HP skrivarinstallation (trådlöst nätverk)

Anslut en HP-skrivare till ett lokalt Wi-Fi-nätverk för att trådlöst skriva ut från en dator, smarttelefon eller surfplatta.

Trådlös skrivarinstallation

Återställ nätverkets standardinställningar på skrivaren

Förbered skrivaren för en trådlös anslutning genom att återställa standardinställningarna för nätverk.

• För de flesta skrivare med pekskärm: På skrivaren väljer du Återställ nätverksinställningar från menyn Trådlöst, Inställningar eller Återställ inställningar.

• För de flesta HP-skrivare utan kontrollpanelmeny: Tryck på och håll kvar knapparna Trådlöst och Avbryt till lamporna för trådlöst och ström blinkar.

• För HP Envy 6000, Pro 6400, DeskJet plus IA 6000 och 6400 All-in-One-skrivare: Tryck och håll knappen Trådlöst intryckt på baksidan av skrivaren i fem sekunder tills Edge-lampan blinkar purpur. Det kan ta flera försök innan lampan blinkar.

• För HP Tango-skrivare: Tryck på och håll knappen Trådlöst intryckt på baksidan av skrivaren i fem sekunder tills lampan på framsidan blinkar blå.

• För HP-laserskrivare (inte LaserJet): Tryck på håll knappen Trådlöst intryckt tills lampan för uppmärksamhet blinkar. Skrivaren kan startas om.

Installera appen HP Smart och konfigurera skrivaren

Hämta appen HP Smart för Android, Apple iOS och iPadOS, Windows 10 och Mac för att konfigurera och använda din HP-skrivare till att skriva ut, skanna, kopiera och hantera inställningar.

1. Placera skrivaren nära Wi-Fi-routern om du konfigurerar en trådlös anslutning.

2. Se till att det finns papper i huvudfacket och slå sedan på skrivaren.

3. Öppna appen HP Smart. Om du inte har HP Smart kan du hämta den från 123.hp.com eller appbutiken.

4. Följ guiden för att slutföra installationen för din anslutningstyp.

Anm:

Om skrivaren inte visas eller om du vill lägga till en annan skrivare i appen, klicka på plustecknet och följ sedan anvisningarna för att lägga till skrivaren.

Ytterligare alternativ för trådlös anslutning

Använd de här metoderna för att ansluta en trådlös skrivare om du har bytt router eller internetleverantör eller om ett lokalt nätverk inte är tillgängligt.