• Informatie

Herstel intermitterende print spooler-servicefouten die ervoor kunnen zorgen dat printtaken mislukken na een Windows-update.Klik hier

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP LaserJet, HP PageWide Enterprise - E-mailbeveiliging met HP ePrint via email

Inleiding

Dit document biedt informatie over e-mailbeveiliging voor het gebruik van HP ePrint via email. HP printers die deze functie bevatten, kunnen verbinding maken met internet en maken afdrukken gemakkelijker en toegankelijker voor u.
Afbeelding : Diagram van HP ePrint via email
Verbindingsdiagram van HP ePrint via email
Raadpleeg de volgende onderwerpen om aan de slag te gaan met HP ePrint via email:

Beveiligingsfuncties als bescherming tegen spam-e-mails

De grootste bedreiging voor uw met internet verbonden printer is spam: ongewenste berichten die worden verzonden naar het e-mailadres van uw printer. HP heeft geanticipeerd op deze bedreiging met meerdere beveiligingsmaatregelen om u te beschermen tegen spam, inclusief:
  • E-mailadres van de printer verhullen: Wanneer u ervoor kiest om webservices in te schakelen op uw printer, genereert het ePrint systeem een e-mailadres dat uniek is voor deze printer. Het aantal beschikbare e-mailadressen is zeer groot (meer dan een biljoen). Dit e-mailadres is niet gemakkelijk te raden door een potentiële spammer.
  • Spamfilters: Nadat een e-mail is verzonden naar de HP ePrint e-mailgateway, wordt de e-mail gescreend via spamfilters die schadelijke e-mailberichten detecteren en verwijderen. De spamfilters zoeken naar patronen die wijzen op ongewenste inhoud, net zoals antivirussoftware op uw computersysteem scant op virussen. De spamfilters worden regelmatig bijgewerkt om de nieuwste spam te verwijderen uit het ePrint systeem.
  • Virusfilters: Nadat een e-mail is verzonden naar de HP ePrint e-mailgateway, worden de bijlagen gescand op virussen. De virusfilters detecteren en verwijderen malware (schadelijke bestanden) bedoeld om het ePrint systeem te beschadigen. De virusfilters worden regelmatig bijgewerkt om de nieuwste malware te verwijderen.
  • Beveiligde e-mailaflevering: Normaal gesproken biedt het verzenden van e-mailinhoud naar de HP ePrint e-mailgateway via normale kanalen voldoende beveiliging voor consumentengebruik. Dit is dezelfde beveiliging als wanneer u normaal e-mailberichten verzendt. Als u echter hoge beveiligingsvereisten heeft om afluisteren van het verkeer of knoeien met e-mails te voorkomen, kunt u uw e-mails verzenden via een server van derden die beveiligde SMTP (of SMTPS) implementeert. Een beveiligde SMTP-server maakt gebruik van SSL (Secure Sockets Layer) om de vertrouwelijkheid en integriteit van uw e-mail en bijlagen te garanderen terwijl ze onderweg zijn van de SMTP-server naar de HP ePrint e-mailgateway. Doorgaans moet u extra software installeren op uw client om uw e-mails via een beveiligde SMTP-server te benaderen en te verzenden.
  • Beveiligde e-mailinhoud: Wanneer de e-mailinhoud de HP ePrint e-mailgateway is binnengekomen, is de inhoud door meerdere firewalls beschermd tegen ongeoorloofde openbaarmaking en kan deze worden gerenderd in de juiste indeling voordat deze wordt afgedrukt op uw met internet verbonden printer. De e-mailinhoud die wordt benaderd door uw printer, is via SSL beveiligd met sterke codering. Standaard is alle e-mailinhoud binnen in het ePrint systeem beveiligd. Mogelijk moet u extra stappen ondernemen voor de beveiliging van uw e-mail voordat deze het ePrint systeem binnenkomt. Door gebruik te maken van een beveiligde methode voor het afleveren aan de HP ePrint e-mailgateway vanaf uw client, kunt u man-in-the-middle-aanvallen voorkomen.
  • Printertoegang tot e-mailinhoud: De met internet verbonden printer authenticeert zich bij de ePrint cloud om ePrint taken te ontvangen. Doordat de printer is geauthenticeerd, kan de printer alleen de taken en de e-mailinhoud benaderen die eraan zijn toegewezen. Geen enkele printer kan de inhoud voor een andere printer benaderen. Ze hebben immers unieke identiteiten en referenties binnen in het ePrint systeem.
  • Permanente verwijdering van ePrint inhoud: Nadat uw met internet verbonden printer uw e-mailinhoud heeft opgehaald en afgedrukt, wordt de inhoud inactief. Ook als een printer een afdruktaak niet binnen een bepaalde tijd kan afdrukken, wordt de inhoud inactief. Meerdere keren per dag wordt alle niet-actieve inhoud permanent verwijderd uit het systeem. Eenmaal verwijderd is deze niet herstelbaar. De maximale tijd dat uw e-mailinhoud in het systeem blijft, is dertig uur. U kunt erop vertrouwen dat uw e-mailinhoud en bijlagen niet toegankelijk zijn voor anderen of een ander apparaat dan uw met internet verbonden printer. Als u een e-mail verzendt naar een ongeldig e-mailadres voor een printer, wordt de inhoud onmiddellijk verwijderd.
  • Controle van ePrint taken: Nadat uw printer is toegevoegd op HP Connected, kunt u controleren wie ePrint taken verzendt naar de printer. De taakgeschiedenis van de printer bevat het e-mailadres van de afzender, de onderwerpregel en de datum/tijd. De taakgeschiedenis is toegankelijk in HP Connected.
  • Beveiligde modus voor uw printer: Wanneer u webservices inschakelt op uw printer, kan iedereen die het e-mailadres voor de printer kent, e-mails verzenden naar de printer. Als u de toegang tot het e-mailadres van uw printer wilt beperken, kunt u de printer toevoegen op HP Connected en een lijst met toegestane afzenders (of witte lijst) maken. Dit betekent dat alleen toegestane afzenders (die worden herkend aan hun e-mailadres) ePrint taken kunnen verzenden naar de printer. Een printer die is opengesteld voor iedereen, bevindt zich in de open modus (die wordt weergegeven met een open slot in HP Connected). Een printer die is beperkt tot toegestane afzenders, bevindt zich in de beveiligde modus (die wordt weergegeven met een gesloten slot in HP Connected).

Hoe kan ik mijn met internet verbonden printer beschermen om te voorkomen dat deze wordt gespamd?

• Uw printer fysiek veilig houden: Als iemand fysiek toegang heeft tot uw met internet verbonden printer, kan hij of zij het e-mailadres van uw printer weergeven, afdrukken of wijzigen. Wanneer u thuis bent, is fysieke toegang mogelijk geen groot risico. Maar op het werk moet u mogelijk voorzichtig zijn en uw met internet verbonden printer beschermen. Denk er ook aan de tijdens de installatie afgedrukte informatiepagina verborgen te houden voor nieuwsgierige ogen. Deze bevat immers het e-mailadres van uw printer. Na het afdrukken van het e-mailadres heeft u tot 24 uur de tijd om uw printer toe te voegen aan HP Connected.
  • Het e-mailadres van uw printer niet posten op een openbare site: Als u het e-mailadres van uw printer post op Facebook of een andere openbaar toegankelijke site, stelt u de printer bloot aan het risico te worden gespamd. Zelfs als uw post beperkt is tot alleen vrienden, wordt het e-mailadres van uw printer mogelijk gelezen door anderen. Houd het e-mailadres van uw printer veilig.
  • Uw printer toevoegen aan HP Connected: Door uw printer toe te voegen aan HP Connected, kunt u de e-mailadressen zien van de personen die ePrint taken hebben verzonden naar uw printer. Nadat u de printer heeft toegevoegd, drukt u op View Job History (Taakgeschiedenis weergeven) om te kijken naar de afdruktaken en wie ze heeft verzonden. Als u een e-mailadres ziet dat u niet herkent, kunt u een lijst met toegestane afzenders maken voor uw met internet verbonden printer.
  • Een lijst met 'Allowed Senders' (Toegestane afzenders) maken in HP Connected: U dient de tijd te nemen om uw met internet verbonden printer te beveiligen als u zich zorgen maakt over wie e-mails kan verzenden naar de printer. Nadat u uw printer heeft toegevoegd aan HP Connected, kunt u een Allowed Senders List (Lijst met toegestane afzenders) maken, een lijst met e-mailadressen die zijn toegestaan om e-mail te verzenden naar uw printer. Uw met internet verbonden printer bevindt zich in de beveiligde modus zolang de Allowed Senders List (Lijst met toegestane afzenders) is ingeschakeld. U kunt ook e-mailadressen in de Allowed Senders List (Lijst met toegestane afzenders) toevoegen of verwijderen.
  • Als volgt te werk gaan als u spam ontvangt: U kunt ePrint tijdelijk uitschakelen op uw printer door Turn ePrint Off (ePrint uitschakelen) te kiezen in het menu Web Services Settings (Instellingen webservices). Met deze optie is het afdrukken van ePrint taken niet toegestaan totdat u ePrint opnieuw inschakelt. Nadat u uw printer heeft toegevoegd aan HP Connected, kunt u View Job History (Taakgeschiedenis weergeven) gebruiken om de afzenders te zien die ePrint taken hebben verzonden. U kunt ook een Allowed Senders List (Lijst met toegestane afzenders) maken om uw printer te beveiligen. Dit helpt bij het filteren van de e-mailadressen die zijn toegestaan om ePrint taken te verzenden naar uw printer.
  • Hoe kan ik het e-mailadres van mijn printer opnieuw instellen? Als u vermoedt dat uw printer is gespamd, heeft u de mogelijkheid om het e-mailadres van uw printer opnieuw in te stellen. Als u drukt op de knop Reset (Opnieuw instellen) in HP ePrint Settings (HP ePrint-instellingen) op het tabblad Advanced (Geavanceerd) van HP Connected, wordt een nieuw e-mailadres voor de printer gegenereerd en blijven de instellingen voor uw met internet verbonden printer behouden.
  • Hoe kan ik webservices verwijderen? Het verwijderen van webservices uit uw printer is nuttig als u uw printer verkoopt of doneert. Het verwijderen van webservices leidt ertoe dat uw met internet verbonden printer alle ePrint instellingen verliest, inclusief instellingen voor alle afdrukapps. Dit dient alleen als een laatste toevlucht te worden gebruikt. De optie Remove Web Services (Webservices verwijderen) bevindt zich in het menu Web Services Settings (Instellingen webservices).