Automatisk oversættelse af denne side er leveret af Microsoft Translator

Pc'er fra HP - Oprettelse af et trådløst hjemmenetværk (Windows 11, 10)

Windows tillader at du forbinder flere computere i et hjemmenetværk for at dele mapper og filer i hjemmet.

Opsætning af et lokalnetværk og fildeling

Opsætning af et hjemmenetværk ved brug af trådløs hardware.

Bemærk:

Du skal være logget på som primær administrator i Windows for at kunne udføre nogle af trinene i dette dokument. Det er normalt den første konto, der blev oprettet, da computeren blev tændt første gang.

Før du begynder

Før du starter opsætning af et lokalt netværk, skal du kontrollere, at du har følgende hardware.

• Bekræft, at du har et trådløst netværkskort (NIC) eller en trådløs netværksport på kortet til hver computer.

• Kontroller, at computeren har en trådløs netværksantenne. Antennen kan være en del af den indbyggede netværkshardware, eller den kan være ekstern og tilsluttet bag på computeren.

• Kontroller, at du har en trådløs router eller et trådløst adgangspunkt. Hvis du har brug for en netværkshub, kan du rådføre dig med en netværksspecialist i din lokale computerbutik for at finde en hub, der opfylder dit behov.

Følg disse trin, før du fortsætter med opsætning og tilslutning af din netværkshardware:

• Luk forbindelsen til internettet. Hvis du har et ADSL- eller kabelmodem, skal du frakoble det.

• Deaktiver eventuel firewallsoftware. Firewallsoftware kan forstyrre netværksopsætningen. Du kan aktivere firewallen igen, når netværksopsætningen er færdig.

Indstil og tilslut netværkshardwaren til et lokalt netværk

Opstil og tænd for den trådløse netværksrouter eller anden netværksenhed. Brug vejledningen fra producenten til at slutte et bredbåndskabel eller DSL-modem til routeren, og konfigurer sikkerhed for det trådløse netværk.

Bemærk:

I nogle tilfælde er modemmet og routeren kombineret i én enhed og kan være omtalt som et trådløst adgangspunkt.

Eksempler på trådløse netværk

Konfigurer den trådløse router

Routeren er kommunikationscenteret i dit hjemmenetværk. Hvis du vil konfigurere routeren til dit lokale netværk, skal du tilslutte routeren til modemmet (hvis routeren og modemmet er adskilte) og derefter midlertidigt tilslutte et netværkskabel mellem computeren og den trådløse router. Følg den specifikke installationsvejledning, der fulgte med din router. Routeren og computeren skal bruge samme kommunikationsprotokol (802.11a, 802.11b, 802.11g eller 802.11n).

1. Slut et netværkskabel fra computerens netværksport til en port i den trådløse router.

2. Tænd for computeren, og vent på, at Windows starter og opretter forbindelse til routeren.

3. Åbn en webbrowser, og indtast routerens IP-adresse i adresselinjen for at oprette forbindelse til routeren. Se følgende tabel for almindelige router-IP-adresser, brugernavne og adgangskoder.

Bemærk:

De oplysninger, som vises i tabellen, bruges ofte af populære routerproducenter. Hvis oplysningerne ikke er korrekte for din router, skal du se producentens dokumentation.

Almindelige routerindstillinger

Routermærke

Routerens IP-adresse

Brugernavn

Adgangskode

3Com

http://192.168.1.1

admin

D-Link

http://192.168.0.1

admin

Linksys

http://192.168.1.1

admin

Netgear

http://192.168.0.1

admin

password

4. Indtast routerens standardbrugernavn og -adgangskode, hvis du bliver bedt om det.

5. Følg prompterne for at konfigurere routerens sikkerhedsindstillinger.

Navn for routeren (SSID): Det kan være navnet på dit netværk. Indtast et nyt navn. Brug ikke standardnavnet.

Sikkerhedstype: For eksempel WPA, WPA2 eller WEP. Konfigurer trådløs sikkerhed, når du konfigurerer routeren.

Adgangskode eller adgangsudtryk: Brug aldrig en tom adgangskode. For bedre sikkerhed skal du bruge en adgangskode eller et adgangsudtryk, som er længere end 8 tegn, og som indeholder bogstaver og tal.

Administratornavn og adgangskode: Det er navnet på en brugerkonto, som har rettigheder til at ændre routerindstillingerne. Hvis du lader standardbrugernavnet (admin) være sikker på at ændre adgangskoden.

Test netværksforbindelsen, mens netværkskablet stadig er tilsluttet, fjern netværkskablet, og fortsæt derefter til næste trin for at køre guiden til opsætning af trådløst netværk.

Kør guiden til opsætning i Windows for at føje enheder til netværket

Brug guiden til netværksopsætning i Windows til at føje computere og enheder til netværket.

1. Følg instruktionerne for dit operativsystem, skal du åbne Netværks- og delingscenter.

• I Windows 11 skal du søge efter og åbne Kontrolpanel. Vælg Netværk og internet, og vælg herefter Netværks- og delingscenter.

Netværks- og delingscenter
    • I Windows 10 skal du højreklikke på ikonet for netværksforbindelse på proceslinjen, klikke på Åbn indstillinger for netværk og internet, og derefter rulle ned og klikke på Netværks- og delingscenter.

Netværks- og delingscenter
  2. Klik på Opret en ny forbindelse eller et nyt netværk.

Se dine grundlæggende netværksoplysninger med Opret en ny forbindelse eller et nyt netværk valgt
  3. Klik på Konfigurer et nyt netværk.

Vælg en forbindelsestype med Konfigurer et nyt netværk valgt
  4. Klik på Næste, og følg derefter instruktionerne for at konfigurere et trådløst netværk. Når netværksopsætningen er fuldført, skal du fortsætte til næste trin for at oprette forbindelse til netværket.

Opret forbindelse til et lokalt netværk

For at konfigurere et trådløst hjemmenetværk, skal du slutte computerne til det netværk, du har oprettet.

Bemærk:

På bærbare computere skal du kontrollere, at den trådløse enhed er aktiveret. På de fleste bærbare pc'er er der et lys, som lyser hvidt, når den trådløse enhed er tændt og aktiveret, og som lyser orange, når den trådløse enhed enten er slukket eller deaktiveret. Visse bærbare pc-modeller kan bruge andre farver.

1. Klik på ikonet for netværksforbindelse på proceslinjen i Windows.

Ikon for netværksforbindelse på proceslinjen
  2. Vælg det trådløse netværk, som du har oprettet, på listen over netværk, og klik derefter på Opret forbindelse.

Bemærk:

I Windows 11 skal du klikke på udvidelsespilen ved siden af netværksikonet for at få vist netværkslisten.

Valg af et rådløst netværk
  3. Indtast adgangskoden til netværket (eller sikkerhedsnøglen), og klik derefter på Næste. Computeren opretter forbindelse til netværket.

4. Klik på OK. Gentag disse trin for hver computer på netværket.

Del drev, mapper og filer på et lokalt netværk

Aktiver netværksregistrering for at få adgang til computere på netværket. Du kan også konfigurere filer og printere til at blive delt, og du kan tilpasse delingsmuligheder for specifikke filer og mapper.

Aktiver netværksregistrering samt fil- og printerdeling på et lokalt netværk

Følg disse trin for at åbne avancerede delingsindstillinger og aktivere netværksregistrering og fil- og printerdeling.

Konfigurer delingsindstillinger og tilladelser for specifikke filer og mapper på et lokalt netværk

Konfigurer delingsindstillingerne for filer og andre mapper.

1. I Windows skal du søge efter og åbne Stifinder.

2. Naviger til en mappe, der skal deles.

3. Højreklik på mappen, vælg Giv adgang, og klik derefter på Fjern adgang (for at fjerne delingsindstillinger) eller Specifikke personer (for at tilføje nye delingsrettigheder).

Menu for at give adgang til en mappe
  4. Når du klikker på Bestemte personer, vises vinduet Vælg personer, der skal deles med dem.

5. Klik på pil ned for at åbne rullemenuen, og vælg derefter en bruger, som mappen skal deles med. Hvis brugeren ikke er på listen, skal du indtaste brugernavn eller e-mailadresse og derefter klikke på Tilføj.

Tilføj en ny bruger, du vil dele med
  6. Klik på pil ned under Adgangsniveau for at indstille adgangsniveauet for hver bruger eller gruppe.

Vælg adgangsniveau for hver bruger eller gruppe
  7. Klik på Del.

Test det lokale netværk

Åbn vinduet Netværk i Windows, og gennemse delte mapper på hver computer eller enhed på netværket for at sikre, at delingen er korrekt konfigureret.

1. I Windows skal du søge efter og åbne Vis netværkscomputere og -enheder. Vinduet Netværk åbnes og viser computere og enheder, der er registreret på netværket.

Klik på Vis netværkscomputere og enheder i søgeresultaterne
  2. Dobbeltklik på navnet på computeren eller enheden for at få adgang til det. Hvis du bliver spurgt om det, skal du indtaste brugernavn og adgangskode for at oprette forbindelse til computeren eller enheden.

Dobbeltklik på computerens eller enhedens navn

Hvis computeren kan læse og åbne filer på en fjerncomputer, er fjerncomputeren eller enheden konfigureret korrekt.

3. Gennemse alle tilgængelige computere eller enheder fra hver enkelt computer på netværket. Hvis der er problemer, skal du gentage disse trin og bekræfte, at indstillingerne er korrekte.

Når alle computere kan læse og åbne filer fra de andre computere på netværket, skal du fortsætte til næste trin for at aktivere internetadgang på det lokale netværk.

Aktiver internetadgang og firewall på et lokalt netværk

Når du har bekræftet, at der kan overføres filer på hjemmenetværket, skal du oprette forbindelse til og aktivere internetforbindelser for alle computere, der er en del af hjemmenetværket.

Pas på:

Sørg for, at alle computere med internetadgang er godt beskyttet mod sikkerhedstrusler. Som minimum anbefaler HP, at du aktiverer en firewall på hver computer og holder hver computer opdateret med de seneste opdateringer fra Windows Update. Hvis der sker ondsindede aktiviteter på én computer, kan aktiviteterne hurtigt sprede sig til hele netværket.

Få adgang til delte filer og mapper på et lokalt netværk

Når du har konfigureret et hjemmenetværk, kan du få adgang til delte mapper og filer fra computere eller enheder på netværket.

1. Kontroller, at netværksregistrering og fildeling er aktiveret.

2. I Windows skal du søge efter og åbne Vis netværkscomputere og -enheder.

Klik på Vis netværkscomputere og enheder i søgeresultaterne
  3. Dobbeltklik på navnet for en computer eller enhed for at få adgang til det. Hvis du bliver bedt om det, skal du indtaste brugernavn og adgangskode for at få adgang til computeren.

Dobbeltklik på computerens eller enhedens navn
  4. Naviger til en mappe eller fil for at få adgang til den.