HP Inkjet-skrivere - Justeringsproblemer og feil

Etter utskifting av blekkpatroner eller forsøk på å justere skrivehoder eller blekkpatroner, kan ett av følgende problemer oppstå.

• En justeringsside skrives ikke ut.

• En justeringsside skrives ut hver gang du starter en utskriftsjobb eller slår på skriveren.

• Det vises en feilmelding om at justeringen mislykkes .

• En justeringsfeil vises.

Tilbakestill skriveren

Tilbakestill skriveren for gjenoppretting etter skriverfeil eller -svikt.

1. Hvis skriveren har et oppladbart batteri, fjerner du det.

2. Trykk på av/på-knappen for å slå av skriveren. Hvis skriveren ikke slås av, kobler du strømledningen fra skriveren.

3. Koble strømledningen fra stikkontakten.

4. Vent i 60 sekunder.

5. Koble strømledningen direkte til en stikkontakt og til skriveren.

6. Slå på skriveren for å fullføre tilbakestillingen.

Skriv ut en justeringsside med HP Smart App

Bruk HP Smart-appen til å justere skrivehodet.

1. Legg vanlig, hvitt papir i skuffen.

2. Åpne HP Smart-appen, og klikk deretter på bildet av skriver- eller skriverinnstillinger.

3. Under Verktøy klikker du på Verktøy for utskriftskvalitet, og velger deretter Juster skriver, Juster skrivehoder eller Juster.

Det vises en melding om justering av skrivehodet , og det skrives ut en justeringsside.

4. Dersom justeringssiden inneholder instruksjoner for å skanne siden, følger du instruksjonene for å fullføre justeringsprosessen.

Eksempel på justeringsside med instruksjoner om hvordan du fullfører ved å skanne siden

Eksempel på justeringsside med instruksjoner om hvordan du fullfører ved å skanne siden

Kontroller blekkpatronene

Feil installerte blekkpatroner eller lave blekknivåer kan føre til dårlig utskriftskvalitet eller feil.

1. Kontroller blekknivåer.

• Fra skriverens kontrollpanel: Se etter en blekkdråpe, et blekkpatronikon eller en blekknivåmeny.

• Fra HP Smart-appen: Åpne HP Smart-appen. Visning av beregnede blekknivåer på hjem-skjermbildet.

• Ink Tank-, Smart Tank-, DeskJet GT-skrivere: Se på blekktankvinduene på skriveren. De fleste skrivere med blekktanker har en strek som viser laveste fyllnivå.

2. Åpne blekkpatrondekselet, og vent deretter til carraige slutter å bevege seg.

3. Ta ut alle blekkpatronene fra skriveren. Pass på å holde hver blekkpatron etter sidene.

4. Fjern eventuell beskyttelsestape som kan være på blekkpatronene.

ADVARSEL:

Ikke berør de kobberfargede kontaktene eller blekkdysene. Berøring av disse delene kan føre til tilstopping, sviktende blekktilførsel og dårlig elektrisk forbindelse.

5. Se etter og fjern alle hindre rundt skrivervognen.

6. Skift ut eventuelle blekkpatroner som er tom eller ikke har blekk. Hvis du har en Ink lampeskriver, må du forsikre deg om at hver blekkpatring er fylt med minimumsfyllingslinjen.

7. Sett blekkpatronene inn i de riktige sporene, og kontroller at de sitter ordentlig fast.

8. Lukk blekkpatrondekselet.

Skriv ut en utskriftskvalitetsrapport (HP Smart app)

Skriv ut en rapport for utskriftskvalitet for å kontrollere om skrivehodet eller blekkpatronene må rengjøres eller for å løse et justeringsproblem.

1. Legg vanlig, hvitt papir i skuffen.

2. Åpne HP Smart app, og klikk deretter på bildet av skriveren for å åpne innstillinger og administrasjonsverktøy.

3. Under Verktøy klikker du på Skriverrapporter og deretter på Skriv ut ved siden av Skriv ut kvalitetsrapport.

Eksempel på en diagnoseside for utskriftskvalitet
  4. Se gjennom utskriften og følg instruksjonene for å løse eventuelle problemer som ble funnet.

Rengjøre skrivehodet (HP Smart-app)

Bruk HP Smart App for å rengjøre skrivehodet og løse mange problemer med utskriftskvaliteten, inkludert feil farger, striper og falmede utskrifter.

1. Legg vanlig, hvitt papir i skuffen.

2. Åpne HP Smart app, og klikk deretter på bildet av skriveren for å åpne innstillinger og administrasjonsverktøy.

3. Under Verktøy klikker du på Verktøy for utskriftskvalitet og deretter Rengjør skrivehodet eller Rengjør.

En melding om skrivehode for rengjøring vises, og det skrives ut en testside.

Eksempel på utskrifter av testsiden

Eksempler på en testside
  4. Undersøk utskriftskvaliteten på testsiden.

• Hvis utskriftskvaliteten er akseptabel, er du ferdig med feilsøkingen.

• Hvis utskriftskvaliteten ikke er akseptabel, trykker du ja i HP Smart app for å utføre en andre-nivå og tredje-nivå rengjøring, som er mer grundig og ta noen ekstra minutter å fullføre.

Merk:

Skrivehoder som er veldig tette, vil kanskje kreve enda en runde med rengjøring av skrivehodet. Vent i minst 30 minutter før du rengjør skrivehodet igjen.

Få utført service på skriveren

Send HP-produktet til reparasjon, eller skift det ut, hvis problemet vedvarer etter at du har utført de foregående trinnene.

Gå til Kontakt HPs kundestøtte for å avtale en reparasjon eller utskifting av produktet. Hvis du er i stillehavsregionen/Asia, blir du henvist til et lokal servicesenter i ditt område.

Gå til HP-produktgarantisjekk for å kontrollere garantistatusen din. Reparasjonsavgifter kan tilkomme for produkter uten garanti.