HP-skriveroppsett (Apple AirPrint for Mac)

AirPrint er en innebygd utskriftsløsning for Mac-datamaskiner. Du kan skrive ut fra de fleste apper som har en utskriftsfunksjon.

Merk:

For å få tilgang til flere skriverfunksjoner, for eksempel skanning og HP-skriververktøy, kan du laste ned og installere HP Smart – Mac App Store (på engelsk).

Legg til skriveren i macOS med AirPrint

For å sette opp en HP-skriver med AirPrint, legg til skriveren i utskriftskøen i systempreferanser.

1. Kontroller at skriveren er koblet til Mac-en eller til samme Wi-Fi-nettverk som Mac-en er koblet til.

• USB-forbindelse: Koble kabelen til USB-porten på baksiden av skriveren , og koble den til Mac-en.

• Wi-Fi-tilkobling for skrivere med kontrollpanel menyer: På skriveren, velg Oppsett, Nettverk eller Trådløst, velg Veiviser for trådløst oppsett, og følg instruksjonene for å koble til skriveren.

• Wi-Fi-tilkobling for skrivere uten kontrollpanel menyer: Trykk og hold nede Wi-Fi-knappen i tre sekunder til WiFi-lampen blinker. Trykk på WPS-knappen på ruteren, og vent deretter mens skriveren kobler til nettverket.

Hvis ruteren ikke har en WPS -knapp, kan du laste ned HP Smart-appen på Mac-en eller mobilenheten, og deretter følge instruksjonene i appen for å sette opp skriveren på Wi-Fi-nettverket.

• Kablet (Ethernet) nettverkstilkobling: Koble nettverkskabelen til skriverens Ethernet-port og til en tilgjengelig port på ruteren eller tilgangspunktet. På skriverporten skal den grønne tilkoblingslampen lyse konstant, og den oransje aktivitetslampen skal blinke.

2. Åpne Apple-menyen , klikk på Systemvalg, og deretter klikker du på Utskrift og skanning eller Skrivere og skannere.

3. Se etter skriveren i skriverlisten.

• Dersom skriveren er oppført, fjern skriveren før du legger den til med AirPrint. Klikk på navnet på skriveren, klikk på minus tegnet, klikk på Slett skriver, og klikk deretter på plusstegnet for å åpne Legg til-vinduet.

• Hvis skriveren ikke er oppført, klikker du på plusstegnet.

4. I vinduet Legg til velger du skriveren din, og deretter velger du skriver AirPrint eller sikker AirPrint i feltet Bruk.

Legge til en skriver i systempreferanser med AirPrint
  5. Klikk på Legg til for å fullføre registreringen.

6. Send en utskriftsjobb for å sørge for at skriveroppsett var vellykket.

Vanlige spørsmål

Har du fortsatt spørsmål? Finn flere svar og hjelp.

Hvordan bruker jeg skriverfunksjoner og-innstillinger med AirPrint?

Apple støtter all standard utskrifts- og skannerfunksjoner og innstillinger med AirPrint.

• Oppsett og innstillinger for utskriftsjobb: Klikk på Fil > Skriv ut. For bilde-applikasjon, velg et oppsett og så klikk Skriv ut. Klikk på Vis detaljer for å vise alle alternativer og innstillinger.

• Skanne dokumenter og bilder: Klikk på Apple-menyen , klikk Systempreferanser, og klikk deretter på Skriv ut og skann eller Skrivere og skannere. Klikk på Skann, klikk Åpne skanner, og klikk deretter på Vis detaljer for å vise alle alternativer og innstillinger.

Endre skanneinnstillinger i skannevinduet

Flere skannealternativer:

• HP Easy Scan-app: Følg 123.hp.com for å installere fullfunksjonsdriver og programvare. Etter at du har fullført skriveroppsett, kan du gå til Programmer for å finne og åpne HP Easy Scan. Avhengig av skriveren kan denne applikasjonen skanne fra skriverens kontrollpanel til datamaskinen eller en e-postkonto, dobbeltsidig skanning og oppretting av redigerbare skanne filer.

• HP Smart-app: Installer HP Smart – Mac App Store (på engelsk). Åpne appen, og klikk deretter på plusstegnet for å sette opp skriveren. Klikk på Skanning på startskjermen for å skanne fra skriveren, importere en eksisterende fil eller bruke datamaskinens kamera eller et webkamera til å ta opp og redigere et bilde eller dokument.

• Apple Image Capture: Åpne Image Capture fra listen over programmer, klikk på navnet på skriveren i listen Enheter eller Delt og klikk deretter på Vis detaljer for å vise alle alternativer og innstillinger.

• Sjekk beregnede blekknivåer: Se eventuelle blekknivåindikatorer på kontrollpanelet. Du kan også skrive ut en selvtestside eller statusrapport for skriver.

• Få tilgang til skriverens hjemmeside (nettverksskrivere): Åpne vinduet Skriv ut og skann eller Skrivere og skannere, velg skriveren din, klikk på Alternativer og rekvisita, klikk deretter på Vis skriverens hjemmeside.

Klikk vis skriverens hjemmeside
  • Faks: Bruk knappene og menyene på skriverens kontrollpanel.

Hva om hvis Macen ikke finner skriveren min?

Prøv disse feilsøkingstipsene hvis Mac-en ikke finner AirPrint-skriveren.

• Kontroller skrivertilkoblingen. Kontroller menyen for trådløst eller innstillinger på skriverens kontrollpanel, eller skriv ut en nettverkskonfigurasjonsside, og kontroller at skriveren er koblet til det trådløse nettverket.

• Kontroller datatilkoblingen. På Mac-en din klikk på nettverk-ikonet , og kontroller at Mac-en er koblet til det trådløse nettverket.

• Se etter Mac-oppdateringer. Åpne Apple-menyen , klikk om denne Mac-en, og klikk deretter programvareoppdatering for å oppdatere Mac-en.

• Oppdater skriverprogramvaren. Gå til HP-programvare og -drivernedlastinger for å søke etter og laste ned fastvareoppdateringer for skriveren din.

• Start ruteren, skriveren og Mac-en. Koble fra ruteren, slå av skriveren, og lukk deretter alle programmer på Mac-en og lukk den. Slå på ruteren, vent til en vellykket Internett-tilkobling, slå på skriveren og slå deretter på Mac-en.

• Tilbakestill utskriftssystemet. Åpne Apple-menyen , klikk på Systemvalg, og deretter klikker du på Utskrift og skanning eller Skrivere og skannere. Høyreklikk eller Ctrl + klikk hvor som helst i listen over skrivere, og klikk deretter på Tilbakestill utskriftssystemet. Start skriveren på nytt, og legg til skriveren på nytt i listen.