HP LaserJet Pro 400 M401 - Konfigurera IP-nätverksinställningar

Visa och ändra nätverksinställningar

Använd HP Device Toolbox för att visa eller ändra inställningarna för IP-konfiguration.
  1. Skriv ut en konfigurationssida och leta upp IP-adressen.
    • Om du använder IPv4 innehåller IP-adressen endast siffror. Adressen har följande format:
      xxx.xxx.xxx.xxx
    • Om du använder IPv6 är IP-adressen en hexadecimal kombination av tecken och siffror. Det har ett format liknande detta:
      xxxx::xxxx:xxxx:xxxx:xxxx
  2. Öppna HP Device Toolbox genom att klicka på knappen Start, klicka på gruppen Program eller Alla program, klicka på HP, klicka på produktgruppen och sedan klicka på HP-produktinställningar.
  3. Klicka på fliken Nätverk när du vill visa nätverksinformation. Du kan ändra inställningarna om det behövs.

Konfigurera IPv4 TCP/IP-parametrar manuellt på kontrollpanelen

Konfigurera IPv4 TCP/IP-parametrar manuellt (LCD-kontrollpanelen)

1. På kontrollpanelen trycker du på knappen OK.
  2. Använd pilknapparna för att välja Nätverksinst. och tryck sedan på OK.
  3. Använd pilknapparna för att välja TCP/IP-konfiguration och tryck sedan på OK.
  4. Använd pilknapparna för att välja Manuell och tryck sedan på OK.
  5. Använd sifferknapparna när du anger IP-adressen och tryck sedan på knappen OK.
  6. Om IP-adressen inte stämmer använder du pilknapparna för att välja alternativet Nej och trycker sedan på knappen OK. Upprepa steg 5 med korrekt IP-adress och upprepa sedan steg 5 igen för delnätsmaskens och standard-gatewayens inställningar.

Konfigurera IPv4 TCP/IP-parametrar manuellt (pekkontrollpanelen)

Via kontrollpanelsmenyerna kan du manuellt ange en IPv4-adress, subnätmask och standardgateway.
  1. Tryck på Inställningar  på startskärmen på produktens kontrollpanel.
  2. Bläddra till och tryck på menyn Nätverksinst..
  3. Tryck på menyn TCP/IP-konfig. och sedan på knappen Manuell.
  4. Ange IP-adressen med hjälp av knappsatsen och tryck sedan på knappen OK. Bekräfta genom att trycka på Ja.
  5. Ange nätmasken med hjälp av knappsatsen och tryck sedan på knappen OK. Bekräfta genom att trycka på Ja.
  6. Ange standardalternativ för gateway med hjälp av knappsatsen och tryck sedan på knappen OK. Bekräfta genom att trycka på Ja.

Byta namn på produkten i ett nätverk

Om du vill byta namn på produkten i ett nätverk så att den får en unik identifiering, kan du använda HP:s inbäddade webbserver.
  1. Öppna HP:s inbäddade webbserver genom att skriva produktens IP-adress i adressfältet i webbläsaren.
    obs!
    Du kan även komma åt HP:s inbäddade webbserver från HP Device Toolbox för Windows eller HP-program för Mac OS X.
  2. Öppna fliken System.
  3. På sidan Enhetsinformation hittar du standardproduktnamnet i fältet Enhetens status. Du kan ändra namnet så att produkten får en unik identifiering.
    obs!
    Övriga fält på sidan är valfria.
  4. Klicka på knappen Verkställ så sparas inställningarna.

Inställningar för länkhastighet och duplex

obs!
Den här informationen gäller endast Ethernet-nätverk. Den gäller inte trådlösa nätverk.
Skrivarserverns länkhastighet och kommunikationsläge måste överensstämma med nätverkshubben. I de flesta situationer bör du låta produkten vara i automatiskt läge. Felaktiga ändringar av inställningarna för länkhastighet och duplex kan förhindra produktens kommunikation med andra nätverksenheter. Om du behöver göra ändringar använder du produktens kontrollpanel.
obs!
Inställningen måste motsvara den nätverksprodukt som du ansluter till (nav, brytare, gateway, router och dator)
obs!
När du ändrar dessa inställningar stängs produkten av och sedan slås den på. Gör bara ändringarna när produkten är inaktiv.

Länkhastighet och duplexinställningar (LCD-kontrollpanelen)

1. På kontrollpanelen trycker du på knappen OK.
  2. Använd pilknapparna för att välja Nätverksinst. och tryck sedan på OK.
  3. Använd pilknapparna för att välja Länkhastighet och tryck sedan på OK.
  4. Välj någon av följande inställningar genom att använda pilknapparna.
    Inställning
    Beskrivning
    Automatisk
    Skrivarservern konfigurerar sig själv automatiskt för högsta länkhastighet och kommunikationsläge som tillåts i nätverket.
    10T Fullständig
    10 Mbps, full duplex.
    10T Halv
    10 MB Mbps, halv duplex.
    100TX Fullständig
    100 Mbps, full duplex.
    100TX Halv
    100 Mbps, halv duplex.
  5. Tryck på knappen OK. Produkten stängs av och slås på igen.

Länkhastighet och duplexinställningar (pekkontrollpanelen)

1. Tryck på knappen Inställningar  på startskärmen.
  2. Bläddra till och tryck på menyn Nätverksinst..
  3. Tryck på menyn Länkhastighet.
  4. Välj något av följande alternativ:
    Inställning
    Beskrivning
    Automatisk
    Skrivarservern konfigurerar sig själv automatiskt för högsta länkhastighet och kommunikationsläge som tillåts i nätverket.
    10T Fullständig
    10 Mbps, full duplex.
    10T Halv
    10 MB Mbps, halv duplex.
    100TX Fullständig
    100 Mbps, full duplex.
    100TX Halv
    100 Mbps, halv duplex.
  5. Tryck på knappen OK. Produkten stängs av och slås på igen.