Een HP printer installeren met behulp van Wi-Fi Protected Setup (WPS)

Verbind snel een HP printer met uw wifinetwerk met behulp van de drukknopmethode Wi-Fi Protected Setup (WPS). U hebt de netwerknaam en het wachtwoord niet nodig om de printer te verbinden met behulp van WPS.

Bij sommige routers is het niet mogelijk om verbinding te maken via WPS. Controleer voordat u begint of uw router een WPS-knop of een knop met het WPS-pictogram heeft.

Als uw router WPS niet ondersteunt, gaat u naar de HP printerinstallatie (wifinetwerk) voor stappen om de printer met het netwerk te verbinden met de HP Smart-app.

1. Plaats de printer en de computer of het mobiele apparaat in de buurt van de wifirouter.

2. Zet de printer in de WPS-verbindingsmodus.

• De meeste printers met bedieningspaneel met aanraakscherm: Open het menu Installatie, Netwerk of Draadloze instellingen, selecteer Wi-Fi Protected Setup, selecteer Druk op knop en selecteer vervolgens Start.

• De meeste printers zonder bedieningspaneel met aanraakscherm: Houd de knop Draadloos gedurende vijf seconden ingedrukt of totdat het lampje voor draadloze communicatie knippert.

• HP DeskJet 6000 en 6400, ENVY 6000 en 6400 en Tango printers: Houd de Wi-Fi-knop en de Aan/uit-knop aan de achterkant van de printer vijf seconden ingedrukt totdat de blauwe balk knippert.

3. Druk binnen twee minuten op de WPS-knop (Wi-Fi Protected Setup) op de router en houdt deze ingedrukt totdat de verbindingsprocedure begint.

4. Ga terug naar de printer en controleer de status van het lampje (of de lichtbalk) 'draadloos'.

• Als het lampje of de blauwe balk stopt met knipperen, is de printer met het netwerk verbonden. Ga naar 123.hp.com om de printersoftware te installeren en de verbinding met uw computer of mobiele apparaat te voltooien. Ga voor Chromebooks naar HP printerinstallatie (Chromebook).

• Als het lampje of de blauwe balk knippert of uit is, is het niet gelukt om verbinding te maken. Ga verder met de volgende stap.

5. Wifi-installatiemodus herstellen.

• De meeste printers met een aanraakscherm of menu: Selecteer in het menu Draadloos of Installatie de optie Netwerkinstallatie of Instellingen, en selecteer vervolgens Netwerkinstellingen herstellen.

• Printers zonder aanraakscherm of menu: Ga naar De wifi-installatiemodus op uw HP printer herstellen om standaardinstellingen te herstellen door op de knoppen op uw printer te drukken.

6. Herhaal de stappen om de printer en de router in de WPS-modus te zetten om de verbinding te voltooien.