HP-skrivarinställningar (HP Smart-appen)

Använd appen HP Smart till datorer och mobila enheter för att skriva ut, kopiera, skanna, felsöka skrivarproblem och konfigurera en skrivare i ett trådlöst nätverk.

Installera appen HP Smart och konfigurera skrivaren

Hämta appen HP Smart för Android, Apple iOS och iPadOS, Windows 10 och Mac för att konfigurera och använda din HP-skrivare till att skriva ut, skanna, kopiera och hantera inställningar.

1. Placera skrivaren i närheten av Wi-Fi-routern.

2. Se till att det finns papper i huvudfacket och slå sedan på skrivaren.

3. Hämta appen HP Smart från 123.hp.com (Android, Apple iOS, iPadOS), HP Smart - Microsoft Store (Windows 10) eller HP Smart - Mac App Store.

4. Öppna appen för att installera skrivaren.

• Om du hittar skrivaren följer du anvisningarna för att slutföra installationen.

• Om skrivaren inte visas eller om du vill lägga till en annan skrivare i appen, klicka på plustecknet och följ sedan anvisningarna för att lägga till skrivaren.

• Om din skrivare inte går att hitta ska du fortsätta till nästa steg.

5. Återställ nätverksstandarderna från skrivaren för att göra den till läget för trådlös installation för första gången.

• För de flesta HP-skrivare med pekskärm: På skrivaren väljer du Återställ nätverksinställningar från menyn Trådlöst, Inställningar eller Återställ inställningar.

• För de flesta HP-skrivare utan pekskärm: Tryck in och håll ned knapparna Trådlöst och Avbryt tills lamporna för trådlöst och ström blinkar.

• HP Laser-skrivare: Håll in knappen Trådlöst tills lampan för uppmärksamhet blinkar. Skrivaren kan startas om.

• HP Tango-skrivare: Tryck in och håll knappen Trådlöst intryckt på baksidan av skrivaren tills kantljuset blinkar blått.

6. Inom två timmar ska du klicka på plustecknet i HP Smart-appen för att lägga till skrivaren och installera den på det nätverket.

Använd appen HP Smart

Skriv ut, skanna och kopiera genom att klicka på startskärmen i HP Smart-appen. Du kan också kontrollera status för skrivaren, felsöka problem, beställa förbrukningsartiklar och ställa in skrivarens egenskaper.

Startskärmen i HP Smart
  • För att skriva ut väljer du en typ av utskriftsjobb på startskärmen, väljer det objekt som du vill skriva ut, använder vid behov fotoredigeringsverktygen och ändrar sedan inställningarna för utskriftsjobbet.

• Om du vill skanna väljer du att skanna från skannerglaset eller dokumentmataren eller använda datorns eller den mobila enhetens kamera för att läsa in ett foto eller dokument. Använd vid behov redigeringsverktygen och skriv sedan ut, spara eller dela det skannade objektet.

• Om du vill kopiera (endast Android, iOS) öppnar du rutan Kopiera och använder kameran för att läsa in ett dokument eller foto. Välj storlek och antal kopior och skriv sedan ut objektet i färg eller svartvitt.

• För att hantera skrivaren, klicka på bilden av skrivaren på startskärmen för att ändra inställningar och alternativ, kontrollera skrivarens status med mera.

• Om du vill lägga till eller ta bort paneler på startskärmen väljer du Anpassa paneler längst ned på skärmen (Android, iOS) eller i Appinställningar (Windows, Mac).

• Om du vill lära dig mer om andra funktioner på appen, gå till följande dokument:

Vanliga frågor och svar (FAQs)

Har du fortfarande en fråga? Hitta ytterligare svar och få hjälp.

Varför kan jag inte ansluta min trådlösa skrivare eller skriva ut över nätverket?

Kontrollera nätverksproblem och installationskrav om skrivaren inte hittas under programvaruinstallationen eller när trådlösa utskriftsjobb misslyckas.

• Dålig nätverksanslutning: Flytta skrivaren och datorn eller den mobila enheten närmare den trådlösa routern och kontrollera sedan om signalkvaliteten har förbättrats. Försök öppna en webbplats för att se om internetanslutningen fungerar som den ska. Om Wi-Fi är långsamt eller intermittent startar du om routern genom att koppla bort strömsladden, vänta i 15 sekunder och sedan återansluta sladden.

• Skrivaren är avstängd eller i energisparläge: Tryck på kontrollpanelens meny eller tryck på Strömbrytaren för att väcka skrivaren och försätta den i ett färdigt tillstånd. Ibland kan skrivarens status visa Offline när den egentligen är klar.

• Kontrollera skrivarens anslutningsstatus: Kontrollera att den trådlösa signalen är på och att skrivaren är ansluten till samma nätverk som din dator eller mobila enhet. Om din skrivare har en indikator bredvid en ikon för Trådlöst eller knappen , se till att lampan lyser. Om den är släckt eller blinkar är skrivaren inte ansluten till nätverket.

• Anslut skrivaren till nätverket på nytt:

• Skrivare med pekskärm: Öppna Guiden för trådlös installation från Trådlöst, Inställningar eller menyn Nätverksinstallation. Välj ditt nätverksnamn och ange sedan lösenordet för att slutföra anslutningen.

• Skrivare utan pekskärm: Håll knappen Trådlöst på skrivaren nedtryckt tills lampan börjar blinka. Inom två minuter trycker du på knappen WPS på den trådlösa routern. Lampan på skrivaren slutar att blinka när anslutningen har slutförts.

• Starta om enheter: Om du startar om skrivaren och datorn eller den mobila enheten kan möjliga feltillstånd rensas.

• Skriv ut en testrapport för trådlöst: Sök på HP:s webbplats för kundsupport efter din skrivarmodell och sök sedan efter självtestsida för att hitta dokumentet om hur du skriver ut och utvärderar rapporten.

• Aktivera Bluetooth under skrivarinstallation (endast Android, iOS): HP Smart-appen använder Bluetooth för att hjälpa till att hitta skrivaren och konfigurera den trådlösa anslutningen till nätverket.

Vilka språk finns det stöd för i appen HP Smart?

HP Smart finns för närvarande på följande språk.

• Arabiska (endast Windows 10, Mac)

• Katalanska (endast Windows 10, Mac)

• Kinesiska (förenklad)

• Kinesiska (traditionell)

• Kroatiska (endast Windows 10, Mac)

• Tjeckiska

• Danska

• Holländska

• Engelska

• Finska

• Franska

• Tyska

• Grekiska

• Hebreiska (endast Windows 10, Mac)

• Ungerska

• Indonesiska (endast Windows 10, Mac)

• Italienska

• Japanska

• Koreanska

• Norska

• Polska

• Portugisiska

• Rumänska (endast Windows 10, Mac)

• Ryska

• Slovakiska (endast Windows 10, Mac)

• Slovenska (endast Windows 10, Mac)

• Spanska

• Svenska

• Thai (endast Windows 10, Mac)

• Turkiska

Vilka skrivare är kompatibla med HP Smart-appen?

De flesta skrivare med trådlös kapacitet som tillverkats 2015 och senare kan läggas till i HP Smart-appen.