HP pc's - Uw computer herstellen naar de fabrieksinstellingen (Windows 11, 10)

Uw computer naar de fabrieksinstellingen herstellen kan nodig zijn wanneer het besturingssysteem is beschadigd, de vaste schijf is beschadigd, de computer is geïnfecteerd door een virus of wanneer u de eigendomsrechten van de computer wilt overdragen. HP Systeemherstel verwijdert alle gegevens van de vaste schijf en installeert het originele besturingssysteem opnieuw.

Opmerking:

HP Cloud Recovery is beschikbaar voor HP pc's die in 2016 en later zijn geproduceerd. Met HP Cloud Recovery kunt u herstelsoftware downloaden naar een USB-flashdrive. Als uw computer niet wordt ondersteund door HP Cloud Recovery, gaat u naar HP pc's - De computer resetten voor meer informatie.

Systeemherstel in Windows voorbereiden

Voordat u een Systeemherstel uitvoert, bekijkt u de onderwerpen hieronder die voorkomen dat u een herstel moet uitvoeren of die u kunnen helpen om het systeemherstel met succes uit te voeren.

Opstart- of bootproblemen verhelpen

De meeste opstartproblemen worden veroorzaakt door kleine problemen die u gemakkelijk kunt verhelpen. Alvorens een systeemherstel uit te voeren probeert u het probleem op te lossen met andere corrigerende maatregelen die minder destructief zijn.

Zie HP pc's - De computer start niet of niet goed voor meer informatie.

Een back-up maken van belangrijke bestanden

HP raadt u aan om regelmatig een back-up te maken van uw bestanden op een extern station of een cd/dvd-schijf. Als u regelmatig back-ups maakt, kunt u een deel van uw gegevens of alle gegevens herstellen als er iets gebeurt met de originele bestanden op uw computer.

Opmerking:

Uw computer terugzetten naar de fabrieksinstellingen kan alle bestanden op de vaste schijf verwijderen. Als u voor een systeemherstel geen back-up hebt gemaakt van uw bestanden, kan de computer u vragen om een back-up van uw bestanden te maken voordat er een actie wordt uitgevoerd waarbij bestanden worden verwijderd of gewist.

Zie HP pc's - Een back-up maken van uw bestanden (Windows 11, 10) voor meer informatie over het maken van back-ups van uw bestanden.

Een systeemherstel van Microsoft voltooien

Als uw computer een probleem ontwikkelt, voert u een Microsoft Systeemherstel uit voordat u een systeemherstel uitvoert.

Met de functie Microsoft Systeemherstel herstelt u de computer naar een herstelpunt; op deze manier worden alle instellingen voor het besturingssysteem weer teruggezet naar de instellingen naar het moment dat het herstelpunt werd gemaakt. Uw persoonlijke gegevensbestanden, zoals e-mail, documenten en foto's, gaan hierbij niet verloren. Raadpleeg voor meer informatie over het Microsoft Systeemherstel HP pc's - Microsoft Systeemherstel gebruiken.

Weten welk type herstel u best uitvoert

Er zijn verschillende soorten herstel die u kunt uitvoeren. Zie de volgende tabellen voor meer informatie over herstelopties.

Herstelopties

Aanpassingen

HP Cloud Recovery

Windows Reset

Besturingssysteem

Herstelt het oorspronkelijke besturingssysteem van HP.

Herstelt naar de staat fabrieksinstellingen (RTM) van de huidige geïnstalleerde versie van Windows.

Stuurprogramma's

Herstelt de oorspronkelijke stuurprogramma's van HP.

Alleen stuurprogramma's op basis van INF (installatie-informatie) worden bewaard. Apparaat-applets die buiten INF werden geïnstalleerd worden verwijderd.

Gebruikersgegevens (afbeeldingen, documenten, muziek, video's, snelkoppelingen naar het bureaublad)

Opties om een back-up te maken van gebruikersgegevens op een afzonderlijke schijf of niets behouden.

Opties voor het bewaren van gebruikersgegevens of niets behouden.

Store-apps (vooraf geïnstalleerd door HP)

Ingebouwde Store-apps worden teruggezet naar de fabrieksinstellingen.

Ingebouwde Store-apps worden bewaard.

Store-apps (door de gebruiker geïnstalleerd)

Alle door de gebruiker geïnstalleerde Store-apps worden verwijderd.

Alle door de gebruiker geïnstalleerde Store-apps worden verwijderd.

Bureaublad-apps (vooraf geïnstalleerd door HP)

Alle vooraf geïnstalleerde bureaublad-apps worden teruggezet naar de fabrieksinstellingen.

Alle vooraf geïnstalleerde bureaublad-apps worden teruggezet naar de fabrieksinstellingen.

Opmerking:

Het vooraf geïnstalleerde antivirusprogramma als standaard bewaren.

Bureaublad-apps (door de gebruiker geïnstalleerd)

Alle door de gebruiker geïnstalleerde bureaublad-apps worden verwijderd.

Alle door de gebruiker geïnstalleerde bureaublad-apps worden verwijderd.

Persoonlijke Windows-instellingen

Uw persoonlijke instellingen in Windows worden via uw Microsoft-account opgeslagen in de cloud.

Opmerking:

Voor meer informatie gaat u naar het bureaublad en zoekt u naar Instellingen > Accounts > Synchroniseer de instellingen.

Uw persoonlijke instellingen in Windows worden via uw Microsoft-account opgeslagen in de cloud.

Opmerking:

Voor meer informatie gaat u naar het bureaublad en zoekt u naar Instellingen > Accounts > Synchroniseer de instellingen.

Opties voor Nieuwe start

Aanpassingen

Nieuwe Start (Creators Update)

Opmerkingen

Besturingssysteem

Altijd op de meest recente versie van Windows.

Voor een Nieuwe Start uit te voeren moet uw PC verbonden zijn met het internet om updates en upgrades te installeren.

Stuurprogramma's

Alle stuurprogramma's worden bewaard.

Alleen stuurprogramma's op basis van INF (installatie-informatie) worden bewaard. Apparaat-applets die buiten INF werden geïnstalleerd worden verwijderd.

Gebruikersgegevens (afbeeldingen, documenten, muziek, video's, snelkoppelingen naar het bureaublad)

Gebruikersgegevens altijd bewaren. Geen optie om gebruikersgegevens te verwijderen.

Store-apps (vooraf geïnstalleerd door HP)

Ingebouwde Store-apps worden bewaard.

Nieuwe Start bewaart de 'Store contents modifier (SCM)' om de aanbevolen apps in de Store weer te geven.

Store-apps (door de gebruiker geïnstalleerd)

Alle door de gebruiker geïnstalleerde Store-apps worden verwijderd.

Bureaublad-apps (vooraf geïnstalleerd door HP)

Alle vooraf geïnstalleerde bureaublad-apps worden verwijderd.

Nieuwe Start maakt van Windows Defender uw standaard antivirusprogramma.

Bureaublad-apps (door de gebruiker geïnstalleerd)

Alle door de gebruiker geïnstalleerde bureaublad-apps worden verwijderd.

Persoonlijke Windows-instellingen

Uw persoonlijke instellingen in Windows worden via uw Microsoft-account opgeslagen in de cloud.

Voor meer informatie gaat u naar het bureaublad en zoekt u naar Instellingen > Accounts > Synchroniseer de instellingen.

Andere instellingen

Bluetooth koppelen wordt bewaard voor HID-klasse apparaten (bijv. toetsenbord, muis, spelbesturing). De energie-instellingen worden bewaard.

Een systeemherstel uitvoeren

Bekijk de volgende onderwerpen om het juiste herstelprogramma voor uw computer te identificeren en stapsgewijze instructies te krijgen voor het uitvoeren van een herstel of reset.

Een herstelproces voor Windows selecteren

Selecteer een van de volgende procedures, afhankelijk van het type herstel dat u wilt uitvoeren:

Veel veelvoorkomende herstelproblemen oplossen

De meest voorkomende oorzaak van herstelfouten is dat een gebruiker het proces onderbreekt of de computer uitschakelt voordat het herstel en de installatie zijn voltooid.

Zie HP pc's - De computer resetten voor meer informatie.

Uw computer bijwerken na systeemherstel

Na het uitvoeren van een Systeemherstel, zal HP u aanraden om updates te installeren via Windows Update.

Voor meer informatie, ga naar HP pc's - Stuurprogramma's bijwerken met Windows Update (Windows 11, 10).