• Informatie

HP printerinstellingen (draadloos netwerk)

Sluit een HP printer aan op uw lokale Wi-Fi-netwerk om draadloos af te drukken vanaf een pc, smartphone of tablet.

Een draadloze printer instellen

Standaardinstellingen voor netwerkcommunicatie op de printer herstellen

Bereid de printer voor op een draadloze verbindingsinstallatie door de standaard netwerkinstellingen te herstellen.

• De meeste HP printers met aanraakscherm: Selecteer op de printer Standaard netwerkinstellingen herstellen in het menu Draadloos, Instellingen of Instellingen herstellen.

• Meeste HP printers zonder aanraakscherm: Houd de knoppen Draadloos en Annuleren ingedrukt tot het lampje voor de Draadloze verbinding en de Aan/uit-lampjes knipperen.

• HP laserprinters: Houd de knop Draadloos ingedrukt tot het Waarschuwingslampje begint te knipperen. De printer kan zichzelf opnieuw opstarten.

• DeskJet 6000 en 6400, ENVY 6000 en 6400 en Tango printers: Houd de knop Draadloos aan de achterkant van de printer ingedrukt totdat de Edge-verlichting blauw of paars knippert.

De app HP Smart installeren en de printer configureren

Download de HP Smart-app voor Android, Apple iOS en iPadOS, Windows 10 en Mac. Deze kunt u gebruiken om uw HP printer te installeren en om af te drukken, te scannen, te kopiëren en instellingen te beheren.

1. Plaats de printer in de buurt van de Wi-Fi-router als u een draadloze verbinding instelt.

2. Controleer of er papier in de hoofdlade is geplaatst en schakel vervolgens de printer in.

3. Open de HP Smart app. Als u niet over HP Smart beschikt, kunt u dit downloaden van 123.hp.com of de App Store.

4. Open de software en volg daarna de installatie met gids om de installatie voor uw verbindingstype te voltooien.

Opmerking:

Als uw printer niet wordt weergegeven of als u een andere printer aan de app wilt toevoegen, klikt u op het plusteken en volgt u de instructies om de printer toe te voegen.

Extra opties voor draadloze verbindingen

Gebruik deze methoden voor het aansluiten van een draadloze printer als u de router of internetprovider hebt gewijzigd of als een lokaal netwerk niet beschikbaar is.

De printer verbinden met het draadloze netwerk (printers met aanraakscherm)

Als u de printer wilt verbinden met uw lokale netwerk, gebruikt u de Wizard voor draadloze installatie via het bedieningspaneel van de printer.

1. Plaats de printer in de buurt van de Wi-Fi-router.

2. Controleer of er papier in de hoofdlade is geplaatst en schakel vervolgens de printer in.

3. Selecteer de Wizard voor draadloze installatie vanuit het menu Draadloos, Instellingen of Netwerk installeren.

4. Selecteer de naam van uw draadloze netwerk en voer vervolgens het wachtwoord in.

Opmerking:

Als de Wizard voor draadloze installatie niet wordt weergegeven, selecteert u Wi-Fi Protected Setup of WPS. Selecteer vervolgens Drukknop en voer de stappen uit om verbinding te maken met het netwerk.

De printer aansluiten via Wi-Fi Protected Setup (printers zonder aanraakscherm)

Gebruik de knop Wi-Fi Protected Setup (WPS) op uw router om de printer te verbinden met uw draadloze netwerk.

1. Plaats de printer in de buurt van de Wi-Fi-router.

2. Controleer of er papier in de hoofdlade is geplaatst en schakel vervolgens de printer in.

3. Houd de knop Draadloos op het bedieningspaneel van de printer minimaal 5 seconden ingedrukt of totdat het lampje begint te knipperen. Voor Tango-printers houdt u de knop Draadloos en de Aan-uit-knop aan de achterkant van de printer ingedrukt tot de blauwe balk knippert.

4. Druk binnen twee minuten op de knop WPS op de router en houdt deze ingedrukt totdat de verbindingsprocedure begint.

5. Wacht totdat het lampje op de printer stopt met knipperen.

HP printerinstellingen (Wi-Fi direct)

Wi-Fi Direct is een verbindingsoptie die beschikbaar is op de meeste HP draadloze printers uitgebracht in 2014 en later. Gebruik Wi-Fi direct wanneer een lokaal draadloos netwerk niet beschikbaar is.

Afdrukken met Wi-Fi Direct door middel van HP Print Service-plugin (Android)

Stuur een afdruktaak via een directe draadloze verbinding tussen uw printer en een Android-telefoon of -tablet met behulp van de HP Print Service-plug-in. Voer deze stappen uit terwijl u zich naast de printer bevindt.

1. Ga op uw mobiele apparaat naar HP Print Service Plugin in de Google Store en controleer of deze is geïnstalleerd en up-to-date is.

2. Controleer of er papier in de hoofdlade is geplaatst en schakel vervolgens de printer in.

3. Open het item dat u wilt afdrukken en tik vervolgens op Afdrukken.

4. Op het scherm Afdrukvoorbeeld selecteert u uw printer met DIRECT in de naam.

Uw printer met Wi-Fi Direct in de naam selecteren
  5. Voer het Wi-Fi Direct-wachtwoord in, indien hierom wordt gevraagd.

6. Ga naar de printer en druk op OK, op de knipperende knop Wi-Fi Direct of op de knipperende knop Informatie om de verbinding te bevestigen.

7. Wacht tot de verbinding tot stand is gebracht en tik vervolgens op Afdrukken in het afdrukvoorbeeld.

Afdrukken met Wi-Fi Direct (iOS, iPadOS)

Een afdruktaak verzenden met een Wi-Fi Direct-printerverbinding. Voer deze stappen uit terwijl u zich naast de printer bevindt.

1. Controleer of er papier in de hoofdlade is geplaatst en schakel vervolgens de printer in.

2. Als u webinhoud wilt afdrukken, zoals een e-mail of een document in de cloud, opent u het item alvorens verder te gaan.

3. Open het menu Wi-Fi-netwerk op uw mobiele apparaat en selecteer vervolgens uw printer met DIRECT in de naam.

De naam van uw Wi-Fi Direct-printer selecteren in de lijst
  4. Als het wordt gevraagd voert u het wachtwoord van Wi-Fi Direct in en tikt u vervolgens op Deelnemen.

Op Deelnemen tikken
  5. Open het item dat u wilt afdrukken en selecteer de optie Afdrukken.

6. Selecteer desgevraagd AirPrint.

7. Selecteer de printer en klik vervolgens op Afdrukken.

8. Nadat de afdruktaak is voltooid, opent u het menu Wi-Fi-netwerk en maakt u opnieuw verbinding met uw lokale netwerk.

Afdrukken met Wi-Fi Direct (Windows 10)

Verzend een afdruktaak via een directe draadloze verbinding tussen uw printer en een Windows-computer.

1. Controleer of er papier in de hoofdlade is geplaatst en schakel vervolgens de printer in.

2. Zoek in Windows naar Printers en scanners en open deze functie.

3. Klik op Printer of scanner toevoegen.

4. Klik op Wi-Fi Direct-printers weergeven.

Op Wi-Fi Direct-printers weergeven klikken
  5. Selecteer uw printer met DIRECT in de naam.

Uw printer met Wi-Fi Direct in de naam selecteren
  6. Klik op Apparaat toevoegen.

7. Als het bericht over de WPS-pincode wordt weergegeven op de computer, zoekt u een pincode op het bedieningspaneel van de printer of op het informatieblad dat tijdens de installatie is afgedrukt.

8. Voer de PIN binnen 90 seconden in en klik op Volgende om de verbinding te voltooien.

Opmerking:

Start de computer opnieuw op en installeer de printer opnieuw als de PIN verloopt.

Voer de WPS-PIN in wanneer u een Wi-Fi Direct-printer toevoegt in Windows 10
  9. Als het statusbericht driver is niet beschikbaar wordt weergegeven gaat u naar 123.hp.com om de printerdriver te downloaden en installeren.

Voorbeeld van het bericht Driver is niet beschikbaar
  10. Open het item dat u wilt printen, klik op Bestand en vervolgens op Afdrukken.

11. Selecteer uw printer in de lijst en klik op Afdrukken.

Afdrukken met Wi-Fi Direct (Mac)

Verzend een afdruktaak via een directe draadloze verbinding tussen uw printer en een Mac. Voer deze stappen uit terwijl u zich naast de printer bevindt.

1. Controleer of er papier in de hoofdlade is geplaatst en schakel vervolgens de printer in.

2. Als u webinhoud wilt afdrukken, zoals een e-mail of een document in de cloud, opent u het item alvorens verder te gaan met deze stappen.

3. Klik op de computer op het pictogram draadloos en selecteer vervolgens uw printer met DIRECT in de naam.

De naam van uw Wi-Fi Direct-printer selecteren in de lijst
  4. Als het wordt gevraagd voert u het wachtwoord van Wi-Fi Direct in en tikt u vervolgens op Deelnemen.

De naam van uw Wi-Fi Direct-printer selecteren in de lijst
  5. Open het item dat u wilt printen, klik op Bestand en vervolgens op Afdrukken.

6. Selecteer de printer en klik vervolgens op Afdrukken.

7. Nadat de afdruktaak is voltooid, opent u het menu Wi-Fi-netwerk en maakt u opnieuw verbinding met uw lokale netwerk.

Afdrukken met Wi-Fi Direct (Chromebook)

Verzend een afdruktaak via een directe draadloze verbinding tussen uw printer en een Chromebook. Voer deze stappen uit terwijl u zich naast de printer bevindt.

1. Controleer of er papier in de hoofdlade is geplaatst en schakel vervolgens de printer in.

2. Als u webinhoud wilt afdrukken, zoals een e-mail of een document in de cloud, opent u het item alvorens verder te gaan met deze stappen.

3. Klik op de computer op het pictogram Wi-Fi en selecteer vervolgens uw printer met DIRECT in de naam.

Een Wi-Fi Direct-printer selecteren
  4. Als het wordt gevraagd voert u het wachtwoord van Wi-Fi Direct in en klikt u vervolgens op Verbinden.

5. Ga terug naar het instellingenmenu en klik vervolgens op Instellingen.

6. Blader naar de onderkant van het scherm en klik op Geavanceerd.

7. In het gedeelte Afdrukken klikt u op Printers en vervolgens op Printer toevoegen.

8. Selecteer de printer en klik op Toevoegen.

Klik op Toevoegen
  9. Open het item dat u wilt afdrukken, klik op het pictogram van de Chrome-browserinstellingen en selecteer vervolgens Afdrukken.

10. Selecteer de printer en klik vervolgens op Afdrukken.

11. Nadat de afdruktaak is voltooid, opent u het menu Wi-Fi-netwerk en maakt u opnieuw verbinding met uw lokale netwerk.