HP-pc'er – Computeren genstarter uventet (Windows 10)

Hvis Windows genstarter uden varsel, eller når du forsøger at lukke ned, skal du bruge dette dokument til at løse problemet.

Hvis computeren genstarter uventet, men ikke starter i Windows, skal du gå til PC'er fra HP - Computeren starter eller starter ikke.

Bemærk:

Ud over fremgangsmåden i denne artikel kan opdatering af driverne til videokortet ofte løse mange af de problemer, der kan få computeren til at genstarte. Gå til HP-pc'er - Download eller opdatering af software og drivere for at få flere oplysninger.

Windows genstarter uden nogen oplagt grund

Følg trinnene i dette afsnit for at løse problemet med, at Windows genstarter uventet.

Deaktivering af den automatiske genstartsindstilling for at få vist fejlmeddelelser

Der kan opstå fejl, som ikke vises, hvis Automatisk genstart er aktiveret. Deaktiver denne indstilling, hvis du vil lade computeren vise fejlmeddelelser i stedet for at genstarte. Du kan muligvis bruge oplysningerne i fejlmeddelelsen til at løse problemet.

1. I Windows skal du søge efter og åbne Vis avancerede systemindstillinger.

2. I afsnittet Start og Genoprettelse skal du klikke på Indstillinger.

3. Fjern markeringen i Genstart automatisk, og klik derefter på OK.

Placering af afkrydsningsfeltet Genstart automatisk
  4. Genstart computeren.

Computeren vil nu ikke længere blive genstartet automatisk, når der opstår et problem. I stedet vises et blåt skærmbillede med nyttige oplysninger. Du kan søge efter en løsning ved hjælp af oplysningerne i fejlen.

Kontrol af, om der er hardwarefejl

Hardwareproblemer kan forårsage uventede resultater.

Du kan få flere oplysninger under HP-pc'er - Test for hardwarefejl i Windows 10.

Opdatering af BIOS for at løse uventede genstarter i Windows

En BIOS-opdatering kan løse uventede genstarter. Vælg en af følgende metoder til at søge efter og downloade en BIOS-opdatering.

Søgning efter en BIOS-opdatering ved hjælp af HP Support Assistant

Du kan bruge HP Support Assistant til søge efter og installere en BIOS-opdatering på din computer. Når en ny BIOS-opdatering bliver tilgængelig, kan HP Support Assistant opdatere din computer automatisk. HP-computere med Windows leveres med HP Support Assistant (HPSA) installeret.

1. Søg efter og åbn HP Support Assistant.

Bemærk:

Hvis appen ikke er installeret på computeren, skal du gå til HP Support Assistant for at downloade den nyeste version.

2. På fanen Mine enheder eller Min bærbare computer skal du vælge Tilgængelige opdateringer i afsnittet Software og drivere.

Fanen Min bærbare computer
  3. Hvis en ny BIOS-opdatering er tilgængelig, skal du markere afkrydsningsfeltet ud for BIOS-opdateringen og eventuelle andre opdateringer, du vil installere, og derefter klikke på Download og installer.

Download og installation af den nyeste version af BIOS'en fra HP

Hent BIOS-opdateringen fra HP's websted

1. Hvis der vises en side med Lad os identificere produktet for at komme i gang, skal du klikke på Bærbar computer eller Stationær computer.

2. Indtast modelnavnet for din HP eller Compaq-computer i søgefeltet, og klik derefter på Send.

Indtast Pavilion HPE h8-1360t stationær computer, og klik derefter på Send.

3. Hvis siden Matchende produkter åbnes, skal du vælge dit modelnummer på listen.

4. Klik på Rediger i afsnittet operativsystem.

Skift din computers operativsystem
  5. Brug rullemenuerne til at vælge det oprindelige operativsystem, som computeren blev leveret med, og klik derefter på Rediger igen.

Vælg din computers operativsystem
  6. På listen skal du finde kategorien BIOS og derefter klikke på plustegnet (+) for at udvide kategorien.

Pas på:

Læs afsnittet Detaljer for at bekræfte, at BIOS-opdateringen er nyere end den installerede, og at den gælder for din computer. Hvis du installerer den forkerte BIOS, holder computeren muligvis op med at fungere.

Bemærk:

Der findes flere BIOS-opdateringer til forskellige bundkort- eller systemkortnavne. Hvis det er tilfældet, skal du identificere det kort, der er installeret på din computer. Åbn HP Support Assistant, og klik derefter på fanen Specifikationer. I afsnittet Generelle specifikationer kan du se systemkortoplysningerne.

Bemærk:

På nuværende tidspunkt har HP ikke en BIOS-opdatering til din computer, hvis du ikke kan se en på listen.

Udvid BIOS-indstillingerne
  7. Når du har fundet en BIOS-opdatering, skal du klikke på Download og derefter vælge, om du vil bruge HP Download and Install Assistant eller Kun download. Klik på Næste, og følg vejledningerne på skærmen.

Opdater BIOS ved hjælp af HP Image Assistant (kun HP Business-pc'er)

Brug programmet HP Image Assistant til at holde BIOS opdateret, når du har computere til erhvervsbrug.

Gå til HP-pc'er – Brug af HP Image Assistant for at få flere oplysninger.

1. Gå til HP Image Assistant (HPIA), og download og installer den seneste version fra kolonnen SoftPaq.

2. I Stifinder skal du navigere til og åbne HPImageAssistant.exe.

3. Klik på fanen Download SoftPaqs.

4. I Trin 1 Opret min produktliste skal du klikke på Opret for at åbne vinduet Rediger min produktliste.

5. Klik på rullemenuen for Vælg operativsystem, og vælg dit operativsystem.

6. Vælg dit produkt fra listen HP-produktkatalog, eller brug feltet Søg til at søge efter dit produkt ud fra navn og nummer.

Du kan f.eks. søge efter EliteBook eller 800.

7. Klik på Anvend.

8. I Trin 2 Vælg fra min produktliste skal du vælge din(e) computer(e).

9. I Trin 3 Hent SoftPaqs skal du klikke på Analysér og derefter vente, mens HPIA henter og downloader billedkonfigurationen fra HP.

Fanen Tilgængelige SoftPaqs viser de SoftPaqs, der er tilgængelige til de valgte computere.

10. Klik på rullemenuen for Vælg komponenter til download/anvendelse, og vælg derefter BIOS-komponenten.

Hvis BIOS-komponenten ikke findes, er BIOS opdateret.

11. Klik på Download.

12. Vælg Download og udpak SoftPaqs, og klik derefter på Start.

Sådan udføres en systemgendannelse for at løse et problem i Windows

Hvis problemet er opstået for nylig, skal du gendanne computeren til et punkt, før problemet begyndte, for at løse problemet.

Gå til HP-pc'er – Brug af Microsoft Systemgendannelse for at få flere oplysninger.

Udfør en nulstilling af Windows-systemet

Hvis problemet fortsætter, skal du gendanne computeren til dens oprindelige konfiguration.

Microsoft har en nulstillingsfunktion, som gør det muligt at reparere computeren ved at geninstallere operativsystemet. Før du bruger denne løsning, skal du sørge for at sikkerhedskopiere alle dine vigtige filer.

Gå til HP pc'er – Nulstil computeren for at få flere oplysninger.

Windows genstartes efter en Windows-opdatering

Hvis genstarterne sker efter en Windows-opdatering eller en automatisk opdatering, skal du fjerne den seneste opdatering.

Afinstallering af den nyeste Windows 10-opdatering

Afinstaller den nyeste Windows Update fra Windows 10.

1. I Windows skal du søge efter og åbne Indstillinger for fejlfinding.

2. Klik på Windows Update > Kør fejlfindingsværktøjet.

Værktøjet scanner din computer.

Kør Windows Update-fejlfindingsværktøjet
  3. Følg anvisningerne på skærmen og foretag eventuelle foreslåede ændringer. Når du er færdig, skal du lukke fejlfindingsværktøjet.

Hvis problemet fortsætter, skal du fortsætte med disse trin.

4. I Windows skal du søge efter og åbne Vis din opdateringsoversigt.

5. Klik på Fjern opdateringer.

6. Vælg den seneste opdatering, og klik derefter på Fjern.

Hvis problemet fortsætter, skal du gentage trinnene med ældre opdateringer, indtil problemet er løst.

Afinstalleringsmulighed øverst på listen over opdateringer