• Informatie

HP pc's - Microsoft Systeemherstel gebruiken

Gebruik Microsoft Systeemherstel om de computer terug te zetten naar een eerdere status toen de computer normaal werkte.

Als u een zakelijke computer hebt zonder de optie om de computer te herstellen, neemt u contact op met de IT-afdeling van uw bedrijf of met een lokale IT-service.

Uw computer herstellen wanneer Windows normaal wordt opgestart

Als de computer niet meer naar behoren werkt, maar Window wel normaal opstart, kunt u de computer terugzetten naar een eerder opgeslagen configuratie, toen deze nog correct functioneerde.

Een herstelpunt maken

Windows maakt automatisch herstelpunten met bepaalde intervallen en voorafgaand aan veel software-installaties. Voer de volgende stappen uit als u handmatig een herstelpunt wilt maken.

1. Zoek in Windows naar herstellen, en open dan Een herstelpunt maken in de lijst met resultaten.

2. Klik in het tabblad Systeembeveiliging op Maken.

Op Maken klikken om een herstelpunt te maken
  3. Typ een naam voor het herstelpunt en klik op Maken.

4. Klik op Sluiten.

De knop Sluiten in het scherm 'Herstelpunt gemaakt'

Uw computer herstellen wanneer Windows normaal wordt opgestart

Zet uw computer terug naar een eerder punt.

1. Sla alle geopende bestanden op en sluit alle geopende programma's.

2. Zoek in Windows naar Een herstelpunt maken en open deze optie.

3. Klik op het tabblad Systeembeveiliging op Systeemherstel.

Selectie van de optie Systeemherstel in het venster Systeemeigenschappen
  4. Klik in het venster Systeemherstel op Volgende.

5. Selecteer het herstelpunt dat u wilt gebruiken en klik op Volgende.

Een herstelpunt selecteren
  6. Controleer uw keuze en klik op Voltooien.

7. Lees de waarschuwing over het niet onderbreken van Systeemherstel en klik vervolgens op Ja.

Let op!:

Wacht tot Systeemherstel zonder onderbreking is voltooid, om beschadigingvan de harde schijf of extra schade aan de computer te voorkomen.

Bevestiging dat Systeemherstel niet mag worden onderbroken
    Systeemherstel herstelt de computerconfiguratie naar een eerder tijdstip en start de computer opnieuw op.

Uw computer herstellen wanneer Windows niet normaal kan worden opgestart

Gebruik Microsoft Systeemherstel vanaf het laadscherm van Windows wanneer Windows niet normaal opstart.

1. Schakel de computer uit en wacht ten minste 5 seconden.

2. Schakel de computer in en druk herhaaldelijk op de toets F11 (ongeveer elke seconde) totdat het laadscherm van Windows wordt weergegeven.

3. Als een taalkeuzescherm wordt geopend, selecteert u de taal die u wilt gebruiken om verder te gaan.

4. Selecteer in het scherm Toetsenbordindeling kiezen de toetsenbordindeling die bij uw toetsenbordtype past.

5. Selecteer Problemen oplossen in het scherm Een optie selecteren.

6. Klik op Geavanceerde opties en vervolgens op Systeemherstel.

Opmerking:

Afhankelijk van uw instellingen moet u mogelijk een account selecteren en uw aanmeldingsgegevens invoeren.

7. Klik op Volgende.

Op Volgende klikken in het venster Systeemherstel
  8. Selecteer een herstelpunt en klik vervolgens op Volgende.

9. Klik op Voltooien om uw computer naar een vorig punt te herstellen.

Op Voltooien klikken in het venster Herstelpunt bevestigen
  10. Klik op Ja in de waarschuwing die verschijnt.

Let op!:

Onderbreek Systeemherstel niet nadat deze functie is gestart.

Op Ja klikken in het waarschuwingsvenster
  11. Wanneer het systeemherstel is voltooid, wordt de computer opnieuw opgestart.

Veelgestelde vragen

Bekijk de lijst met veelgestelde vragen over Microsoft Systeemherstel.

Hoe schakel ik Systeemherstel van Microsoft in?

In Windows kunt u Microsoft Systeemherstel inschakelen vanuit Systeemeigenschappen.

1. Zoek in Windows naar herstellen, en open dan Een herstelpunt maken in de lijst met resultaten.

2. Selecteer op het tabblad Systeembeveiliging uw harde schijf en klik vervolgens op Configureren.

3. Klik op Systeembeveiliging inschakelen en klik op OK.

Systeembeveiliging inschakelen voor systeemherstel

Kan ik een systeemherstel ongedaan maken?

U kunt de herstelbewerking ongedaan maken en de computer terugzetten naar een tijdstip voordat u Systeemherstel gebruikte.

1. Zoek in Windows naar herstellen, en open dan Een herstelpunt maken in de lijst met resultaten.

2. Klik in het tabblad Systeembeveiliging op Systeemherstel.

3. Selecteer Systeemherstel ongedaan maken en klik op Volgende.

Systeemherstel ongedaan maken selecteren
  4. Controleer of de datum en tijd correct zijn en klik vervolgens op Voltooien.

5. Klik op Ja in de waarschuwing die verschijnt.

Let op!:

Onderbreek Systeemherstel niet nadat deze functie is gestart.

Op Ja klikken in het waarschuwingsvenster
  6. Systeemherstel maakt het herstel ongedaan en de computer wordt opnieuw opgestart.

Wat moet ik doen wanneer systeemherstel mislukt?

Gebruik de volgende informatie voor het oplossen van problemen met systeemherstel als het herstelproces mislukt.

Uw antivirusbeveiliging uitschakelen

Schakel de antivirusbeveiliging tijdelijk uit als daardoor de software-installatie of computerherstelfuncties worden verstoord.

1. Zoek in Windows naar uw antivirusapplicatie en open die.

2. Ga naar het firewallgedeelte.

3. Schakel de firewall uit.

Opmerking:

De volgende afbeelding is slechts een voorbeeld, dus uw software kan er anders uitzien. Ga naar de website van de fabrikant van de software voor gedetailleerde stappen.

Voorbeeld van het uitschakelen van de firewall
  4. Voltooi de software-installatie of het computerherstel.

5. Open uw antivirusprogramma en schakel de firewall weer in.

Hoe verwijder ik systeemherstelpunten?

Gebruik de volgende informatie om oude herstelpunten te verwijderen en meer ruimte op de harde schijf te creëren.

Met deze stappen verwijdert u alle herstelpunten behalve het meest recente.

1. Klik in de taakbalk op het bureaublad op het pictogram van de Verkenner.

2. Klik op Deze pc, klik met de rechtermuisknop op Station C: en selecteer vervolgens Eigenschappen.

3. Selecteer in het venster Eigenschappen het tabblad Algemeen en klik vervolgens op Schijfopruiming.

4. Klik op Systeembestanden opschonen.

5. Ga in het venster Schijfopruiming naar het tabblad Meer opties en klik vervolgens op Opschonen in het gedeelte Systeemherstel en schaduwkopieën.

Op Opschonen klikken om systeemherstelpunten te verwijderen
  6. Klik op Verwijderen.