HP-datorer - Felsöka problem med kabelansluten mus

Om en mus med USB-kabel inte svarar eller fungerar som förväntat kontrollerar du anslutningen, installerar uppdateringarna och bekräftar inställningarna för att lösa problemet.

Sök efter anslutningsproblem med kabelansluten mus

Om musen inte fungerar kan det vara ett anslutningsproblem.

1. Stäng av datorn.

2. Koppla bort muskabeln.

3. Starta datorn.

4. Anslut musen till datorn på nytt.

• Anslut musen till en port direkt på datorn i stället för till en USB-hubb.

• Prova en annan port om musen inte svarar med den första porten.

• Prova en USB-port på datorns motsatta sida. Om musen till exempel är ansluten till en främre USB-port, provar du en USB-port på baksidan. Eller, om musen är ansluten till en höger USB-port, provar du med en vänster USB-port.

Anslut musen till en annan dator

Om musen inte fungerar som förväntat, ansluter du musen till en annan dator.

1. Kontrollera att du har en andra dator i fungerande skick och starta sedan datorn.

2. Anslut musen till den andra datorn.

• Anslut musen till en port direkt på datorn i stället för till en USB-hubb.

• Prova en annan port om musen inte svarar med den första porten.

3. Använd musen med den andra datorn.

• Om musen inte fungerar med den andra datorn kan den vara defekt.

• Om musen fungerar med den andra datorn fortsätter du med felsökningen.

Anslut en annan mus till samma dator

Om du inte har en annan dator, prova att använda en annan mus med samma dator.

1. Koppla bort musen från datorn.

2. Anslut den andra musen till datorn.

• Anslut musen till en port direkt på datorn i stället för till en USB-hubb.

• Prova en annan port om musen inte svarar med den första porten.

3. Använd den andra musen med datorn.

• Om den andra musen fungerar med samma dator kan den första musen vara defekt.

• Om den andra musen inte fungerar med samma dator fortsätter du med felsökningen.

Testa musen i HP PC Hardware Diagnostics UEFI

Kör komponenttester i HP PC Hardware Diagnostics UEFI för att testa musen och följ sedan anvisningarna på skärmen.

1. Håll in strömknappen i minst fem sekunder för att slå av datorn.

2. Starta datorn och tryck genast på esc upprepade gånger, ungefär en gång i sekunden. När menyn visas trycker du på tangenten f2.

3. Klicka på Komponenttester på huvudmenyn.

4. För att köra testerna, klicka på Mus/TouchPad, välj testet som ska köras och klicka sedan på Kör en gång. Följ anvisningarna på skärmen för att slutföra testet.

Anm:

Din meny för komponenttester kan vara annorlunda, beroende på vilka komponenter som är installerade på din dator.

Välja Komponenttester i huvudmenyn

Kör Windows Update

Uppdatera din Windows 11- eller Windows 10-dator med Windows Update.

1. I Windows söker du efter och öppnar Sök efter uppdateringar.

Om det finns tillgängliga uppdateringar börjar de installeras automatiskt.

Anm:

För att hämta och installera valfria uppdateringar, använd följande anvisningar för ditt operativsystem:

• I Windows 11 väljer du Avancerade alternativ, väljer Valfria uppdateringar, väljer de uppdateringar som du vill installera och klickar sedan på Hämta och installera.

• I Windows 10 väljer du Visa alla valfria uppdateringar, väljer de uppdateringar du vill installera och klickar sedan på Hämta och installera.

2. När uppdateringarna har installerats, starta om datorn när du anmodas.

Lös specifika musproblem

Lös musproblem som dålig spårning, långsam pekare, dålig synlighet eller långsamma klickningar.