HP LaserJet Pro 300/400 color MFP M375/M475 - Konfigurera skrivaren (maskinvara)

obs!
Det här dokumentet avser HP LaserJet Pro 300 Color MFP-modellerna M375mw och HP LaserJet Pro 400 Color MFP-modellerna M475dn och M475dw.
I dokumentet förklaras hur du konfigurerar produktens fysiska delar. Slutför dessa steg innan du installerar programvaran till produkten på datorn.
Om du redan har konfigurerat produktens maskinvara och du behöver hjälp med programvaruinstallationen läser du under Länkar till instruktioner för programvaruinstallation i slutet av det här dokumentet.
Unboxing the LaserJet Pro 300-400 Color MFP M375 or M475
Unboxing the LaserJet Pro 300-400 Color MFP M375 or M475
This video shows how to unbox and set up the LaserJet Pro 300 and 400 Color MFP printers. The model shown here is the LaserJet Pro 400, M475dw, however, the process also applies to the 300, M375.
Dokumentet beskriver följande konfigurationssteg för produkten:

Packa upp produkten

1. När du ska packa upp skrivaren väljer du en plats som uppfyller följande specifikationer:
    • En stabil arbetsyta i ett väl ventilerat utrymme, som inte utsätts för direkt solljus
    • Temperaturintervall: 15–32,5 °C (59–90,5 °F)
    • Fuktighetsintervall: 20–70 %
      varning!
    Produkten väger 28,2 kg (62,2 lb). HP rekommenderar att två personer flyttar produkten.
  2. Ta ut HP-produkten ur kartongen och ta bort alla förpackningsmaterial. Kontrollera att innehållet matchar följande illustration.
    obs!
    HP rekommenderar att alla förpackningsmaterial så långt möjligt återvinns.
    Figur : Innehåll i kartongen
  3. Ta bort den orangea transporttejpen.
    Figur : Ta bort transporttejpen
  4. Öppna dokumentmatarskyddet, lyft upp inmatningsfacket och frigör sedan den orangea transporttejpen.
    Figur : Frigör transporttejpen
  5. Ta bort transporttejpen genom att dra den framåt och sänk sedan inmatningsfacket.
    Figur : Ta bort transporttejpen
  6. Stäng dokumentmatarskyddet och öppna sedan den främre luckan.
    Figur : Stäng skyddet och öppna sedan den främre luckan
  7. Öppna tonerkassettfacket.
    Figur : Öppna kassettfacket
  8. Leta reda på den orangea ringen på tonerkassetten. Ta bort tejpen som förseglar kassetten genom att dra försiktigt i ringen. Upprepa proceduren för samtliga tonerkassetter.
    Figur : Ta bort tejpen som förseglar kassetten
  9. Stäng tonerkassettfacket.
    Figur : Stäng kassettfacket
  10. Stäng den främre luckan, frigör kontrollpanelens spärr och luta sedan kontrollpanelen till önskat läge.
    Figur : Stäng den främre luckan och frigör kontrollpanelen
  11. Ta bort den orangea transporttejpen på skrivarens sida och öppna sedan den bakre luckan.
    Figur : Ta bort transporttejpen och öppna den bakre luckan
  12. Ta bort den orangea transporttejpen och plastskyddsarket inuti skrivaren.
    Figur : Ta bort transporttejpen och skyddsarket
  13. Stäng den bakre luckan.
    Figur : Stäng den bakre luckan

Fylla på papper

1. Öppna fack 2.
    Figur : Öppna fack 2
  2. Justera de skjutbara pappersledarna till önskat pappersformat.
    Figur : Justera pappersledarna
  3. Placera papper i facket och kontrollera sedan att de skjutbara pappersledarna framtill och på sidorna ligger an mot pappersbunten.
    Figur : Fyll på papper i facket
  4. Stäng facket.
    Figur : Stäng facket

Ansluta nätverkskabeln (valfritt)

Om du ansluter till ett nätverk ska du ansluta nätverkskabeln nu. Om inte hoppar du över det här steget och går till Ansluta strömkabeln och slå på skrivaren.
  varning!
Anslut inte en USB-kabel nu. Om du tänker använda en USB-kabel för att ansluta produkten till datorn ansluter du den under programinstallationen.
Figur : Ansluta nätverkskabeln

Ansluta telefonsladden för faxen (valfritt)

Om du vill använda faxfunktionen ansluter du den medföljande telefonsladden mellan faxporten på produkten och ett telefonjack.
obs!
En lands-/regionspecifik adapter för RJ11-telefonsladden kan behövas för att ansluta produkten till telefonjacket.
Figur : Ansluta telefonsladden för faxen

Ansluta strömkabeln och slå på skrivaren

1. Anslut produktens strömkabel till ett jordat växelströmsuttag. Använd endast strömkabeln som medföljde produkten för att undvika att produkten skadas.
    Figur : Ansluta strömkabeln
      varning!
    Kontrollera att strömkällan är tillräcklig för produktens nätspänning. Nätspänningen står angiven på produktens etikett. Produkten använder antingen 100–127 V växelström eller 220–240 V växelström samt 50/60 Hz.
  2. Slå på strömmen till produkten.
    Figur : Tryck på strömbrytaren
  3. Vänta i 60 sekunder innan du fortsätter. Om du ansluter produkten till ett nätverk under den här tiden, identifierar nätverket produkten och tilldelar den en IP-adress eller ett värdnamn.
  4. När du vill konfigurera följande grundläggande funktioner visar du startskärmen, där du trycker på knappen Inställningar och väljer sedan menyn Systeminställningar:
    obs!
    När du har installerat programvaran kan du komma åt fler avancerade konfigurationsmöjligheter genom att skriva in produktens IP-adress i adressfältet i en webbläsare.
    • Språkinställningar
    • Tid/datum
    • Ströminställningar
      obs!
      Om produkten kommer att anslutas via en USB-kabel måste produkten vara på och i läget Redo under programvaruinstallationen. Ange Energiinställningar till Av. När installationen har slutförts kan du återställa Energiinställningar till önskad förlängd viloperiod.
    Figur : Produktkonfiguration via kontrollpanelen
  5. Gör följande för att verifiera att produkten skriver ut:
    1. Tryck på knappen Inställningar på kontrollpanelen.
    2. Tryck på menyn Rapporter på kontrollpanelen.
    3. Tryck på Konfigurationsrapporten på kontrollpanelen för att skriva ut sidorna för produktkonfiguration och Jetdirect.
      obs!
      Om du tänker använda produkten i ett nätverk sparar du dessa sidor. JetDirect-sidan innehåller produktens IP-adress.
    4. Om du har anslutit produkten till ett nätverk hittar du IP-adressen på JetDirect-sidan.
      • IPv4: Om IP-adressen är 0.0.0.0, 192.0.0.192 eller 169.254.x.x måste du konfigurera IP-adressen manuellt. Annars är nätverkskonfigurationen klar.
      • IPv6: Om IP-adressen börjar med ”fe80:” är skrivaren klar för utskrift. Om inte måste du ange IP-adressen manuellt.
      Figur : JetDirect-sida
  6. Så här testar du dokumentmataren och kopieringsfunktionen:
    1. Placera den utskrivna konfigurationsrapporten med framsidan uppåt i dokumentmataren.
    2. Tryck på knappen Kopiera på startskärmen på produktens kontrollpanel.
    3. Starta kopieringen genom att trycka på någon av knapparna Svart eller Färg på kontrollpanelen. Produkten kopierar och skriver ut en sida.
  7. Så här testar du skannerglaset och kopieringsfunktionen:
    1. Placera den utskrivna konfigurationsrapporten med framsidan nedåt på skannerglaset.
    2. Tryck på knappen Kopiera på startskärmen på produktens kontrollpanel.
    3. Starta kopieringen genom att trycka på någon av knapparna Svart eller Färg på kontrollpanelen. Produkten kopierar och skriver ut en sida.

Uppdatera den inbyggda programvaran (valfritt men rekommenderas)

HP uppdaterar regelbundet funktioner i enhetens fasta programvara. Uppdatera produktens inbyggda programvara så att du får tillgång till de senaste funktionerna.
obs!
Kontrollera med nätverksadministratören innan du uppdaterar produktens inbyggda programvara.
Klicka här om du vill ha information om hur du uppdaterar skrivarens inbyggda programvara via kontrollpanelen eller med hjälp av verktyget för uppdatering av inbyggd programvara.

Länkar till instruktioner för programvaruinstallation

När du har slutfört stegen ovan kan du installera skrivarens programvara med hjälp av HP Smart Install, CD-skivan eller genom att hämta programvaran från HP:s webbplats.
  varning!
Anslut inte en USB-kabel nu. Om du tänker använda en USB-kabel för att ansluta produkten till datorn ansluter du den under programinstallationen.
Instruktioner om programvaruinstallationen får du genom att klicka på länken för datorns aktuella operativsystem och anslutningstyp.
Windows
Mac OS X