Konfiguration av HP skrivare (Chromebook)

Konfigurera en nätverks- eller USB-ansluten skrivare med en Chromebook.

Lägg till skrivaren till Chromebook-enheten

Anslut skrivaren till Chromebook-enheten, antingen trådlöst eller via USB-anslutning, för att slutföra installationen. Du behöver inga drivrutiner eller appar för att konfigurera skrivaren.

1. Uppdatera till den senaste versionen av operativsystemet Chrome på Chromebook-enheten.

2. Se till att det finns papper i huvudfacket och slå sedan på skrivaren.

3. Anslut skrivaren till Chromebook-enheten.

• USB-anslutning till skrivare: Anslut USB-kabeln till skrivaren och Chromebook-enheten.

• Trådlös skrivaranslutning: Beroende på din skrivare använder du guiden för trådlös installation eller WPS (Wi-Fi Protected Setup) för att ansluta till ett trådlöst nätverk.

• För skrivare med en kontrollpanelsmeny, öppna menyn Konfiguration, Nätverk eller Trådlöst, välj Guide för trådlös installation och följ sedan anvisningarna för att ansluta skrivaren till nätverket.

• För skrivare utan kontrollpanelsmeny, tryck in och håll ner knappen Trådlöst i fem sekunder. För HP DeskJet 6000 och 6400, ENVY 6000, 6400 och Tango-skrivare, tryck in och håll ned knappen för Trådlöst och strömbrytaren på skrivarens baksida i fem sekunder.

Tryck in och håll ner knappen WPS på routern inom två minuter tills anslutningsprocessen inleds. Lampan eller den blå indikatorn för trådlöst nätverk på skrivaren slutar att blinka när anslutningen upprättas.

4. Klicka på klockan i det nedre högra hörnet på Chromebook och klicka på ikonen för Inställningar.

5. Bläddra längst ned på skärmen och klicka sedan på Avancerat.

6. Under utskrift, klicka på Skrivare > Lägg till skrivare.

• Om skrivaren visas markerar du den och klickar sedan på Lägg till.

• Om skrivaren inte visas klickar du på Lägg till manuellt och följer anvisningarna. Mer information finns på Chromebook-Help – Set up your printer (på engelska).

Klicka på Lägg till

Skriva ut från en Chromebook

Skriva ut foton, dokument, webbsidor och e-post via Chrome-webbläsaren och appar som stöds.

1. Öppna det objektet som du vill skriva ut.

2. Klicka på webbläsaren Chromes ikon Inställningar, och välj sedan Skriv ut.

Klicka på webbläsaren Chrome och välj sedan Skriv ut
  3. Bredvid Destination ska du klicka på Ändra och sedan välja din skrivare.

Välj din skrivare från destinationer
  4. Ändra om nödvändigt utskriftsinställningarna och klicka på Skriv ut.

Vanliga frågor och svar (FAQs)

Har du fortfarande en fråga? Hitta ytterligare svar och få hjälp.

Är min skrivare kompatibel med Chrome-utskrift i operativsystemet?

HP-skrivare som har stöd för IPP Everywhere kräver inga inställningar - skriv bara ut och välj skrivare, vid behov.

För att ta reda på om skrivaren är kompatibel, gå till IPP Everywhere-skrivare (på engelska).

Dessutom stöder tusentals HP-skrivare utskrifter i operativsystemet med hjälp av projektet HP Linux Imaging and Printing (HPLIP). Dessa skrivare måste först läggas till i Chromes skrivarinställningar. För att ta reda på om din skrivare stöds via HPLIP, gå till HP Linux Imaging and Printing (på engelska).

Kan jag hantera företagsutskrifter i Chrome?

Ja, du kan fjärrhantera HP-skrivare via vanliga UNIX-utskriftssystem (CUPS) och Googles administratörsverktyg.

För mer information, gå till Googles sida på Hantera lokala och nätverksskrivare i Chrome-operativsystemet (på engelska).