HP pc's – De computer schakelt niet in en start niet op

Dit document biedt mogelijke oplossingen voor veelvoorkomende opstartproblemen. Volg de instructies in dit document een voor een om het probleem te isoleren en de meest geschikte hulp te vinden.

Let op!:

Als de computer niet ingeschakeld kan worden, wacht u ten minste 5 minuten voordat u begint met de probleemoplossing van de computer. Uw computer installeert mogelijk een update voor Windows of het BIOS of detecteert nieuwe hardware. Tijdens dit updateproces kan het scherm enkele minuten leeg zijn. Als dit proces wordt onderbroken, kan de computer beschadigd raken. Schakel de computer niet uit voordat het updateproces is voltooid.

Schijven en apparaten verwijderen en een harde reset uitvoeren

Voer een harde reset uit om te bepalen of u contact moet opnemen met HP of opstartproblemen moet oplossen.

Opmerking:

Een harde reset heeft geen invloed op de gegevens die op uw computer zijn opgeslagen.

1. Schakel de computer uit.

2. Sluit de netvoedingsadapter aan.

3. Verwijder alle schijven uit het schijfstation.

4. Verwijder geheugenkaarten als deze nog in de kaartlezer zitten.

5. Ontkoppel alle niet-essentiële apparaten, zoals printers, scanners, externe vaste schijven en USB-sticks.

Opmerking:

Koppel de muis, het toetsenbord en de monitor niet los.

6. Terwijl het netvoedingsadapter is losgekoppeld, drukt u ongeveer vijftien seconden op de Aan/uit-knop.

7. Sluit de netvoedingsadapter weer aan en schakel de computer in.

Opmerking:

Gebruik de netvoedingsadapter die bij uw computer is geleverd.

De volgende stap bepalen

Nadat u een harde reset hebt uitgevoerd, bepaalt u wat u moet doen, afhankelijk van of de computer wordt ingeschakeld of opgestart.