HP LaserJet, HP PageWide Enterprise - Afdrukken met HP ePrint via email

Inleiding

HP ePrint via email is een functie die bepaalde HP printermodellen bevatten en waarmee u documenten en foto's kunt afdrukken door ze rechtstreeks naar de met internet verbonden HP printer te e-mailen. Er is geen printerstuurprogramma of app nodig. E-mail simpelweg de documenten vanaf het apparaat (een laptop, tablet, smartphone of ander apparaat met e-mailfunctionaliteit) naar een e-mailadres dat is toegewezen aan de printer.
In dit document wordt uitgelegd wat vereist is en hoe u afdrukt met HP ePrint via email.
Ga naar Draadloos afdrukken vanaf een laptop, telefoon of tablet voor informatie over andere manieren om af te drukken.

Vereisten voor printer en apparaat

Bekijk de volgende vereisten voor het gebruik van HP ePrint via email:
  • De printer moet beschikken over de functie HP ePrint via email. Ga naar Printers die kunnen gebruikmaken van oplossingen voor mobiel afdrukken als u wilt controleren of uw printermodel beschikt over deze functie.
  • De printer moet zijn verbonden met een netwerk met een actieve internetverbinding.
  • Het mobiele apparaat of de laptop moet beschikken over e-mailvoorzieningen en toegang tot internet.
    opmerking:
    Hoewel de printer moet zijn verbonden met een netwerk om HP ePrint via email in te stellen of te gebruiken, hoeft de laptop of het mobiele apparaat niet te zijn verbonden met hetzelfde netwerk of met de printer om afdruktaken te kunnen verzenden.

Vereisten voor e-mailprogramma's, bestandstypen en bestandsgrootten

Bekijk de ondersteunde e-mailprogramma's, bestandstypen en grootten.

HP ePrint via email instellen

Voordat u kunt beginnen met afdrukken met HP ePrint via email, moet u HP Web Services (HP-webservices) inschakelen op de printer, deze registreren op HP Connected om een e-mailadres voor de printer te verkrijgen en optionele configuraties voltooien. Ga naar HP ePrint via email instellen voor stapsgewijze instructies.

Afdrukken met HP ePrint via email vanaf een iOS-apparaat (iPad of iPhone)

Volg deze stappen om af te drukken vanaf een iPad of iPhone waarop iOS 4.2 of later draait.
  1. Controleer of de printer is ingeschakeld, is verbonden met een lokaal draadloos netwerk en toegang tot internet heeft.
  2. Zoek en open op het iOS-apparaat het document of de foto dat of die u wilt afdrukken.
  3. Raak het pictogram Actie () aan om de menuopties weer te geven.
  4. Raak E-mail foto of E-mail document aan om de foto of het document te openen in een e-mail.
  5. Typ of selecteer het e-mailadres dat is toegewezen aan de printer, in het veld Aan: .
    opmerking:
    De HP ePrint server accepteert geen e-mailafdruktaken als er meerdere e-mailadressen zijn.
  6. Verzend de e-mail en wacht totdat het bestand is afgedrukt naar de hoofdlade (de hoofdlade is de standaardinstelling).
    opmerking:
    Foto's kunnen worden afgedrukt naar een specifieke fotopapierlade, indien beschikbaar.

Afdrukken met HP ePrint via email vanaf een ander type apparaat (niet iOS)

Volg deze stappen om af te drukken vanaf andere typen apparaten, zoals laptops en mobiele Android-apparaten.
  1. Controleer of de printer is ingeschakeld, is verbonden met een lokaal draadloos netwerk en toegang tot internet heeft.
  2. Controleer of het mobiele apparaat of de laptop is verbonden met internet.
  3. Stel een nieuw e-mailbericht op vanuit de app of applicatie voor e-mailberichten op het mobiele apparaat of de laptop.
    opmerking:
    Als u een e-mailbericht wilt afdrukken dat u heeft ontvangen van iemand anders, opent u het bericht in de app of applicatie voor berichten en selecteert u E-mail doorsturen.
  4. Typ of selecteer het e-mailadres voor HP ePrint in het veld Aan: .
    opmerking:
    De HP ePrint server accepteert geen e-mailafdruktaken als er meerdere e-mailadressen zijn ingevoerd in het veld Aan: of Cc: .
  5. Voeg alle documenten of foto's die u wilt afdrukken, toe aan het e-mailbericht.
  6. Selecteer Verzenden om de e-mail te verzenden.
    De e-mail en bijlagen worden verzonden naar de hoofdlade van de HP printer.

De status van een ePrint taak controleren

U kunt uw HP Connected account gebruiken als u uw afdruktaken wilt controleren.
  1. Ga naar HP Connected en meld u aan bij uw account.
  2. Klik op het tabblad Printers en klik vervolgens op ePrint Job History (ePrint-taakgeschiedenis).

Tips voor het afdrukken van foto's

• Houd er rekening mee dat alle foto's die worden ge-e-maild met HP ePrint, worden afgedrukt op een standaardformaat van 101,6 x 152,4 mm (4 x 6 inch).
  • Als de printer geen aparte fotopapierlade heeft, controleert u of er alleen fotopapier in de lade is geplaatst bij het afdrukken van foto's.
  • Controleer of digitale afbeeldingen een voldoende hoge resolutie of dpi (dots per inch) hebben. Afbeeldingsbestanden (zoals jpeg, bmp, tiff enz.) moeten een resolutie van ten minste 100 dpi hebben bij het afdrukken met HP ePrint via email.
    opmerking:
    Als u probeert een foto van minder dan 100 dpi te verzenden, wordt deze niet afgedrukt. In plaats daarvan wordt het bericht 'Failed' (Mislukt) weergegeven in de taakgeschiedenis op HP Connected. Als u een foto of afbeelding van minder dan 100 dpi wilt afdrukken, voegt u het afbeeldingsbestand in in een Word-document voordat u e-mailt.
  • Controleer of afbeeldingsbijlagen kleiner zijn dan de limiet van 5 MB (megabyte).

Verwante koppelingen

Raadpleeg de volgende onderwerpen voor extra informatie en hulp voor HP ePrint via email: