggende skriverfunksjonalitet, inkludert støtte for de fleste Windows-, Mac- og tredjepartsprogrammer. Den mindre filstørrelsen lastes ned raskere støtter de fleste PCer som ikke oppfyller minimum systemkravene for fullfunksjonsdriveren.

HP Easy Start-app (Mac): Driverinstallasjonsappen forenkler nedlastings- og installeringsprosessen for de fleste Mac-operativsystemversjoner. Automatisk lokaliserer og installerer den beste tilgjengelige driveren og programvaren for skriveren din og veileder deg gjennom skriveroppsettet.

Plug and play driver: Installerer automatisk skriverdriveren og USB-porten, og gir grunnleggende skriverfunksjonalitet.

Vertsbasert driver: Bruker datamaskinen til å behandle bestemte utskriftsoppgaver som skriveren vanligvis vil gjøre.

PostScript driver: Adobes PostScript-programvare fungerer sammen med skriveren for å produsere skarp grafikk og håndtere flere skrifter.

PCL6 USB driver: Gir grunnleggende skriverfunksjonalitet for et utvalg av HP-skrivere uten å laste ned separate drivere for hver skriver som blir brukt.