• Informatie

HP printers - Afdrukken met HP ePrint

HP ePrint is een beveiligde cloudservice waarmee u overal waar u toegang hebt tot internet kunt afdrukken met een HP ePrint-account.

Vind het e-mailadres van de printer

Zoek het ePrint e-mailadres van de printer op het bedieningspaneel van de printer of op uw HP-account.

• Via het bedieningspaneel van de printer: Tik op het pictogram of de knop HP ePrint of navigeer naar Instellingen Webservices, Netwerkinstellingen, of Draadloze instellingen om het menu Webservices te zoeken. Het e-mailadres van HP ePrint wordt weergegeven in het scherm Webservices.

Voorbeeld van het e-mailadres van de printer in het scherm Webservices
  • Vanuit uw HP-account: Meld u aan bij HP Smart. Het e-mailadres van HP ePrint vindt u naast de naam van uw printer.

Locatie van het e-mailadres van de printer op de HP Smart-website

Afdrukken met ePrint

Verzend een ePrint-taak naar uw printer met het e-mailadres ePrint.

1. Maak vanuit uw e-mailaccount een nieuw e-mailbericht aan of open de e-mail die u wilt afdrukken en selecteer vervolgens de optie Doorsturent.

2. Voer in het veld Aan het e-mailadres van de ePrint-printer in.

3. Typ in het veld Onderwerp een naam voor de e-mail.

4. Selecteer tot 10 documenten of foto's als bijlage en zorg ervoor dat de totale grootte van de e-mail minder dan 10 MB is.

Opmerking:

Digitaal ondertekende, gecodeerde of met een wachtwoord beveiligde documenten worden niet ondersteund door HP ePrint.

Voorbeeld van een ePrint-taak e-mail

Voorbeeld van een ePrint-taak e-mail
  5. Klik op Verzenden om uw e-mail naar de printer te versturen.

Veelgestelde vragen

Hebt u nog vragen? Ontvang extra antwoorden en ondersteuning.

Wat moet ik doen als mijn ePrint-taak niet wordt afgedrukt?

Controleer of uw printer bereid is een ePrint-taak te ontvangen en de taak voldoet aan de vereisten om af te drukken.

1. Controleer of Webservices is ingeschakeld.

• Printers met aanraakschermen: Tik op het HP ePrint pictogram aan en tik vervolgens op Instellingen. Of ga naar het menu Webservices onder Netwerkinstallatie of Instellingen van de draadloze verbinding. Volg de instructies om Webservices in te schakelen.

• Printers zonder aanraakschermen: Druk een pagina af met de netwerkconfiguratie of een zelftestpagina om het IP-adres van de printer te verkrijgen. Voer dit adres daarna in de adresbalk van een webbrowser om de geïntegreerde webserver (EWS) te openen. Klik op Webservices om de functie in te schakelen.

2. Controleer of de afdruktaak voldoet aan de e-mailvereisten van ePrint.

• Voer alleen het e-mailadres van de printer in het 'Aan'-veld in: Meerdere e-mailadressen kunnen ervoor zorgen dat de ePrint-taak mislukt.

• Voer een tekst in het veld 'Onderwerp' in: Bij een lege onderwerpregel wordt de ePrint-taak mogelijk geannuleerd.

• Voeg niet meer dan 10 bestandsbijlagen toe: De totale grootte van de e-mail, inclusief bestandsbijlagen, kan niet meer dan 10 MB zijn.

Voorbeeld van ePrint-e-mail Voorbeeld van ePrint-e-mail

3. Controleer of de bestandsbijlage compatibel is.

• Foto's moeten een gif-, jpg-, png-, bmp- of tiff-indeling hebben en minstens een resolutie van 100 pixels hebben.

• Documenten moeten een pdf, html, txt, Microsoft Word, PowerPoint-of Excel-bestand zijn. HP ePrint kan geen digitaal ondertekende, gecodeerde of met een wachtwoord beveiligde documenten afdrukken.

4. Controleer of het e-mailadres voor het verzenden van ePrint-taken naar uw printer mag verzenden. Meld u aan bij uw HP Smart account. Selecteer onder toegang tot ePrint de optie Open voor iedereen zodat iedereen ePrint-taken kan verzenden, of kies Toegestaan, voer een e-mailadres in en klik vervolgens op Toevoegen.

5. Controleer of de ePrint-instellingen overeenkomen met de gewenste instellingen voor uw afdruktaak. Aanmelden bij HP Smart. In het venster Voorkeuren voor ePrint wijzigt u de gewenste afdrukinstellingen. De beschikbare instellingen variëren per printermodel.

Standaard worden ePrint-taken eenzijdig afgedrukt en in dezelfde kleur en oriëntatie als het origineel. Documenten afdrukken op letter- of A4-papier en foto's afdrukken op papier van 101,6 x 152,4 mm (4 x 6 inch).

Wat zijn de vereisten voor het afdrukken met HP ePrint?

Om af te drukken met HP ePrint moeten uw printer, computer of mobiel apparaat aan de volgende vereisten voldoen:

• Uw printer ondersteunt HP ePrint.

• Printers met een bedieningspaneel: Zoek naar een HP ePrint logo of een pictogram van Webservices op de printer of op het bedieningspaneel.

Of navigeer naar de Instellingen webservices, Netwerkinstallatie of Draadloze instellingen om te bevestigen dat een Webservices-menu beschikbaar is.

• Printers zonder bedieningspaneelmenu: Druk op Informatie knop om een informatiepagina van de printer af te drukken. Zoek naar HP ePrint of ondersteuning voor webservices op het afdrukresultaat.

• Uw printer, computer en mobiele apparaat zijn verbonden met een netwerk met een actieve internetverbinding. Als u de printer met een USB-kabel aansluit, werkt HP ePrint niet.

Is een HP Smart-account vereist voor het gebruik van HP ePrint?

Nee, een HP-account is niet vereist voor het gebruik van HP ePrint of de basisfuncties van uw printer, zoals configureren, scannen of afdrukken.

Door u aan te melden voor een HP-account (voorheen HP Connected), hebt u toegang tot extra Webservices en instellingen, zoals het maken van een aangepast ePrint e-mailadres, het beheren van ePrint-toegang, het wijzigen van de ePrint-voorkeuren en het openen van uw instant Ink-abonnement, indien van toepassing.

Hoe wijzig ik de ePrint-instellingen?

Gebruik uw HP-account (voorheen HP Connected) om de ePrint-instellingen te wijzigen.

Opmerking:

Standaard worden ePrint-taken eenzijdig afgedrukt en in dezelfde kleur en oriëntatie als het origineel. Documenten afdrukken op letter- of A4-papier en foto's afdrukken op papier van 101,6 x 152,4 mm (4 x 6 inch).

1. Meld u aan bij HP Smart.

2. Wijzig de gewenste instellingen in de ePrint-voorkeuren.

Opmerking:

De beschikbare ePrint-instellingen variëren per printermodel.

Voorbeeld van ePrint-voorkeuren

Wie kan printertaken met ePrint naar mijn printer verzenden?

Iedereen die het e-mailadres van uw printer kent, kan afdrukken naar uw printer. Met uw HP Smart-account (voorheen HP Connected) kunt u anderen verhinderen om HP ePrint-taken naar uw printer te verzenden of toegestane afzenders beheren.

Hoe kan ik mijn ePrint e-mailadres wijzigen?

Gebruik uw HP Smart-account om het e-mailadres van HP ePrint te wijzigen.

1. Meld u aan bij HP Smart.

2. Typ onder ePrint-adres de naam die u wilt gebruiken en klik op Verzenden.

Klik op Verzenden
  3. Informeer alle geautoriseerde gebruikers van het adres.

Waarom de toont de informatiepagina een aangepast ePrint-e-mailadres?

De printer is al toegevoegd aan een HP Smart-account (voorheen HP Connected).

Als u een printer hebt gekocht of van iemand heeft gekregen, en de vorige eigenaar heeft webservices niet verwijderd van de printer, kan de printer nog steeds gekoppeld zijn aan het vorige HP Smart-account. Schakel Webservices uit en weer in om een informatiepagina met een nieuwe printercode af te drukken.