• Informatie

HP-printers - Print Anywhere met de HP Smart-app

Print Anywhere is een functie van de HP Smart-app voor Android, Apple iOS, Windows 10 en macOS. Verzend afdruktaken op afstand en controleer de printerstatus met Print Anywhere.

Print Anywhere inschakelen

Print Anywhere is beschikbaar voor bepaalde printers. Open de HP Smart-app om te zien of uw printer wordt ondersteund en om de service in te stellen.

1. Zorg dat uw computer of mobiele apparaat en de printer met uw netwerk verbonden zijn.

2. Open de HP Smart-app. Als u niet over HP Smart beschikt, kunt u dit downloaden van 123.hp.com of de App Store.

3. Klik in het beginscherm op uw printer om de informatiepagina te openen.

• Als Print Anywhere of Print Anywhere inschakelen wordt vermeld onder Opties of instellingen,wordt uw printer ondersteund. Ga verder met de volgende stap.

• Als de optie Print Anywhere niet wordt vermeld, wordt uw printer niet ondersteund.

Menu Print Anywhere in HP Smart
  4. Print Anywhere inschakelen.

Opmerking:

Print Anywhere wordt automatisch ingeschakeld op alle HP+ printers of een andere HP-printer met afdrukschema's.

• iOS en Android: Tik op Overal afdrukken inschakelen en volg eventuele prompts om u aan te melden bij uw HP-account of om er een te maken.

• Windows en macOS: Klik op het accountpictogram om u aan te melden bij uw HP-account of om er een te maken, ga vervolgens naar de instelling Print Anywhere en klik op Inschakelen.

Opmerking:

Als er geen bevestiging wordt weergegeven, gaat u naar HP Smart en meld u zich aan. Voeg uw printer toe met de printercode die u oorspronkelijk hebt gebruikt om de printer in te stellen, en keer vervolgens terug naar de HP Smart-app om te bevestigen dat Print Anywhere is ingeschakeld.

Print Anywhere gebruiken

Met Print Anywhere kunt u op afstand afdrukken, de printerstatus controleren en toegang tot de printer delen met anderen.

Opmerking:

Sommige HP Smart-app-functies en printerinstellingen zijn niet beschikbaar met Print Anywhere.

1. Verbind uw computer of mobiele apparaat met een mobiel netwerk of een draadloos netwerk met internettoegang.

2. Gebruik uw printer met Print Anywhere.

• Afdrukken vanuit HP Smart: Selecteer uw printer met het cloudpictogram en selecteer vervolgens een van de tegels voor Afdrukken.

• Afdrukken vanuit Windows 10- en Android-apps: Druk af vanuit een app met het menu Afdrukken. De externe printer toont het e-mailadres van de printer.

• Maak kopieën (Android, iOS en bepaalde printermodellen): Tik in HP Smart op de tegel Kopiëren om met de camera van het apparaat een document of foto vast te leggen die u vervolgens kunt bewerken en afdrukken.

• Uw printer delen: Laat anderen afdruktaken op afstand naar uw printer verzenden. Schakel Private Pickup (alleen HP+ printers) in om de afdruktaak vast te houden totdat de persoon die de afdruk heeft verzonden in de buurt van de printer is.

• Uw printer beheren: Tik op het printerpictogram als u printervoorkeuren wilt wijzigen, printerinformatie en rapporten wilt weergeven en meer.

Veelgestelde vragen

Hebt u nog vragen? Ontvang extra antwoorden en ondersteuning.