HP-skrivare – skanna med HP Scan and Capture (Windows)

Installera HP Scan and Capture för att skanna, redigera och dela objekt med en Windows-dator.

Anm:

Från och med den 1 maj 2024 är appen HP Scan and Capture inte längre tillgänglig (neddragen) i Microsoft Store och HP kommer inte att släppa några ytterligare appuppdateringar. Du kan också hämta HP Smart från Microsoft Store. För mer information om hur du konfigurerar skrivaren med appen HP Smart, gå till HP-skrivarinställningar (HP Smart app).

1. Om du inte har konfigurerat skrivaren med de fullständiga drivrutinerna, gå till 123.hp.com/setup att hämta och installera drivrutinerna.

2. På datorn går du till HP Scan and Capture (på engelska) och installerar appen från Microsoft Store.

3. När du har installerat appen klickar du på Starta eller Öppna.

4. Klicka på Inställningar om du uppmanas att välja en enhet. Annars klickar du på menyikonenoch sedan på Inställningar.

5. Klicka på Välj enhet och klicka sedan på din skrivare eller kamera.

Välja datorkameran i appen HP Scan and Capture
  6. Förbered objektet som ska skannas.

• Skanning av skrivaren: Placera originalet på skrivarens skannerglas (dokument eller foton) eller i den automatiska dokumentmataren (endast dokument).

• Kameraskanning: Placera originalet på en plan, väl upplyst yta så att datorkameran kan ta en tydlig bild.

7. Klicka på Alternativ för dokumentskanning eller Alternativ för fotoskanning för att ändra skanningsinställningar och klicka sedan på bakåtpilen.

8. Klicka utanför menyn Inställningar och klicka sedan på Spela in dokument eller Spela in foton.

9. Justera kantlinjerna om du vill, och klicka sedan på Klar.

10. Spara eller dela skanningen.

• Spara: Klicka på ikonen Spara och välj sedan en plats att spara på.

• Dela: Klicka på menyikonen, sedan på Dela och välj sedan programmet som du vill använda för att dela dokumentet eller fotot.