• Information

• Respons

HP-skrivarinställningar (HP Smart-appen)

Använd appen HP Smart till datorer och mobila enheter för att skriva ut, kopiera, skanna, felsöka skrivarproblem och konfigurera en skrivare i ett trådlöst nätverk.

Installera appen HP Smart och konfigurera skrivaren

Hämta appen HP Smart för Android, Apple iOS och iPadOS, Windows och Mac för att konfigurera och använda din HP-skrivare till att skriva ut, skanna, kopiera och hantera inställningar.

Gör följande om du konfigurerar skrivaren i ett Wi-Fi-nätverk.

• Placera skrivaren och datorn eller mobilenheten i närheten av Wi-Fi-routern.

• Slå på Wi-Fi på datorn eller mobilenheten och anslut till nätverket. Om datorn ansluts till nätverket med en Ethernet-kabel kopplar du tillfälligt bort kabeln och använder Wi-Fi-anslutningen under installationen.

• Aktivera Bluetooth på datorn eller mobilenheten så att HP Smart kan identifiera skrivaren under installationen.

• För Windows-datorer: aktivera Windows Update för att se till att Windows alltid är uppdaterat.

• När du har installerat HP Smart för iOS och Android aktiverar du tjänsten för plats på mobila enheter och låter appen använda din plats för att identifiera skrivaren och erbjuda lösningar under installationen.

1. Hämta appen HP Smart från 123.hp.com (Android, Apple iOS, iPadOS), HP Smart - Microsoft Store (Windows) eller HP Smart - Mac App Store.

Om du uppmanas att logga in med Microsoft för att använda programmet på flera enheter kan du logga in eller klicka på Nej, tack för att fortsätta.

Anm:

Koppla från en VPN-anslutning innan nedladdning.

2. Om du konfigurerar HP Smart för första gången måste du skapa eller logga in på ett HP-konto för att få åtkomst till alla skrivarfunktioner.

3. I HP Smart klickar du på Lägg till skrivare eller plustecknet för att söka efter skrivaren och följer sedan anvisningarna för att slutföra installationen.

Om din skrivare inte går att hitta ska du fortsätta till nästa steg.

4. Återställ nätverkets standardinställningar på skrivaren.

• De flesta skrivare med pekskärm eller meny: Öppna menyn Trådlöst eller Inställningar välj Nätverksinställningar eller Inställningar och välj sedan Återställ nätverksinställningarna.

• Skrivare utan pekskärm eller menyer: Gå till Återställ Wi-Fi-inställningsläget på HP-skrivaren för att återställa standardinställningarna genom att trycka på knapparna på skrivaren.

5. Inom två timmar startar du om skrivaren, stänger, öppnar HP Smart igen och försöker sedan lägga till skrivaren igen.

Använd appen HP Smart

Skriv ut, skanna och kopiera genom att klicka på startskärmen i HP Smart-appen. Du kan också kontrollera status för skrivaren, felsöka problem, beställa förbrukningsartiklar och ställa in skrivarens egenskaper.

Exempel på startskärmen i HP Smart-appen (mobil, dator)

Exempel på startskärmen i HP Smart-appen (mobil, dator)
  • För att skriva ut väljer du en typ av utskriftsjobb på startskärmen, väljer det objekt som du vill skriva ut, använder vid behov fotoredigeringsverktygen och ändrar sedan inställningarna för utskriftsjobbet.

• Om du vill skanna väljer du att skanna från skannerglaset eller dokumentmataren eller använda datorns eller den mobila enhetens kamera för att läsa in ett foto eller dokument. Använd vid behov redigeringsverktygen och skriv sedan ut, spara eller dela det skannade objektet. Mer information finns på Hur man skannar med en HP-skrivare.

• Om du vill kopiera (endast Android, iOS) öppnar du rutan Kopiera och använder kameran för att läsa in ett dokument eller foto. Välj storlek och antal kopior och skriv sedan ut objektet i färg eller svartvitt.

• För att hantera skrivaren, klicka på bilden av skrivaren på startskärmen för att ändra inställningar och alternativ, kontrollera skrivarens status med mera.

• Om du vill lägga till eller ta bort paneler på startskärmen väljer du Anpassa paneler längst ned på skärmen (Android, iOS) eller i Appinställningar (Windows, Mac).

• Om du vill lära dig mer om andra funktioner i appen, välj någon av följande länkar:

• Diagnostisera och åtgärda: Kör det här felsökningsverktyget som är inbyggt i HP Smart-appen för Mac- och Windows-datorer om du upplever problem med skrivaren.

• Print Anywhere: Använd skrivaren när du är borta från hemmet och har tillgång till ett mobilt nätverk eller Wi-Fi med internetanslutning.

• Genvägar: Skapa genvägar med ett tryck (tidigare Smart Tasks) för att snabbt slutföra upprepade uppgifter som e-post, utskrift och för att spara skanningar.

• Mobile fax: Skicka dokument säkert till en faxmaskin eller faxkompatibel skrivare.

Vanliga frågor och svar (FAQs)

Har du fortfarande en fråga? Hitta ytterligare svar och få hjälp.