HP LaserJet, HP PageWide Enterprise - Problemen met 'HP ePrint via email' oplossen

Inleiding

HP ePrint via email is een functie die bepaalde HP printermodellen bevatten en waarmee u documenten en foto's kunt afdrukken door ze rechtstreeks naar de met internet verbonden HP printer te e-mailen. Dit document bevat algemene informatie over het oplossen van problemen wanneer u probeert af te drukken met HP ePrint via email.
Raadpleeg de volgende documenten als u extra informatie nodig heeft om vereisten te controleren en instructies voor het instellen en afdrukken te bekijken:
HP ePrint via email instellen - Informatie over het instellen van HP ePrint via email.
Afdrukken met HP ePrint via email - Informatie over het afdrukken met HP ePrint via email.

Tips voor algemene probleemoplossing

Als u niet kunt afdrukken naar een HP printer, gebruikt u de volgende tips voor probleemoplossing als handleiding:
  • Controleer of de printer is ingeschakeld en is verbonden met een netwerk met een actieve internetverbinding.
    opmerking:
    Bij Wi-Fi-printers kan het maken van verbinding met een Wi-Fi-netwerk meerdere minuten duren nadat u de printer heeft ingeschakeld. Controleer of de printer is verbonden met het Wi-Fi-netwerk voordat u probeert af te drukken.
  • Controleer of het mobiele apparaat of de laptop beschikt over e-mailvoorzieningen en toegang tot internet.
  • Controleer of de HP printer de functie HP ePrint via email bevat en de nieuwste firmwareversie is geïnstalleerd op de printer. Ga naar Printers die kunnen gebruikmaken van oplossingen voor mobiel afdrukken als u wilt controleren of uw printermodel beschikt over deze functie.
  • Controleer of Web Services (Webservices) is ingeschakeld op de HP printer.
  • Controleer of de printer is geregistreerd op HP Connected.
  • Controleer of de printer papier heeft en voldoende toner heeft om af te drukken.

Probleem met een foutbericht oplossen

Foutbericht 'Mail System Error Returned Mail' (Fout met het e-mailsysteem - E-mail teruggestuurd)

Ga naar Het bericht 'Mail System Error Returned Mail' (Fout met het e-mailsysteem - E-mail teruggestuurd) wordt ontvangen of de HP ePrint taak wordt niet afgedrukt (c06264832) voor informatie over het oplossen van het foutbericht 'Mail System Error Returned Mail' (Fout met het e-mailsysteem - E-mail teruggestuurd).

Foutbericht 'Printer is not connected' (Printer is niet aangesloten)

Als u het foutbericht 'Printer is not connected' (Printer is niet aangesloten) ontvangt wanneer u probeert Web Services (Webservices) in te schakelen, volgt u deze stappen:
Oplossing: Controleer of de HP printer is verbonden met een draadloos netwerk.
Voor instructies over het installeren van de printer op een draadloos netwerk gaat u naar www.hp.com/go/support om te bladeren naar een ondersteuningsdocument met informatie over het installeren van de HP printer op een draadloos netwerk.

Foutbericht 'Your print job was received, but could not be printed' (Uw afdruktaak is ontvangen maar kan niet worden afgedrukt)

Deze fout wordt ontvangen wanneer de e-mail een bijlage had maar geen tekst in de berichttekst van de e-mail had.
Oplossing: Voeg tekst toe in de berichttekst van de e-mail. Vervolgens verzendt u de e-mail en bijlage opnieuw.

Andere problemen oplossen

HP ePrint taak wordt niet afgedrukt

Als de HP ePrint taak niet wordt afgedrukt of als u het foutbericht 'Mail System Error Returned Mail' (Fout met het e-mailsysteem - E-mail teruggestuurd) ontvangt, gaat u naar Het bericht 'Mail System Error Returned Mail' (Fout met het e-mailsysteem - E-mail teruggestuurd) wordt ontvangen of de HP ePrint taak wordt niet afgedrukt (c06264832).

De draadloze verbinding van de printer wordt verbroken

Ga naar De draadloze verbinding van de printer wordt verbroken (c02984830) voor informatie over het oplossen van problemen met de draadloze verbinding.
opmerking:
Heeft u onlangs een e-mail verzonden naar het e-mailadres van de HP printer maar werd de draadloze netwerkverbinding met de printer verbroken, dan wordt de e-mail niet afgedrukt. De e-mail wordt echter tot 24 uur lang opgeslagen op de HP ePrint server (in de afdrukwachtrij in uw HP Connected account). Nadat u de draadloze verbinding heeft hersteld op de printer, meldt u zich aan bij uw account op HP Connected om de opgeslagen afdruktaak te verzenden naar de HP printer.

Printer was uitgeschakeld toen ik een e-mail verzond naar de printer

Heeft u onlangs een e-mail verzonden naar het e-mailadres van de HP printer maar was de HP printer uitgeschakeld en niet verbonden met het draadloze netwerk, dan wordt de e-mail niet afgedrukt. De e-mail wordt echter tot 24 uur lang opgeslagen op de HP ePrint server (in de afdrukwachtrij van uw HP Connected account). Nadat u de HP printer heeft ingeschakeld en heeft gecontroleerd of deze is verbonden met een draadloos netwerk, kunt u zich aanmelden bij uw account op HP Connected om de opgeslagen afdruktaak opnieuw te verzenden naar de HP printer.

Beperkingen en vereisten voor HP ePrint

U dient rekening te houden met de volgende beperkingen en vereisten bij het gebruik van HP ePrint:
  • E-mailberichten die een URL bevatten in het veld Onderwerp: worden niet afgedrukt. URL-koppelingen in de berichttekst van de e-mail of in bijlagen worden niet weergegeven op de afdruk.
  • Afbeeldingsbestanden moeten een resolutie van ten minste 100 pixels hebben qua lengte of breedte.
  • Afdruktaken worden standaard met een resolutie van 300 dpi uitgevoerd.
  • De HP ePrint server accepteert geen e-mailafdruktaken als er meerdere e-mailadressen zijn opgenomen in het veld Aan: of Cc: . (Voer het e-mailadres van de HP printer in in het veld Aan: en voer geen extra e-mailadressen in in de andere velden.)
  • Digitaal ondertekende, gecodeerde of met een wachtwoord beveiligde documenten worden niet afgedrukt.
  • U kunt e-mailbijlagen niet afdrukken zonder ook de e-mail af te drukken.
  • OpenOffice-bestanden worden op dit moment niet ondersteund.
  • Het afdrukken van webpagina's via e-mail wordt momenteel niet ondersteund. HP is oplossingen aan het ontwikkelen om het afdrukken van webpagina's te ondersteunen voor mobiele apparaten.
  • Duplextaken (afdrukken op beide zijden van de pagina) worden niet ondersteund.
  • U kunt de papierlade-instellingen alleen wijzigen vanaf het bedieningspaneel van de HP printer.
  • Onderwerpregels van e-mails worden niet weergegeven op de afdruk.
  • Tijdstempels van de HP ePrint server geven niet nauwkeurig weer wanneer de afdruktaak is gemaakt of afgedrukt.

Verwante koppelingen

E-mailbeveiliging met HP ePrint via email - Informatie over de ingebouwde beveiligingsfuncties en extra manieren om uw printer en afdruktaken veilig te houden.
Draadloos afdrukken vanaf een laptop, telefoon of tablet. - Informatie over andere manieren om af te drukken.