• Information

• Respons

HP Skrivarinställning (Wi-Fi Direct)

Anslut en HP-skrivare till ett lokalt Wi-Fi-nätverk för att trådlöst skriva ut från en dator, smartphone eller surfplatta.

Wi-Fi-skrivarinstallation

Återställ Wi-Fi-inställningsläget på HP-skrivare

Förbereda skrivaren för en Wi-Fi-anslutning genom att återställa Wi-Fi-inställningsläge.

När inställningarna återställs försätts skrivaren i Wi-Fi-inställningsläge i cirka två timmar, vilket gör den identifierbar under programvaruinstallationen från HP.

• De flesta skrivare med pekskärm: Från menyn Trådlöst eller Inställningar väljer du Nätverksinställningar eller Inställningar och välj sedan Återställ nätverksinställningarna.

• De flesta bläckstråleskrivare utan pekskärm: Tryck på och håll ned knapparna Trådlöst och Avbryt tills strömknappen blinkar och vänta sedan tills lampan för trådlöst blinkar.

• De flesta laserskrivare utan pekskärm eller kontrollpanelmeny: Tryck på och håll ned knappen Trådlöst tills Varningslampan och strömlampan blinkar eller tryck på och håll ned knapparna Trådlöst och Avbryt tills lampan för trådlöst blinkar (Laser NS, Neverstop). Skrivaren kan startas om.

• De flesta LaserJet-skrivare utan pekskärm: Tryck och håll ned knappen Trådlöst tills Varningslampan blinkar och vänta sedan tills lampan för trådlöst blinkar.

• Envy 6000-, 6000e-, 6400e-, ENVY Pro 6400-, DeskJet Plus IA 6000, 6400 och Tango-skrivare: Tryck på och håll ner knappen för Trådlöst på baksidan av skrivaren i fem sekunder tills statuslampan blinkar (blå eller lila beroende på modell).

Gå till Återställ konfigurationsläget för Wi-Fi på HP-skrivaren om du vill ha mer information och fler knapptryckningar för fler skrivarmodeller.

Installera HP Smart

Installera HP Smart-appen på datorn eller den mobila enheten.

Gör följande om du konfigurerar skrivaren i ett Wi-Fi-nätverk.

• Placera skrivaren och datorn eller mobilenheten i närheten av Wi-Fi-routern.

• Slå på Wi-Fi på datorn eller mobilenheten och anslut till nätverket. Om datorn ansluts till nätverket med en Ethernet-kabel kopplar du tillfälligt bort kabeln och använder Wi-Fi-anslutningen under installationen.

• Aktivera Bluetooth på datorn eller mobilenheten så att HP Smart kan identifiera skrivaren under installationen.

• När du har installerat HP Smart för iOS och Android aktiverar du tjänsten för plats på mobila enheter och låter appen använda din plats för att identifiera skrivaren och erbjuda lösningar under installationen.

1. Hämta appen HP Smart från 123.hp.com (Android, Apple iOS, iPadOS), HP Smart - Microsoft Store (Windows) eller HP Smart - Mac App Store (macOS).

Om du uppmanas att logga in med Microsoft för att använda programmet på flera enheter kan du logga in eller klicka på Nej, tack för att fortsätta.

Anm:

Koppla från en VPN-anslutning innan nedladdning.

2. Om du konfigurerar HP Smart för första gången måste du skapa eller logga in på ett HP-konto för att få åtkomst till alla skrivarfunktioner.

3. I HP Smart klickar du på Lägg till skrivare eller plustecknet för att söka efter skrivaren och följer sedan anvisningarna för att slutföra installationen.

Ytterligare alternativ för Wi-Fi-anslutning

Använd de här metoderna för att ansluta en skrivare om du har bytt router eller internetleverantör eller om ett lokalt nätverk inte är tillgängligt.