• Information

• Respons

Konfiguration av HP-skrivare (Apple AirPrint för iPhone, iPad)

Apple AirPrint är en inbyggd skrivardrivrutin som gör att du kan skriva ut från iPhone, iPad eller iPod touch till de flesta HP-skrivare.

Anm:

För att få tillgång till ytterligare skrivarfunktioner, t.ex. skannings- och skrivhanteringsverktyg, ska du installera HP Smart-appen. Mer information finns i HP-skrivarinställning (HP Smart-app).

Upprätta skrivarens nätverksanslutning

Se till att skrivaren och Apple-enheten är anslutna till samma trådlösa nätverk.

1. Kontrollera att Wi-Fi är påslagen och det finns en markering bredvid namnet på ditt lokala Wi-Fi-nätverk på din Apple-enhet. Om du är uppkopplad till ett annat nätverk ska du trycka på namnet på nätverket för att ansluta till det.

2. Starta om skrivaren och kontrollera sedan skrivarens anslutningsstatus för nätverket.

• Skrivare med kontrollpanel med pekskärm: Tryck på ikonen Trådlöst eller öppna menyn Nätverksinställningar eller Konfiguration för att visa nätverksanslutningens status.

• Skrivare utan kontrollpanel med pekskärm: Kontrollera att lampan bredvid ikonen Trådlöst är påslagen och inte blinkar.

Om HP-skrivaren inte är ansluten går du vidare till nästa steg.

3. Placera skrivaren inom räckhåll för Wi-Fi-routersignalen och anslut den sedan till nätverket.

• Skrivare med kontrollpanel med pekskärm: Öppna menyn Inställningar, Nätverk eller Trådlösa inställningar, välj Guide för trådlös installation och följ sedan anvisningarna för att välja nätverksnamnet och ange lösenordet.

• Skrivare utan kontrollpanel med pekskärm: Tryck och håll in knappen för Trådlöst i fem sekunder eller tills lampan för trådlöst börjar blinka. Inom två minuter trycker du och håller in knappen WPS (Wi-Fi Protected Setup) på routern tills anslutningsprocessen inleds. Skrivarens lampa för trådlöst slutar blinka när anslutningen har slutförts.

• HP DeskJet 6000- och 6400-, ENVY 6000-, 6400- och Tango-skrivare: Tryck och håll in Wi-Fi-knappen och strömknappen på skrivarens baksida i fem sekunder tills det blå fältet blinkar. Inom två minuter trycker du och håller in knappen WPS på routern tills anslutningsprocessen inleds. Det blå fältet slutar blinka när anslutningen har slutförts.

Skriv ut från din Apple-enhet

Skriv ut dokument, foton och webbsidor från iPhone- och iPad-appar som stöder utskrifter.

1. Se till att skrivaren är påslagen, bläckpatroner är installerade och att papperet du vill skriva ut på ligger i rätt pappersfack.

2. Öppna objektet som du vill skriva ut och tryck sedan på ikonen Dela ( eller ) eller menyikonen.

3. Bläddra nedåt på skärmen och välj Skriv ut i listan med alternativ.

Välj Skriv ut från menyn Dela eller Åtgärd i iOS
  4. Välj din skrivare och välj sedan utskriftsinställningar såsom pappersstorlek, antal kopior eller sidintervall.

Anm:

Tillgängliga inställningar beror på appen du skriver ut från, typ av utskriftsjobb och skrivaren. För ytterligare inställningar och skanningsverktyg, installerar du HP Smart-appen.

5. Tryck på Skriv ut.

Vanliga frågor och svar (FAQs)

Har du fortfarande en fråga? Hitta ytterligare svar och få hjälp.