Anslut en HP-skrivare med hjälp av WPS (Wi-Fi Protected Setup)

Anslut snabbt en HP-skrivare till ditt Wi-Fi-nätverk med hjälp av WPS-knappmetoden (Wi-Fi Protected Setup). Du behöver inte nätverksnamnet och lösenordet för att ansluta skrivaren med hjälp av WPS.

Vissa routermärken har inte stöd för anslutning till WPS. Innan du börjar kontrollerar du att routern har en WPS-knapp eller en knapp med WPS-ikonen .

Om routern inte stöder WPS går du till HP:s skrivarinställning (Wi-Fi-nätverk) för anvisningar om hur du ansluter skrivaren till nätverket med HP Smart-appen.

1. Placera skrivaren och datorn eller mobilenheten i närheten av Wi-Fi-routern.

2. Försätt skrivaren i WPS-anslutningsläge.

• De flesta skrivare med kontrollpanel med pekskärm: Öppna menyn Inställningar, Nätverk eller Trådlösa inställningar, välj Wi-Fi Protected Setup, välj tryckknapp och tryck sedan på Start.

• De flesta skrivare utan kontrollpanel med pekskärm: Tryck och håll in knappen för Trådlöst i fem sekunder eller tills lampan för trådlöst börjar blinka.

• HP DeskJet 6000- och 6400-, ENVY 6000-, 6400- och Tango-skrivare: Tryck och håll in Wi-Fi-knappen och strömknappen på skrivarens baksida i fem sekunder tills det blå fältet blinkar.

3. Inom två minuter, trycker du och håller in knappen WPS på routern i tre till fem sekunder eller tills anslutningsprocessen inleds.

4. Återgå till skrivaren och kontrollera statusen på den blå lampan eller fältet för trådlöst.

• Om den blå lampan eller det blå fältet slutar blinka är skrivaren ansluten till nätverket. Gå till 123.hp.com för att installera HP-programvaran för att slutföra installationen och ansluta till din dator eller mobila enhet. För Chromebook-datorer, gå till HP-skrivarinstallation (Chromebook).

• Om lampan blinkar eller är avstängd har anslutningen misslyckats. Gå vidare till nästa steg.

5. Återställ Wi-Fi-konfigurationsläget.

• De flesta skrivare med pekskärm eller meny: Öppna menyn Trådlöst eller Inställningar välj Nätverksinställningar eller Inställningar och välj sedan Återställ nätverksinställningarna.

• Skrivare utan pekskärm eller menyer: Gå till Återställ Wi-Fi-inställningsläget på HP-skrivaren för att återställa standardinställningarna genom att trycka på knapparna på skrivaren.

6. Upprepa stegen för att försätta skrivaren och routern i WPS-läge så att anslutningen slutförs.