Bærbare computere fra HP – Afkøling af den bærbare computer indvendigt for at undgå overophedning i Windows

Når temperaturen inde i computeren stiger, forøges risikoen for beskadigelse af vigtige interne komponenter fra overophedning.

Du kan hjælpe med at forhindre overophedning ved at sikre, at der er tilstrækkelig ventilation omkring computeren, at ventilatorens ventilationsåbninger rengøres regelmæssigt, at computeren befinder sig i kølige omgivelser, og at BIOS er opdateret. Du kan få flere oplysninger ved at gå til HP Bærbare pc'er - Beskyttelse og understøttelse af din bærbare pc.

Du kan opleve disse problemer, når computeren overophedes:

• Når du trykker på Tænd/sluk-knappen, fryser computeren på en sort skærm, og Windows starter ikke, eller Windows starter, men svarer ikke.

• De grundlæggende opgaver og applikationer tager længere tid end normalt.

• Windows reagerer ikke, genstarter pludseligt eller viser en fejlmeddelelse, mens den er i brug.

• Spil holder op med at reagere, når der spilles.

• Blæsere inde i computeren laver mere støj, fordi de roterer hurtigere for at fjerne overskudsvarmen.

• Musen og tastaturet holder op med at reagere.

Rengøring af ventilationsåbningerne og undersøgelse af blæserne

Der kan med tiden samle sig støv og urenheder ved blæserens ventilationshuller, hvilket blokerer for luftstrømmen og får blæseren til at arbejde hårdere end normalt.

Bemærk:

Det er ikke nødvendigt at åbne computeren for at rense ventilationsåbningerne.

1. Sluk computeren, og tag netledningen ud af stikkontakten.

2. Fjern eventuelle genstande væk af computeren.

3. Find ventilationsåbningerne på din bærbare computer. De findes som regel nedenunder og på siderne af computeren.

Bemærk:

Nogle bærbare computere fra HP har ikke ventilationsåbninger. Hvis du ikke kan finde nogen ventilationsåbninger, skal du se Øg effektiviteten af varme.

Identificering af blæsere på en bærbar pc fra HP
  4. Brug luft på dåse til at fjerne støv fra ventilationshullerne til at forbedre luftgennemstrømningen.

Rengøring af nederste ventilationsåbning ved hjælp af komprimeret luft
  5. Vent fem til ti minutter for at lade computeren køle ned.

6. Tilslut strømkablet igen, og tænd derefter computeren.

7. Lyt til blæserne.

• Hvis blæserne ser ud til at fungere korrekt, skal du anbringe den bærbare computer på en hård, plan overflade, som f.eks. et skrivebord eller en tabel, og derefter prøve at øge din computers effektivitet for at reducere varmen.

Pas på:

Hvis du placerer computeren på en overflade af stof, f. eks. dit skød, en seng eller en sofapude, kan du blokere luftstrømmen. Længerevarende luftbegrænsning medfører overophedning og potentielle skader.

• Hvis en blæser udsender en kraftig brummen eller ikke bevæger sig, er der et problem med den. Gå til bærbare pc'er fra HP – Blæseren larmer og kører konstant (Windows) for at få flere oplysninger.

Øg effektiviteten af varme

Computeren arbejder hårdere og genererer mere varme, når flere programmer er åbne samtidigt, eller mens du spiller grafiktunge videospil.

Brug følgende tip til at forbedre computerens ydeevne.

• Ændr applikationerne, der kører, når Windows starter, ved at bruge fanen Start i Jobliste.

• Luk applikationer, når du er færdig med at bruge dem.

• Luk din browser, når du ikke bruger den.

• Nedsæt spillets opløsning, og reducer grafikindstillingerne, hvis computeren bliver varmere end normalt under spil.

Fortsæt til næste trin, hvis problemet ikke er løst.

Sørg for, at der er tilstrækkelig ventilation til computeren

Hvis du vil reducere sandsynligheden for overophedning, skal du sørge for, at blæserne på din computer kan ventilere korrekt. Korrekt ventilation af systemet er vigtigt for at computeren fungerer korrekt.

Følg disse retningslinjer for at sikre tilstrækkelig ventilation:

• Lad computeren stå på en stabil, vandret flade.

• Sørg for mindst 15,25 centimeters frirum rundt om hver ventilationsåbning.

• Hvis computeren anvendes i højder over 1500 meter (5000 ft), skal du være ekstra omhyggelig med at holde computeren afkølet. Når computeren flyttes til en højere højde, bliver temperaturen inden i computeren reduceret med ca. 1 °C (34 °F) for hver 300 m (1000 ft) højde.

Brug HP-softwaren til at administrere den interne temperatur i Windows

På udvalgte HP-computere kan du bruge HP-software, som f.eks. HP CoolSense eller HP Command Center, til at hjælpe med at administrere temperaturen i computeren og forhindre overophedning.

Brug HP CoolSense Technology til at styre den interne temperatur

Når du aktiverer HP CoolSense i Windows, justerer en bevægelsessensor i den bærbare computer automatisk computerens ydeevne og blæserhastighed og holder den afkølet.

Gå til HP bærbare pc'er – HP CoolSense-teknologi for at flere oplysninger.

Søg efter HP CoolSense i Windows.

• Hvis HP CoolSense vises i listen, skal du vælge det. Klik på HP CoolSense-ikonet i værktøjslinjen, og vælg derefter indstillingen Til.

Valg af indstillinger for HP CoolSense Technology
  • Hvis HP CoolSense ikke vises på listen, er funktionen ikke tilgængelig på din computer.

Reducer blæserstøj ved at ændre den termiske profil i HP Command Center

På udvalgte bærbare computere fra HP kan du bruge HP Command Center til at administrere temperaturen inde i computeren sammen med andre muligheder til termisk styring.

Du kan få flere oplysninger ved at gå til Bærbare computere af modellen HP ENVY og Spectre – HP Command Center (Windows 10).

• Hvis HP Command Center vises på listen, skal du vælge Termisk profil og derefter vælge Køletilstand for at slå funktionen til.

Valg af indstillingen Køletilstand i HP Command Center
  • Hvis HP Command Center ikke vises på listen, er funktionen ikke tilgængelig på din computer.

Hvis din computer ikke understøtter nogen af funktionerne, eller hvis problemet fortsætter, skal du muligvis ændre indstillingerne for systemets ydeevne (kun udvalgte produkter) eller opdatere BIOS.

Skift indstillingerne for systemets ydeevne for at reducere varmen og forhindre overophedning (Windows)

Hvis din bærbare pc er en HP Spectre 13 eller HP x360, kan du justere pc'ens systemydeevne for at reducere strømforbruget, hvilket kan reducere blæserens belastning og hjælpe med at reducere den interne temperatur.

1. I Windows skal du søge efter og åbne Kontrolpanel.

2. I søgefeltet på Kontrolpanelet skal du indtaste cool control.

• Hvis HP Cool Control vises på listen, skal du vælge HP Cool Control og derefter vælge On i pop op-menuen. Fortsæt til næste trin, hvis problemet ikke er løst.

Brug af HP Cool Control-pop op-menuen
    • Hvis HP Cool Control ikke vises på listen, er programmet ikke tilgængeligt på din bærbare computer. Sluk for computeren, og fortsæt derefter med resten af disse trin.

3. Tænd computeren, og tryk derefter gentagne gange på F10 for at åbne BIOS.

4. Gå til menuen BIOS, naviger til fanen Systemkonfiguration, og vælg derefter Systemstrømskema.

Fanen Systemkonfiguration i BIOS med Strømstyringsmodel for system
  5. Vælg Balance, og tryk derefter på F10 for at gemme indstillingerne og afslutte BIOS.

Fanen Systemkonfiguration i BIOS med Strømstyringsmodel for system med Balance valgt

Hvis problemet fortsætter, kan du prøve at opdatere BIOS, teste for hardwarefejl eller kontakte HP's kundesupport.

Opdater computeren med HP Support Assistant

Brug HP Support Assistant til at finde og installere opdateringer, herunder BIOS-opdateringer, til din computer med Windows.

1. Søg efter og åbn HP Support Assistant i Windows, eller klik på ikonet for appen på proceslinjen.

Hvis appen ikke er installeret på computeren, skal du hente den nyeste version fra webstedet for HP Support Assistant.

2. På fanen Mit dashboard skal du finde din computer og derefter klikke på Opdateringer.

3. Vent, mens HP Support Assistant analyserer systemet.

4. Når analysen er færdig, skal du vælge de anførte opdateringer, hente og installere opdateringerne og derefter følge eventuelle skærminstruktioner.

5. Genstart computeren, hvis du bliver bedt om, og luk derefter værktøjet.

Test for hardwarefejl

Overophedning kan skyldes forskellige typer hardwarefejl.

For at få vejledninger til hvordan du tester for hardwarefejl for at sikre, at din hardware fungerer korrekt, skal du se Computere fra HP – Test for hardwarefejl i Windows 10.

Kontakt HP's kundesupport

Kontakt HP’s kundesupport for yderligere hjælp, hvis problemet ikke er løst.

1. Indtast produktets serienummer for at få vist garantistatus og om nødvendigt ændre din placering.

2. Vælg en supportmulighed. Supportmulighederne varierer afhængigt af land/område.