• Information

• Respons

HP-datorer - Felet “Vi kan inte hitta kameran” visas i kameraappen i Windows 10

Det finns olika orsaker till att en dator visar det här felmeddelandet när kameraappen öppnas.

Om felmeddelandet Vi kan inte hitta din kamera. Felkod: 0xa00f4244<NoCamerasAreAttached> visas när du öppnar kameraappen, använd stegen i det här dokumentet för att felsöka problemet.

Felmeddelandet Vi kan inte hitta din kamera

Bekräfta att datorn har en kamera installerad

Ta dig tid att visuellt inspektera övre delen av datorns skärm. Titta noga, du bör se en liten lins överst i mitten av datorn ovanför skärmen om den har en webbkamera. Vissa modeller levereras inte med webbkamera och området där webbkameran normalt sitter har i stället en liten plastplugg.

Du kan även gå till HP:s kundsupport för att kontrollera om det finns en webbkamera i datorns produktspecifikationer.

Anm:

Det finns ofta små hål i mitten av skärmens övre del. Dessa hål är för mikrofonen eller andra sensorer och innehåller inte någon webbkamera.

• Om din dator inte har en inbyggd webbkamera kan du använda en extern USB-webbkamera.

• Om datorn har en inbyggd webbkamera och du inte kan använda den kan du hitta och använda programvaran för webbkameran som medföljde datorn.

Webbkameraplatsen är utbytt mot en plugg
  • Sök efter webbkamera i datorns produktspecifikationer. Gå till HP:s kundsupport och ange produktnumret. För hjälp med att hitta produktens namn, gå till HP-datorer - Datorn startar inte (Windows 10, 8).

Lokalisera och växla webbkamerans integritetsbrytare eller tryck på tangenten för webbkamerans slutare

Vissa notebook-modeller från HP levereras med en omkopplare för webbkamerans integritet eller en knapp för webbkamerans slutare som slår på och stänger av webbkameran. Funktionen är aktiverad som standard. Du kanske måste slå på webbkameran om den har stängts av.

Återställ din dator

Om felet kvarstår, utför du en strömåterställning (eller hård återställning) för att rensa information från datorns minne utan att radera personliga data.

Gå till HP-datorer - Återställa datorn.

Installera en ny USB-kamera

Om kameran fortfarande saknas installerar du och ansluter en ny USB-kamera.