HP OfficeJet 6900, 8010, 8020, 8030 skrivare - Inget svart bläck, fel färger, andra problem med utskriftskvaliteten

Utskrivna dokument och foton håller inte förväntad kvalitet. Följande uppgifter hjälper till att lösa problem som att svart bläck saknas, färger är blekta eller inte matchar originalet och att det finns linjer eller ränder på utskrifterna.

Det här dokumentet gäller bara för HP OfficeJet 6950, 6960, 8010, 8010e, OfficeJet Pro 6960, 6970, 8020, 8020e, 8030 och 8030e-skrivarserie.

Gör följande i angiven ordning. Testa skrivaren efter varje uppgift för att se om problemet är löst.

Rengör skrivhuvudet

Om skrivhuvudet är igensatt kan du behöva rengöra skrivhuvudet flera gånger för att återställa utskriftskvaliteten. Använd ett automatiserat verktyg från skrivarens kontrollpanel för att rengöra skrivhuvudet.

Varning - risk för personskada:

Stäng aldrig av skrivaren utan att ha bläckpatroner installerade. Undvik problem som kräver att du rengör skrivhuvudet eller som kan skada bläcksystemet genom att alltid byta bläckpatroner så snart som möjligt och alltid stänga av skrivaren med strömknappen .

1. På skrivarens kontrollpanel, öppna menyn Inställningar och tryck sedan på Skrivarunderhåll eller Verktyg.

2. Tryck på Rengör skrivhuvudet och sedan på Fortsätt.

När rengöringen har slutförts skrivs en testsida ut.

Exempel på testsida
  3. Undersök testsidan.

• Om utskriftskvaliteten är oacceptabel pekar du på Rengör igen för att fortsätta med nästa rengöringsnivå. Om det behövs, upprepa dessa steg för den tredje rengöringscykel.

Anm:

Om skrivhuvudet är mycket igensatt, kommer det kanske behövas en till rengöringscykel. Vänta i så fall 30 minuter innan du utför alla tre nivåerna av rengöring igen.

• Om utskriftskvaliteten är acceptabel pekar du på Klar.

Kontrollera om det finns bläckfläckar på baksidan av utskriften

Om det finns bläckfläckar på baksidan av din utskrift kan du använda ett automatiserat verktyg för att lösa problemet.

1. På skrivarens kontrollpanel, öppna menyn Inställningar och tryck sedan på Skrivarunderhåll eller Verktyg.

2. Tryck på Rensa utsmetat eller ren utskrifter.

Skrivaren matar långsamt ett papper. Skrivaren kan göra vissa ljud i ungefär en minut.

3. Vänta tills sidan är ute ur skrivaren innan du tar bort den.

Kontrollera om det förekommer problem med bläckpatronerna

Låga bläcknivåer, användning av icke-HP-bläckpatroner och tilltäppta ventilationshål i bläckpatroner kan orsaka problem med utskriftskvaliteten.

1. Byt ut icke-HP-patroner eller påfyllda bläckpatroner mot äkta HP-bläckpatroner. HP-förbrukningsmaterial är tillgängliga från HP:s butik och lokala återförsäljare.

HP lämnar inga garantier för kvaliteten eller tillförlitligheten hos bläck från andra tillverkare eller påfyllda bläckpatroner. Gå till Program mot HP-förfalskningar och bedrägeri för att få mer information.

2. Kontrollera bläcknivåerna via skrivarens kontrollpanel eller appen HP Smart på din dator eller mobila enhet.

• Om en bläckpatron håller på att ta slut eller är tom ska du byta du ut den mot nya bläckpatroner och sedan försöka skriva ut.

• Om problemet med utskriftskvaliteten kvarstår, fortsätter du till nästa steg.

3. Öppna luckan eller locket till åtkomstområdet för bläckpatronerna. Vänta tills skrivarvagnen har stannat innan du fortsätter.

4. Tryck in fliken på en bläckpatron och dra bort den från dess hållare.

Varning - risk för personskada:

Lämna inte bläckpatronerna utanför skrivaren längre än 30 minuter. Då kan både skrivaren och bläckpatronerna skadas.

Avlägsna bläckpatronen
  5. Om den orangefärgade fliken sitter kvar på bläckpatronen tar du bort den.

Ta bort den orangefärgade tejpen från bläckpatronen
  6. Använd en nål eller ett gem för att ta bort skräp eller limrester från ventilationshålet ovanpå bläckpatronen.

Rengöring av bläckpatronens ventilationshål
  7. Sätt tillbaka bläckpatronen i den färgkodade hållaren och tryck sedan ned den tills den snäpps fast på plats.

8. Upprepa dessa steg för att inspektera och rengöra ventilationshålen på varje bläckpatron.

Om problemet kvarstår med en viss färg måste du byta ut den bläckpatronen.

Om du har en defekt HP-bläckpatron kan den omfattas av garantin. Gå till Om HP-originalpatroner för att se sidkapacitet och information om HP:s begränsade garanti.

Kontrollera papperet, utskriftsinställningarna och kvaliteten på den fil som skrivs ut

Se till att utskriftsjobbet är konfigurerat för bästa möjliga utskriftskvalitet.

1. Kontrollera papperstyp och -skick: Kontrollera att papperet är lämpligt för utskriftsjobbet och i gott skick.

• Vissa papper kanske inte absorberar bläck lika bra som andra, vilket kan orsaka blekta eller suddiga utskrifter. Vanligt papper med ColorLok-teknik fungerar bra för text och dokument med grafik. HP rekommenderar att använda HP Advanced Photo Paper för bästa resultat.

• Använd rent, inte skrynkligt papper. Skrynkligt eller böjt papper kan orsaka mörka, vågräta defekter.

2. Fyll på papper enligt utskriftssidan: Vanligtvis är den släta eller glättade sidan utskriftssidan.

• För inkjet-skrivare med ett bakre inmatningsfack lägger du utskriftssidan uppåt.

• För inkjet-skrivare med ett främre inmatningsfack lägger du utskriftssidan nedåt.

3. Kontrollera utskriftsjobbets inställningar: I det program du skriver ut från klickar du på Arkiv > Skriv ut och sedan på Alternativ, Skrivarinställningar eller Inställningar eller också öppnar du menyn Papperstyp/kvalitet eller Media och kvalitet.

Se till att inställningarna för färg, papperstyp, pappersstorlek och kvalitet är rätta för utskriftsjobbet.

4. Kontrollera kvaliteten på fotot eller dokumentet: Använd redigeringsverktyg för att förbättra färgerna, ljusstyrkan, kontrasten och eventuella andra inställningar för utseende. Högupplösta fotografier och bilder ger tydligare utskrifter med mer exakta färger.

Rikta in skrivhuvudet

Använd ett automatiserat verktyg för att justera patronerna.

1. På skrivarens kontrollpanel, öppna menyn Inställningar och tryck sedan på Skrivarunderhåll eller Verktyg.

2. Tryck på Rikta in skrivhuvudet och följ anvisningarna på kontrollpanelen.

En inriktningssida skrivs ut.

Lämna in skrivaren för service

Utför service eller byt ut HP-skrivaren om problemet kvarstår efter att du har utfört alla ovanstående steg.

Gå till Kontakta HP:s kundsupport om du vill schemalägga produktreparation eller -byte. Om du befinner dig i Asien-Stillahavsregionen kommer du till ett lokalt servicecenter i ditt område.

För att bekräfta garantistatusen går du till Kontrollera HP-produktens garanti. Reparationsavgifter kan tillkomma om garantin inge längre gäller för produkterna.

Anm:

Spara en utskrift som visar problemet. Om skrivaren eller tonerkassetterna byts ut under garantitiden så kommer supportrepresentanten att begära utskriftsprovet.