• Information

• Respons

HP-datorer - Felet “Vi kan inte hitta kameran” visas i kameraappen i Windows 10

Det finns olika orsaker till att en dator visar det här felmeddelandet när kameraappen öppnas.

Om felmeddelandet Vi kan inte hitta din kamera. Felkod: 0xa00f4244<NoCamerasAreAttached> visas när du öppnar kameraappen, använd stegen i det här dokumentet för att felsöka problemet.

Felmeddelandet Vi kan inte hitta din kamera

Bekräfta att datorn har en kamera installerad

Ta dig tid att visuellt inspektera övre delen av datorns skärm. Titta noga, du bör se en liten lins överst i mitten av datorn ovanför skärmen om den har en webbkamera. Vissa modeller levereras inte med webbkamera och området där webbkameran normalt sitter har i stället en liten plastplugg.

Du kan även gå till HP:s kundsupport för att kontrollera om det finns en webbkamera i datorns produktspecifikationer.

Anm:

Det finns ofta små hål i mitten av skärmens övre del. Dessa hål är för mikrofonen eller andra sensorer och innehåller inte någon webbkamera.

• Om din dator inte har en inbyggd webbkamera kan du använda en extern USB-webbkamera.

• Om datorn har en inbyggd webbkamera och du inte kan använda den kan du hitta och använda programvaran för webbkameran som medföljde datorn.

Webbkameraplatsen är utbytt mot en plugg
  • Sök efter webbkamera i datorns produktspecifikationer. Gå till HP:s kundsupport och ange produktnumret. För hjälp med att hitta produktens namn, gå till HP-datorer - Datorn startar inte (Windows 10, 8).

Hitta och växla webbkamerans sekretessbrytare eller tryck på webbkamerans slutare

På vissa av HP:s bärbara modeller finns en sekretessbrytare för webbkameran eller en webbkamerans slutarknapp som slår på och av webbkameran. Webbkameran är påslagen som standard. Du kan behöva slå på webbkameran om den har stängts av.

Anm:

Din bärbara HP-dator kan också ha ett sekretessskydd för webbkamera. Skjut omslaget till höger för att avslöja webbkameran.

Återställ din dator

Om felet kvarstår, utför du en strömåterställning (eller hård återställning) för att rensa information från datorns minne utan att radera personliga data.

Gå till HP-datorer - Återställa datorn.

Installera en ny USB-kamera

Om kameran fortfarande saknas installerar du och ansluter en ny USB-kamera.