HP LaserJet, HP PageWide Enterprise - HP ePrint via email instellen

Inleiding

HP ePrint via email is een functie die bepaalde HP printermodellen bevatten en waarmee u documenten en foto's kunt afdrukken door ze rechtstreeks naar de met internet verbonden HP printer te e-mailen. Er is geen printerstuurprogramma of app nodig. E-mail simpelweg de documenten vanaf het apparaat (een laptop, tablet, smartphone of ander apparaat met e-mailfunctionaliteit) naar een e-mailadres dat is toegewezen aan de printer.
In dit document wordt uitgelegd wat vereist is en hoe u de functie HP ePrint via email instelt en configureert.
Raadpleeg Draadloos afdrukken vanaf een laptop, telefoon of tablet voor informatie over andere manieren om af te drukken.

Vereisten voor printer en apparaat

Bekijk de volgende vereisten voor het gebruik van HP ePrint via email:
  • De printer moet beschikken over de functie HP ePrint via email. Ga naar Printers die kunnen gebruikmaken van oplossingen voor mobiel afdrukken als u wilt controleren of uw printermodel beschikt over deze functie.
  • De printer moet zijn verbonden met een netwerk met een actieve internetverbinding.
  • Het mobiele apparaat of de laptop moet beschikken over e-mailvoorzieningen en toegang tot internet.
    opmerking:
    Hoewel de printer moet zijn verbonden met een netwerk om HP ePrint via email in te stellen of te gebruiken, hoeft de laptop of het mobiele apparaat niet te zijn verbonden met hetzelfde netwerk of met de printer om afdruktaken te kunnen verzenden.

Vereisten voor e-mailprogramma's

U kunt de volgende e-mailprogramma's gebruiken om e-mails te verzenden naar de printer:
opmerking:
De HP ePrint server accepteert geen e-mailberichten die worden verzonden vanaf privédomeinen.
  • Outlook 2013, 2007, 2010 en 2003
  • Hotmail of MSN
  • Yahoo! Mail
  • Gmail
  • Apple Mail (iPhone, iPad, MacBook of MacBook Pro)
  • BlackBerry-e-mailclient
  • Nokia-e-mailclient (Symbian)

HP ePrint via email instellen

Nadat u de vereisten heeft geverifieerd, volgt u de onderstaande stappen om HP ePrint via email in te stellen.

Stap één: Web Services (Webservices) inschakelen en de printerclaimcode ophalen

Zoek uw printertype in de opties die hieronder worden vermeld. Volg vervolgens de opgegeven stappen om Web Services (Webservices) in te schakelen en de printerclaimcode op te halen.

Stap twee: Een account aanmaken op HP Connected

U moet de printer registreren op HP Connected om het e-mailadres te verkrijgen dat uniek is voor de printer. Dit e-mailadres is vereist om ePrint via e-mail te gebruiken.
  1. Ga naar HP Connected en maak een account aan.
  2. Controleer of u Accept Cookies (Cookies accepteren) heeft geselecteerd om te kunnen doorgaan. Als u cookievoorkeuren wilt aanpassen voordat u cookies accepteert, selecteert u Cookie Settings (Cookie-instellingen).
  3. Typ de printerclaimcode van de informatiepagina of het scherm Web Services Setup (Instellingen webservices) in de EWS en selecteer Add (Toevoegen).
  4. Een e-mailadres wordt automatisch gegenereerd en weergegeven boven de afbeelding van de printer.
  5. Volg deze stappen als u het e-mailadres wilt aanpassen (optioneel):
    1. Klik op + naast ePrint Address (ePrint-adres) in ePrint Settings (ePrint-instellingen).
    2. Typ een nieuw voorvoegsel voor het e-mailadres (@hpeprint.com blijft hetzelfde) en selecteer Submit (Verzenden).
    3. HP LaserJet Pro printers: Als u het bijgewerkte e-mailadres wilt weergeven, opent u Setup (Instellingen), opent u HP Web Services (HP-webservices) en selecteert u vervolgens Display E-mail address (E-mailadres weergeven).

Stap drie: HP ePrint configureren

Met uw nieuwe HP Connected account kunt u afdruktaken beheren, afdrukinstellingen wijzigen en de beveiliging aanpassen.

Volgende stappen

Nadat u uw functie HP ePrint via email heeft ingesteld en geconfigureerd, raadpleegt u de volgende onderwerpen om aan de slag te gaan en voor meer informatie:
Afdrukken met HP ePrint via email - Informatie over het afdrukken met HP ePrint via email.
E-mailbeveiliging met HP ePrint via email - Informatie over de ingebouwde beveiligingsfuncties en extra manieren om uw printer en afdruktaken veilig te houden.
Problemen met HP ePrint via email oplossen - Hulp voor foutberichten en andere problemen.