• Information

• Respons

Konfiguration av HP-skrivare (Apple AirPrint för iPhone, iPad)

AirPrint är en inbyggd utskriftslösning för Apple iOS och iPadOS. Du kan skriva ut från de flesta appar som har en utskriftsfunktion.

Anm:

För att få tillgång till ytterligare skrivarfunktioner, t.ex. skannings- och HP skrivarverktyg, ska du installera appen HP Smart.

Upprätta skrivarens nätverksanslutning

Se till att skrivaren och Apple-enheten är anslutna till samma trådlösa nätverk.

1. Kontrollera att Wi-Fi är påslagen och det finns en markering bredvid namnet på ditt lokala Wi-Fi-nätverk på din Apple-enhet. Om du är uppkopplad till ett annat nätverk ska du trycka på namnet på nätverket för att ansluta till det.

2. Kontrollera skrivarens anslutningsstatus till nätverket

• Skrivare med kontrollpanel med en pekskärm: Tryck på ikonen Trådlöst eller öppna menyn Nätverksinställningar eller Konfiguration för att visa nätverksanslutningens status.

• Skrivare utan pekskärm för kontrollpanelen: Tryck på knapparna Trådlöst och Information samtidigt eller tryck på knapparna Trådlöst och Starta svartvit kopiering samtidigt. En Trådlös testrapport skrivs ut med nätverksanslutningens status.

Skrivarens anslutningsstatus bör vara Ansluten eller Klar. Om inte, fortsätter du med de här stegen för att ansluta skrivaren till nätverket.

3. Placera skrivaren inom räckhåll för Wi-Fi-routersignalen och anslut den sedan till nätverket.

• Skrivare med kontrollpanel med en pekskärm: Öppna menyn Inställningar, Nätverk eller Trådlösa inställningar, välj Guide för trådlös installation och följ sedan anvisningarna för att välja nätverksnamnet och ange lösenordet.

• Skrivare utan pekskärm för kontrollpanelen: Tryck och håll in knappen Trådlöst i fem sekunder eller tills lampan trådlöst börjar blinka. Tryck på och håll kvar knappen WPS (Wi-Fi Protected Setup) på routern tills anslutningsprocessen inleds. Lampan för skrivarens trådlösa funktioner slutar att blinka när anslutningen har slutförts.

• HP DeskJet 6000 och 6400, ENVY 6000, 6400 och Tango-skrivare: Tryck in och håll kvar knappen Wi-Fi och strömbrytaren på skrivarens baksida i fem sekunder tills den blå stapeln blinkar. Tryck på och håll kvar knappen WPS på routern inom två minuter tills anslutningsprocessen inleds. Den blå stapeln slutar att blinka när anslutningen har slutförts.

Skriv ut från din Apple-enhet

Skriva ut dokument, foton och webbsidor från iPhone- och iPad-appar med en utskriftsfunktion.

1. Se till att skrivaren är påslagen, bläckpatroner är installerade och att papperet du vill skriva ut på ligger i rätt pappersfack.

2. Öppna objektet som du vill skriva ut och tryck sedan på ikonen Dela ( eller ).

3. Tryck på Skriv ut eller Printer ikonen .

4. Välj din skrivare och ändra sedan utskriftsinställningar såsom pappersstorlek, antal kopior eller sidintervall. Tillgängliga inställningar beror på appen du skriver ut från, typ av utskriftsjobb och skrivaren.

5. Tryck på Skriv ut.

Vanliga frågor och svar (FAQs)

Har du fortfarande en fråga? Hitta ytterligare svar och få hjälp.