HP-skrivare – Kan inte hitta de avancerade funktionerna i hp Smart-appen

När du har konfigurerat din skrivare kan du inte hitta de avancerade skanningsfunktionerna i HP Smart-appen, till exempel Textextrahing, Klottra, Bok, Flera objekt och ID-kort.

Gör följande i angiven ordning. Testa skrivaren efter varje uppgift för att se om problemet är löst.

Kontrollera att kraven i utskriftsmiljön uppfyller

Gå igenom följande krav för HP Smart Advance för att se till att skrivaren och enheten stöder den:

• En HP-skrivare (HP Smart Advanced kräver en HP+ eller kvalificerad skrivare)

• HP Smart-konto

• En dator eller mobil enhet med:

• Windows 10 Redstone 5 (version 1809) eller senare

• macOS Big Sur (11.0) eller senare

• Android Pie (9.0) eller senare

• Apple iOS, iPadOS 15 eller senare

Logga in på ditt HP Smart-konto

Du måste vara inloggad på ditt HP Smart-konto för att kunna använda funktionerna HP Smart Advance, t.ex. avancerad skanning och Skriv ut var som helst.

1. Se till att datorn eller den mobila enheten är ansluten till Internet.

2. Öppna HP Smart-appen och logga sedan in på ditt konto.

• Om de avancerade funktionerna är tillgängliga är du klar.

• Om de avancerade funktionerna fortfarande saknas, fortsätter du med följande steg.

Uppdatera HP Smart-appen

I appbutiken, leta efter och uppdatera HP Smart-appen till den senaste versionen, som kan lösa problem med installationen eller anslutningen.

1. Öppna HP Smart-appen i din App Store.

2. Klicka på Uppdatera för att hämta den senaste HP Smart-versionen.

Om endast Fönstret Öppna visas är appen uppdaterad. Fortsätt med felsökningen.

Klicka på Uppdatera i HP Smart-appen i Google Play Store

Ta bort skrivaren från appen HP Smart

Ta bort skrivaren från hp Smart-appen för att lösa eventuella anslutningsproblem.

Anm:

När du tar bort skrivaren från appen HP Smart tas inte skrivaren bort från ditt HP Smart-konto eller din Instant Ink-prenumeration (om du har registrerat dig).

1. Öppna HP Smart-appen och högerklicka eller tryck länge på bilden av din skrivare.

2. Klicka på Dölj skrivare.

Exempel på att knacka på Dölj skrivare i HP Smart
  3. När du uppmanas att göra det klickar du på Dölj skrivare igen för att bekräfta att borttagningen.

Klicka på Dölj skrivare

Skrivaren visas inte längre på appens startskärm.

Ta bort skrivaren från Skrivare och skannrar (Windows, Mac)

Använd menyn Skrivare och skannrar för att ta bort skrivaren från en dator med Windows eller Mac.

• Windows: Sök efter och öppna Skrivare och skannrar, välj din skrivare i listan och klicka sedan på Ta bort enheten > Ja för att slutföra borttagningen.

• macOS: Klicka på ikonenSpotlight, och sök sedan efter och öppna Skrivare och skannrar. Välj din skrivare, klicka på Ta bort skrivare eller knappen Ta bort och klicka sedan på Ta bort skrivare eller Ta bort skrivare när du uppmanas att slutföra borttagningen.

Avinstallera appen HP Smart

Ta bort HP Smart-appen från datorn eller den mobila enheten.

• Android: Öppna Google Play Store, tryck på ikonen Meny och välj sedan Mina appar och spel > HP Smart > Avinstallera.

• iOS: På startskärmen trycker du på och håller ned appen och trycker sedan på Ta bort appens > borttagningsapp > .

• Windows: Sök efter och öppna Lägg till eller ta bort program. I listan över installerade program, klicka på HP Smart > Avinstallera.

• macOS: Klicka på Spotlight-ikonenoch sök sedan efter och öppna mappen Program. Klicka på och dra HP Smart till papperskorgsikonen i Dock.

HP Smart tas bort från datorn utan programfilerna.

Ta bort HP Smart tillsammans med programfilerna:

1. Klicka på till på den övre menyn och sedan på Gå till mapp.

Öppna Gå till mapp

En dialogruta öppnas.

2. Skriv ~/Bibliotek och tryck sedan på Retur.

3. Gå till Containrar, leta reda på mappen HP Smart eller com.hp.SmartMac och ta sedan bort mappen.

Återställa skrivarens fabriksinställningar

Återställ skrivaren till fabriksinställningarna med appen HP Smart eller webbläsaren för att öppna skrivarens inbäddade webbserver (EWS). En återställning av fabriksinställningarna kan hjälpa till att lösa problem med skrivarkonfiguration, anslutningsproblem och felmeddelanden.

1. Använd någon av följande metoder för att öppna de avancerade inställningarna för din skrivare.

• HP Smart-app: Klicka på bilden av din skrivare för att öppna verktygen för inställningar och hantering och klicka sedan på Avancerade inställningar under Inställningar.

• Skrivarens inbäddade webbserver: Öppna HP-skrivarens inbäddade webbserver (EWS) med hjälp av skrivarens IP-adress.

2. Klicka på fliken Inställningar eller System på EWS:s startsida.

3. Om du uppmanas att logga in eller ange skrivarens PIN-kod, ange admin för användarnamnet (endast HP LaserJets), ange PIN-koden från skrivaretiketten och klicka sedan på Skicka eller OK. Etiketten sitter normalt inuti bläckpatronområdet eller luckan till skrivaren.

PIN-kodens placering på skrivaretiketten
  4. Återställ skrivaren till fabriksinställningarna.

• För de flesta HP-skrivare klickar du på Återställ fabriksinställningarna eller Fabriksinställningar under Återställ standardinställningar. Klicka på Återställ fabriksinställningarna > Ja.

• För HP LaserJet-skrivare, klicka på Service och klicka sedan på Återställ standardvärden > OK.

Efter cirka 20 sekunder startas skrivaren om automatiskt.

5. Anslut skrivaren till Wi-Fi-nätverket vid behov.

6. Kontrollera om det finns några uppdateringar av skrivarens inbyggda programvara.

Installera appen HP Smart

Hämta HP Smart-appen från din appbutik.

Anm:

Har du problem med att hämta appen? Gå till Det går inte att hämta och installera appen HP Smart printer för mer information.

För mer information om skrivarkonfiguration, gå till HP-skrivarinställningar (HP Smart-appen).

Konfigurera skrivaren med appen HP Smart

Konfigurera skrivaren med appen HP Smart.

1. Öppna appen HP Smart.

2. På mobilappens startskärm klickar du på Lägg till skrivare eller ikonen Lägg till skrivare ( eller ).

Exempel på att lägga till skrivare i Windows (vänster) och Android (höger)

Exempel på alternativ för att lägga till skrivare i appen HP Smart
  3. För mobila enheter trycker du på Komma igång under Konfigurera en ny skrivare. Om du uppmanas att välja en anslutningstyp klickar du på WiFi- eller Ethernet-kabeln och trycker sedan på Fortsätt. Förbered skrivaren för anslutningen och tryck sedan på Fortsätt.

Klicka på Komma igång
  4. Leta rätt på skrivaren i listan, klicka på skrivarens namn eller Konfigurera och följ sedan uppmaningarna för att slutföra installationen. Det kan ta några minuter innan skrivaren visas.

Exempel på skrivare som hittas av HP Smart-appen

Exempel på skrivare som hittas av HP Smart-appen

Kontakta HP:s kundsupport

Om de föregående stegen inte löste problemet, kontakta HP:s kundsupport för att få ytterligare hjälp.

1. Ange produktens serienummer för att visa garantistatus och ändra platsen vid behov.

2. Välj ett supportalternativ. Om du befinner dig i Asien/Stillahavsområdet kommer du till ett lokalt servicecenter i ditt område.