• Information

• Respons

Hitta drivrutiner, appar och uppdateringar för HP-skrivare

Hämta och installera drivrutiner, appar och användbar utskrift- och skanningsprogramvara för HP-skrivaren. Hitta också uppdateringar som kan innehålla prestandaförbättringar, korrigeringar och nya funktioner.

Rekommenderade HP-drivrutiner, appar och uppdateringar

Använd dessa rekommenderade alternativ för att hämta skrivardrivrutiner, installera HP Smart-appen och hitta ytterligare programvara och skrivaruppdateringar.

• HP Smart-app: Innehåller verktyg för att skriva ut, skanna, kontrollera bläcknivåer och konfigurera skrivaren i ett trådlöst nätverk. Gå till HP-skrivarinställning (HP Smart app) för mer information.

• Fullständiga drivrutiner (Windows och Mac datorer): 123.hp.com (på engelska) är en bekväm nedladdnings- och installationstjänst för din HP-skrivardrivrutin och -programvara. Drivrutinen vägleder dig genom processen med nätverksanslutning eller kabelanslutning och inkluderar programvaran HP Scan.

• Fullständiga och grundläggande drivrutiner, skrivarprogramvara och uppdateringar (Windows, Mac och Linux): Hämtning av HP-programvara och drivrutiner meddelar om tillgängliga drivrutiner, ytterligare utskrifts- och skanningsprogramvara samt om uppdateringar för inbyggd programvara för de flesta skrivare och operativsystem.

• HP Print för Chrome-appen (Chromebooks): Installera HP Print för Chrome (på engelska) för att konfigurera USB-utskrift och trådlös utskrift via webbläsaren Google Chrome. Du behöver inte ladda ned skrivardrivrutiner eller programvara från HP:s webbplats eller Google för att skriva ut med appen.

• Uppdateringar för skrivarens inbyggda programvara: Gå till Uppdatera den inbyggda programvaran på en HP-skrivare för anvisningar om hur du uppdaterar direkt från skrivaren eller hämtar och installerar den inbyggda programvaran via datorn.

Mobila utskriftsappar och lösningar (Android, Apple iOS)

Installera en HP-app eller pluginprogram för att konfigurera en skrivare med en smarttelefon eller surfplatta eller använd Apple AirPrint.

• HP Smart-app: Gå till 123.hp.com (på engelska) för att installera appen på din Android- eller Apple-smarttelefon eller -surfplatta. Appen HP Smart innehåller verktyg för att skriva ut, skanna, kontrollera bläcknivåer och konfigurera skrivaren i ett trådlöst nätverk.

• HP Print Service Plugin (Android): Gå till HP-skrivarinstallation (Android) för att hämta insticksprogrammet och ansluta till skrivaren.

• AirPrint: Gå till HP-skrivarinställning (Apple AirPrint för iPhone, iPad) för mer information om Apples inbyggda utskriftslösning för iOS och iPadOS.

Inbyggda drivrutiner och lösningar (Windows och Mac)

Skrivar- och skanningsdrivrutiner för de flesta HP-skrivare installeras automatiskt när du ansluter USB-kabeln eller lägger till en nätverksansluten skrivare till datorn.

Vanliga frågor och svar (FAQs)

Har du fortfarande en fråga? Hitta ytterligare svar och få hjälp.

Varför kan jag inte ansluta min trådlösa skrivare eller skriva ut över nätverket?

Kontrollera nätverksproblem och installationskrav om skrivaren inte hittas under programvaruinstallationen eller när trådlösa utskriftsjobb misslyckas.

• Dålig nätverksanslutning: Flytta skrivaren och datorn eller den mobila enheten närmare den trådlösa routern och kontrollera sedan om signalkvaliteten har förbättrats. Försök öppna en webbplats för att se om internetanslutningen fungerar som den ska. Om Wi-Fi är långsamt eller intermittent startar du om routern genom att koppla bort strömsladden, vänta i 15 sekunder och sedan återansluta sladden.

• Skrivaren är avstängd eller i energisparläge: Tryck på kontrollpanelens meny eller tryck på Strömbrytaren för att väcka skrivaren och försätta den i ett färdigt tillstånd. Ibland kan skrivarens status visa Offline när den egentligen är klar.

• Kontrollera skrivarens anslutningsstatus: Kontrollera att den trådlösa signalen är på och att skrivaren är ansluten till samma nätverk som din dator eller mobila enhet. Om din skrivare har en indikator bredvid en ikon för Trådlöst eller knappen , se till att lampan lyser. Om den är släckt eller blinkar är skrivaren inte ansluten till nätverket.

• Anslut skrivaren till nätverket på nytt:

• Skrivare med pekskärm: Öppna Guiden för trådlös installation från menyn Trådlöst, Inställningar eller Nätverksinstallation. Välj ditt nätverksnamn och ange sedan lösenordet för att slutföra anslutningen.

• Skrivare utan pekskärm: Håll knappen Trådlöst på skrivaren nedtryckt tills lampan börjar blinka. Inom två minuter trycker du på knappen WPS på den trådlösa routern. Lampan på skrivaren slutar att blinka när anslutningen har slutförts.

• Starta om enheterna: Om du startar om skrivaren och datorn eller den mobila enheten kan möjliga feltillstånd rensas.

• Skriv ut en testrapport för trådlöst: Sök på HP:s webbplats för kundsupport efter din skrivarmodell och sök sedan efter självtestsida för att hitta dokumentet om hur du skriver ut och utvärderar rapporten.

• Aktivera Bluetooth under skrivarinstallation (endast Android, iOS): HP Smart-appen använder Bluetooth för att hjälpa till att hitta skrivaren och konfigurera den trådlösa anslutningen till nätverket.

Vad gör jag om installationen av drivrutinen inte löste problemet med skrivaren?

Om du upplever utskrifts- eller skanningsproblem, till exempel otillfredsställande utskrifter, problem med trådlös anslutning eller att ett fel visas, löser en uppdatering av drivrutin eller skrivare kanske inte problemet.

Gå till HP kundsupport, ange skrivarens modellnamn och nummer, och sök sedan eller bläddra efter ett dokument som behandlar ditt problem.

Vilka är de olika drivrutinstyperna i nedladdningarna av HP-programvara och drivrutiner?

Det kan finnas mer än en drivrutin eller app från HP för din skrivare. Använd den här guiden för att avgöra vilken drivrutin du skall hämta.

Fullständig funktion eller fullständig drivrutinslösning: Rekommenderas för att få ut det mesta av HP-skrivaren. Tillhandahåller en vägledad installation och anslutningskonfiguration och innehåller verktyg för att hantera skrivarinställningar, utföra underhåll och kontrollera bläcknivåer. Levereras med ytterligare programvarualternativ.

Basdrivrutin: Endast drivrutinslösning för grundläggande skrivarfunktioner, inklusive support för de flesta Windows-, Mac- och tredjepartsappar. Mindre filstorlekar hämtas snabbare och stöder de flesta datorer som inte uppfyller minimikraven för den fullständiga drivrutinen.

HP Easy Start-app (Mac): Appen för drivrutinsinstallation förenklar hämtnings- och installationsprocessen för de flesta Mac-operativsystemversioner. Den hittar och installerar den bästa tillgängliga drivrutinen och programvaran och vägleder dig genom anslutningsinställningen.

Plug-and-play-drivrutin: Installerar skrivardrivrutinen och USB-porten automatiskt och ger grundläggande skrivarfunktioner.

Värdbaserad drivrutin: Använder datorn för att bearbeta vissa utskriftsjobb som skrivaren normalt skulle göra.

PostScript-drivrutin: Adobes PostScript-program arbetar med skrivaren för att skapa skarpa bilder och hantera flera utskriftsteckensnitt.

PCL6 USB-drivrutin: Ger grundläggande skrivarfunktioner för ett urval av HP-skrivare utan att hämta separata drivrutiner för varje använd skrivare.