• Information

• Respons

Konfiguration av HP skrivare (Chromebook)

Konfigurera en nätverks- eller USB-ansluten skrivare med en Chromebook.

Lägg till skrivaren till Chromebook-enheten

Anslut skrivaren till Chromebook-enheten, antingen trådlöst eller via USB-anslutning, för att slutföra installationen. Du behöver inga drivrutiner eller appar för att konfigurera skrivaren.

1. Uppdatera till den senaste versionen av operativsystemet Chrome på Chromebook-enheten.

2. Anslut skrivaren till samma nätverk som Chromebook-enheten är ansluten till eller använd en direkt USB-anslutning.

• HP-bläckstråleskrivare med en kontrollpanel med pekskärm: Öppna menyn Inställningar, Nätverk eller Trådlösa inställningar, välj Guide för trådlös installation och följ sedan anvisningarna för att välja nätverksnamnet och ange lösenordet.

• De flesta skrivare utan kontrollpanel med pekskärm: Tryck och håll in knappen för Trådlöst i fem sekunder eller tills lampan för trådlöst börjar blinka. Inom två minuter trycker du och håller in knappen WPS (Wi-Fi Protected Setup) på routern tills anslutningsprocessen inleds. Skrivarens lampa för trådlöst slutar blinka när anslutningen har slutförts.

• HP DeskJet 6000 och 6400, ENVY 6000, 6400 och Tango-skrivare: Tryck och håll in Wi-Fi-knappen och strömknappen på skrivarens baksida i fem sekunder tills det blå fältet blinkar. Inom två minuter trycker du och håller in knappen WPS på routern tills anslutningsprocessen inleds. Det blå fältet slutar blinka när anslutningen har slutförts.

• Nätverksanslutning via kabel (Ethernet): Anslut nätverkskabeln till skrivarens Ethernet-port och till en ledig port på routern eller åtkomstpunkten. På skrivarporten skall den gröna lampan lysa med fast sken och den orangefärgade aktivitetslampan ska blinka.

• USB-anslutning: Anslut USB-kabeln till USB-porten på baksidan av skrivaren och till en tillgänglig port på Chromebook-enheten.

3. Klicka på klockan i det nedre högra hörnet på Chromebook och klicka på ikonen för Inställningar.

4. Bläddra längst ned på skärmen och klicka sedan på Avancerat.

5. Under utskrift, klicka på Skrivare > Lägg till skrivare.

• Om skrivaren visas, välj den och klicka sedan på Lägg till.

• Om skrivaren inte visas, klicka på Lägg till manuellt och följ sedan instruktionerna. Mer information finns på Chromebook Help - Set up your printer (på engelska).

Klickar på Lägg till

Skriva ut från en Chromebook

Skriva ut foton, dokument, webbsidor och e-post via Chrome-webbläsaren och appar som stöds.

1. Öppna det objektet som du vill skriva ut.

2. Klicka på webbläsaren Chromes ikon Inställningar, och välj sedan Skriv ut.

Klicka på webbläsaren Chrome och välj sedan Skriv ut
  3. Bredvid Destination ska du klicka på Ändra och sedan välja din skrivare.

Välj din skrivare från destinationer
  4. Ändra om nödvändigt utskriftsinställningarna och klicka på Skriv ut.

Vanliga frågor och svar (FAQs)

Har du fortfarande en fråga? Hitta ytterligare svar och få hjälp.