HP LaserJet Enterprise - Det går inte att skriva ut med en USB-anslutning

Problem

Det går inte att skriva ut med en USB-anslutning från en HP LaserJet Enterprise-skrivare som kör den inbyggda programvaran HP FutureSmart version 4.0.

Berörda skrivare

Det här problemet gäller för dessa skrivare:
  • HP LaserJet Enterprise M607
  • HP LaserJet Enterprise M608
  • HP LaserJet Enterprise M609
  • HP LaserJet Enterprise MFP M631
  • HP LaserJet Enterprise MFP M632
  • HP LaserJet Enterprise MFP M633
  • HP Color LaserJet Enterprise M652
  • HP Color LaserJet Enterprise M653
  • HP Color LaserJet Enterprise MFP M681
  • HP Color LaserJet Enterprise MFP M682
  • HP LaserJet Managed E60055
  • HP LaserJet Managed E60065
  • HP LaserJet Managed E60075
  • HP LaserJet Managed MFP E62555
  • HP LaserJet Managed MFP E62565
  • HP LaserJet Managed MFP E62575
  • HP Color LaserJet Managed E65050
  • HP Color LaserJet Managed E65060
  • HP Color LaserJet Managed MFP E67550
  • HP Color LaserJet Managed Flow MFP E67560

Lösning

Gör följande för att lösa problemet:

Steg ett: Uppdatera den inbyggda programvaran till den senaste versionen

1. Skriv ut en konfigurationssida från kontrollpanelen.
    1. Svep för att välja Rapporter på startskärmen på skrivarens kontrollpanel.
    2. Välj Konfigurations-/statussidor.
    3. Välj Konfigurationssida.
    4. Skriv ut konfigurationssidan genom att välja Skriv ut.
    5. Observera Inbyggd programvaruversion och Datumkod för inbyggd programvara i avsnittet Enhetsinformation på konfigurationssidan.
  2. Gå till Drivrutiner och nedladdningar, Välj Skrivare och välj eller ange sedan din skrivares namn.
  3. Expandera avsnittet för inbyggd programvara.
  4. Jämför om Inbyggd programvaruversion som är installerad på skrivaren är samma version som finns tillgänglig på sidan Drivrutiner och nedladdningar.
    Se till att du har den senaste versionen av inbyggd programvara installerad på skrivaren.
    Du hittar anvisningar om att uppdatera den inbyggda programvaran i följande supportdokument:

Steg två: Aktivera enhetens USB-alternativ

Välj ett av följande sätt att aktivera enhetens USB:

Steg tre: Lägg till en skrivare med en USB-anslutning

1. Se till att gå igenom följande krav:
    1. Datorn är påslagen och ansluten till internet.
    2. Skrivaren är påslagen.
    3. En USB-kabel är ansluten till USB-porten på baksidan av skrivaren och sedan till datorn.
  2. Fastställ om du behöver installera skrivardrivrutinen.
    • Om du kan använda skrivaren så är drivrutinen installerad, och du behöver inte fortsätta med nästa steg i det här dokumentet.
    • Om du inte kan använda skrivaren går du vidare till nästa steg.
  3. Installera den inbyggda skrivardrivrutinen på en USB-ansluten dator med operativsystemet Windows.
    1. Öppna Kontrollpanelen och klicka sedan på Enheter och skrivare.
    2. Klicka på Lägg till en skrivare.
    3. Välj ett alternativ för att lägga till en lokal skrivare, beroende på din version av operativsystemet Windows.
      • Om din skrivare visas i listan över skrivare väljer du den och klickar sedan på Nästa.
        ELLER
        Klicka på Skrivaren finns inte i listan och välj sedan Lägg till en lokal skrivare eller nätverksskrivare med manuella inställningar.
      • Välj Lägg till en lokal skrivare.
    4. Välj Använd befintlig port (USB001: Virtuell skrivarport för USB), och klicka sedan på Nästa.
    5. Klicka på Windows Update, och vänta sedan medan skrivarens drivrutiner uppdateras.
    6. Klicka på HP, Hewlett-Packard eller Hewlett Packard i rutan för Tillverkare och klicka sedan på namnet på din skrivare i fältet Skrivare.
    7. Klicka på Nästa och följ sedan anvisningarna på skärmen för att installera drivrutinen.
    8. Koppla bort skrivarens USB-kabel från datorn och anslut sedan USB-kabeln igen. Du kan nu använda din skrivare.

Orsak

För att minska energiförbrukningen är enhetens USB-anslutning på HP LaserJet-skrivare med version 4.0 eller senare av den inbyggda programvaran HP FutureSmart inaktiverad i fabriken.