• Informatie
    Windows 11

Vind hier antwoord op de meest gestelde vragen.

Maak vandaag nog een HP-account aan!

Maak sneller verbinding met HP-ondersteuning, beheer al uw apparaten op één plek, bekijk garantie-informatie en meer. Registreren voor een HP-account

• Feedback

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP printerinstallatie (Chromebook)

Stel een netwerk-of USB-printer in met een Chromebook.

De printer toevoegen aan een Chromebook

Sluit de printer draadloos of via een USB-kabel aan op uw Chromebook om de installatie te voltooien. Er zijn geen stuurprogramma's of apps zijn vereist om uw printer te installeren.

1. Werk de Chromebook bij naar de meest recente versie van Chrome OS.

2. Sluit de printer aan op hetzelfde netwerk als het Chromebook of gebruik een rechtstreekse USB-verbinding.

• Wifiverbinding voor printers met een touchscreenbedieningspaneel: Selecteer het menu Setup, Netwerk of Draadloos, selecteer Wizard draadloos instellen en volg de instructies op het scherm om de printer met uw netwerk te verbinden.

• Wifiverbinding voor de meeste printers zonder touchscreenbedieningspaneel: Houd de knop Draadloos gedurende vijf seconden ingedrukt of totdat het lampje voor draadloze communicatie knippert. Druk binnen twee minuten op de WPS-knop (Wi-Fi Protected Setup) op de router en houdt deze ingedrukt totdat de verbindingsprocedure begint. Het lampje voor draadloze communicatie op de printer stopt met knipperen wanneer de verbinding is voltooid.

• Wifiverbinding voor HP DeskJet 6000 en 6400, ENVY 6000 en 6400 en Tango printers: Houd de Wi-Fi-knop en de Aan/uit-knop aan de achterkant van de printer vijf seconden ingedrukt totdat de blauwe balk knippert. Druk binnen twee minuten op de WPS-knop (Wi-Fi Protected Setup) op de router en houdt deze ingedrukt totdat de verbindingsprocedure begint. Het blauwe balkje stopt met knipperen wanneer de verbinding is voltooid.

• Bekabelde (Ethernet-)netwerkverbinding: Sluit de netwerkkabel op de Ethernet-poort van de printer en op een beschikbare poort op de router of het toegangspunt aan. Het groene verbindingslampje bij de printerpoort zou ononderbroken moeten branden en het oranje activiteitslampje zou moeten knipperen.

• USB-verbinding: Sluit de kabel aan op de USB-poort aan de achterkant van de printer en op een beschikbare poort op het Chromebook.

3. Klik op de Chromebook op de klok in de rechterbenedenhoek en klik vervolgens op het pictogram Instellingen.

4. Blader naar de onderkant van het scherm en klik op Geavanceerd.

5. Klik onder afdrukken op Printers > Printer toevoegen.

• Als u printer wordt weergegeven, klikt u hierop en vervolgens op Toevoegen.

• Als uw printer niet wordt weergegeven, klikt u op Handmatig toevoegen en volgt u de instructies. Zie voor meer informatie Chromebook Help - Set up your printer (in het Engels).

Klik op Toevoegen

Printen vanaf de Chromebook

Via de Chrome-browser en ondersteunde apps kunt u foto's, documenten, webpagina's en e-mails printen.

1. Open het item dat u wilt printen.

2. Klik op Instellingen pictogram van de Chrome-browser en selecteer vervolgens Afdrukken.

Klik op instellingenpictogram van de Chrome-browser en selecteer vervolgens Afdrukken
  3. Klik naast Bestemming op Wijzigen en selecteer vervolgens uw printer.

Selecteer uw printer in de bestemmingen
  4. Wijzig de afdrukinstellingen en klik vervolgens op Afdrukken.

Veelgestelde vragen

Hebt u nog vragen? Ontvang extra antwoorden en ondersteuning.