HP LaserJet Pro M402, M403 - Tulostinlaitteen asentaminen

Tämä asiakirja selittää, kuinka asennat tulostimen fyysiset osat. Suorita nämä vaiheet ennen tulostimen ohjelmiston asentamista tietokoneeseen.
Jos olet jo asentanut tulostimen, saat ohjeita ohjelmiston asentamiseen tämän asiakirjan lopussa olevasta kohdasta Linkit ohjelmiston asennusohjeisiin.
Tämä asiakirja sisältää tulostimen asennuksen seuraavat vaiheet:

Vaihe 1: Tulostimen purkaminen pakkauksesta

1. Valitse tulostimelle sijainti, joka täyttää seuraavat määritykset:
    • Tukeva, ilmastoitu ja pölytön paikka, johon aurinko ei paista suoraan
    • Lämpötila: 17,5–25 °C
    • Kosteusprosentti: 30–70 %
    Jätä tulostimen ympärille riittävästi tilaa luukkujen ja lokeroiden avaamiseen.
      varoitus:
    Tulostin painaa 13,1 kg. HP suosittelee yhtä henkilöä tulostimen siirtämiseen.
    Kuva : Tilavaatimukset
  2. Ota HP-tulostin pakkauksesta ja poista pakkausmateriaali. Varmista, että sisältö vastaa tätä kuvaa.
    huomautus:
    HP suosittelee pakkausmateriaalien kierrätystä aina, kun se on mahdollista.
    Kuva : Laatikon sisältö

Vaihe 2: Lokeron 2 täyttäminen

1. Irrota lokero tulostimesta vetämällä se ulos ja nostamalla sitä hieman.
    huomautus:
    Älä avaa lokeroa, kun se on käytössä.
    Kuva : Lokeron avaaminen
  2. Säädä paperin leveys- ja pituusohjaimet puristamalla vasemman ohjaimen säätösalpaa ja siirtämällä ohjaimet käytetyn paperin mukaiseen kohtaan.
    Kuva : Ohjainten säätäminen
  3. Säädä paperin pituusohjain puristamalla säätösalpaa ja siirtämällä ohjaimet käytetyn paperin mukaiseen kohtaan.
    Kuva : Ohjainten säätäminen
  4. Lisää paperi lokeroon.
    huomautus:
    Älä säädä paperinohjaimia tiukasti paperipinoa vasten. Säädä ne lokeron pykäliin tai merkkeihin.
    huomautus:
    Jotta paperitukoksia ei pääse syntymään, säädä paperinohjaimet oikeaan kokoon äläkä ylitäytä lokeroa. Varmista, että pinon yläreuna jää täyttörajan alapuolelle (ks. kuvan suurennos).
    huomautus:
    Jos lokeroa ei ole säädetty oikein, näyttöön voi tulla virheilmoitus tulostamisen aikana tai paperi voi juuttua.
    Kuva : Paperin lisääminen
  5. Työnnä lokero kokonaan tulostimen sisään.
    Kuva : Lokeron sulkeminen

Vaihe 3: Verkkokaapelin liittäminen (valinnainen)

Jos haluat yhdistää tulostimen verkkoon, liitä verkkokaapeli nyt. Jos et, ohita tämä vaihe ja siirry kohtaan Vaihe neljä: Virtajohdon liittäminen ja virran kytkeminen tulostimeen.
  varoitus:
Älä liitä vielä USB-kaapelia. Jos haluat liittää tulostimen tietokoneeseen USB-kaapelilla, tee se, kun saat kehotteen ohjelmiston asennusvaiheessa.

Vaihe neljä: Virtajohdon liittäminen ja virran kytkeminen tulostimeen

1. Liitä virtajohto tulostimeen ja maadoitettuun pistorasiaan. Älä käytä muuta kuin tulostimen mukana toimitettua virtajohtoa. Muutoin tulostin voi vahingoittua.
      varoitus:
    Tarkista, että virtalähteen jännite vastaa laitteelle sopivaa jännitettä. Sopiva jännite on merkitty tulostimen tarraan tai tyyppikilpeen. Tulostimen käyttämä jännite on joko 110–127 V tai 220–240 V ja 50/60 Hz.
    Kuva : Virtajohdon kiinnittäminen
  2. Käynnistä tulostin.
    Kuva : Käynnistäminen
  3. Odota 60 sekuntia, ennen kuin jatkat. Jos tänä aikana yhdistät tulostimen verkkoon, verkko tunnistaa tulostimen ja määrittää sille IP-osoitteen tai isäntänimen.
  4. Määritä ohjauspaneelissa kieli, päivämäärän ja ajan muoto ja aikavyöhyke.
    huomautus:
    Jos haluat määrittää lisäasetuksia verkkoon liitetylle tulostimelle, kirjoita tulostimen IP-osoite verkkoselaimen osoitekenttään ohjelmiston asennuksen jälkeen.

Vaihe 5: Tulostimen toiminnan tarkistaminen

1. Varmista, että tulostin tulostaa, seuraavien ohjeiden mukaan:
    1. Paina tulostimen ohjauspaneelin OK-painiketta.
    2. Avaa Raportit-valikko.
    3. Valitse Määritysraportti.
    4. Jos tulostin on yhdistetty verkkoon, löydät IP-osoitteen Jetdirect-sivulta.
      • IPv4: jos IP-osoite on 0.0.0.0, 192.0.0.192 tai 169.254.x.x, määritä IP-osoite manuaalisesti. Muussa tapauksessa verkkomääritys onnistui.
      • IPv6: jos IP-osoite alkaa merkeillä "fe80:", tulostimen pitäisi pystyä tulostamaan. Määritä IP-osoite muutoin manuaalisesti.
      Kuva : Jetdirect-sivu
  2. Paina tulostimen ohjauspaneelin OK-painiketta.
  3. Avaa Järjestelmän asetukset -valikko.
    huomautus:
    Kun olet asentanut ohjelmiston, saat näkyviin lisäasetukset kirjoittamalla tulostimen IP-osoitteen selaimen osoiteriville.
    • Kieli
    • Pvm/aika
    • Virta-asetukset

Vaihe 6: Laiteohjelmiston päivittäminen (valinnaista mutta suositeltavaa)

HP päivittää säännöllisesti tulostimen laiteohjelmiston toimintoja. Päivitä tulostimen laiteohjelmisto, jotta voit hyödyntää uusimpia ominaisuuksia.
huomautus:
Ota yhteyttä verkon järjestelmänvalvojaan ennen laiteohjelmiston päivittämistä.
Napsauta tätä, jos haluat tietoja laiteohjelmiston päivittämisestä USB-flash-aseman tai HP:n sulautetun verkkopalvelimen avulla.

Linkit ohjelmiston asennusohjeisiin

Asenna tulostimen ohjelmisto edellisten asennusvaiheiden jälkeen.
Windows: Lataa tulostinohjelmisto tai asenna tulostinohjelmisto CD-levyltä. Noudata näyttöön tulevia ohjeita. Tarkempia ohjeita ohjelmiston asennusta varten on Install Notes (Asennushuomautukset) -tiedostossa tulostimen CD-levyllä.
OS X: Tulostin tukee Mac-tietokoneita ja Apple-mobiililaitteita. Lataa HP Easy Start ja asenna tulostinohjelmisto 123.hp.comista.
  varoitus:
Windows XP, Windows Vista ja Windows 7: Älä liitä USB-kaapelia vielä. Jos haluat liittää tulostimen tietokoneeseen USB-kaapelilla, tee se ohjelmiston asennusvaiheessa.
huomautus:
OS X 10.8 Mountain Lion- ja OS X 10.9 Mavericks -versioiden oletusohjain on Apple AirPrint. Kun haluat asentaa täysien ominaisuuksien HP-ohjaimen, valitse Lisää-valintaikkunassa HP-ohjain avattavasta Käytä: -luettelosta.
Ohjeita ohjelmiston asentamiseen saat napsauttamalla tietokoneesi käyttöjärjestelmän ja yhteystyypin mukaista linkkiä.
Windows
OS X
Asennus on valmis. Jos et rekisteröinyt tulostinta ohjelmiston asennuksen yhteydessä, rekisteröi se nyt osoitteessa www.register.hp.com.

Lisätietoja

Lisätietoja on tulostimen mukana toimitetulla CD-levyllä olevassa käyttöoppaassa ja tulostimen tukisivustossa verkossa.