HP OfficeJet 6900, 8010, 8020, 8030 printere - Intet sort blæk, forkerte farver, andre problemer med udskriftskvaliteten

Kvaliteten af et udskrevet dokument eller billede er ikke som forventet. Følgende opgaver hjælper med at løse problemer med manglende sort blæk, falmede farver eller farver, der ikke matcher originalen, samt streger eller striber i udskrifter.

Dette dokument vedrører kun printere i HP OfficeJet 6950, 6960, 8010, 8010e, OfficeJet Pro 6960, 6970, 8020, 8020e, 8030 og 8030e.

Udfør følgende opgaver i den angivne rækkefølge. Brug printeren efter hver opgave for at se, om problemet er løst.

Rens printhovedet

Printhovedet kan være tilstoppet, og du skal muligvis rense printhovedet flere gange for at gendanne udskriftskvaliteten. Brug et automatiseret værktøj fra printerens kontrolpanel for at rense skrivehovedet.

Pas på:

Sluk aldrig for printeren uden at have blækpatroner installeret. For at undgå problemer, der kræver rensning af printhovedet, eller som kan beskadige blæksystemet, skal du altid udskifte blækpatroner så hurtigt som muligt og altid slukke printeren vha. tænd /sluk-knappen.

1. På printerens kontrolpanel skal du åbne menuen Opsætning og derefter trykke på Vedligeholdelse af printeren eller Værktøjer.

2. Tryk på Rens skrivehovedet, og tryk derefter på Fortsæt.

Når rensningen er fuldført, udskrives en testside.

Eksempler på testsiden
  3. Undersøg testsiden.

• Hvis udskriftskvaliteten er uacceptabel, skal du klikke på Rense igen for at fortsætte til næste rensningsniveau. Hvis det er nødvendigt, skal du gentage disse trin for en tredje rengøringscyklus.

Bemærk:

Hvis skrivehovedet er meget tilstoppet, kan det kræve endnu en rensningscyklus. Hvis det er tilfældet, skal du vente 30 minutter, før du udfører alle tre rengøringsstadier igen.

• Hvis udskriftskvaliteten er acceptabel, skal du klikke på Udført.

Kontroller for blækudtværinger på bagsiden af udskrifter

Hvis der er udtværinger af blæk på bagsiden af dine udskrifter, skal du bruge et automatiseret værktøj til at løse problemet.

1. På printerens kontrolpanel skal du åbne menuen Opsætning og derefter trykke på Vedligeholdelse af printeren eller Værktøjer.

2. Tryk på Rens sidepletter eller Rens udtværet.

Printeren indfører langsomt en side. Printeren kan frembringe støj i ca. 1 minut.

3. Vent, indtil siden er kommet ud af printeren, før du fjerner den.

Kontrollér, om der er problemer med blækpatronerne

Lave blækniveauer, brug af patroner, der ikke er fra HP, og tilstoppede patronventiler kan forårsage problemer med udskriftskvaliteten.

1. Udskift alle patroner, der ikke er fra HP, eller genopfyldte patroner med originale HP-patroner. HP-forbrugsvarer kan fås hos HP Store og lokale detailhandlere.

HP garanterer ikke for kvaliteten eller pålideligheden af patroner, der ikke er fra HP, eller genopfyldte patroner. Gå til HP's program til bekæmpelse af forfalskninger og svindel for at få yderligere oplysninger.

2. Kontrollér blækniveauerne via printerens kontrolpanel eller via HP Smart-appen på din computer eller mobilenhed.

• Hvis en patron er tom eller næsten tom, skal du udskifte den med en ny patron og derefter forsøge at udskrive igen.

• Hvis problemet med udskriftkvaliteten fortsætter, skal du fortsætte til næste trin.

3. Åbn dækslet til blækpatronområdet. Vent, indtil slæden stopper, før du fortsætter.

4. Tryk tappen på en patron ind, og træk derefter patronen ud af holderen.

Pas på:

Lad ikke patroner ligge uden for printeren i mere end 30 minutter. Hvis du gør det, kan det beskadige såvel printeren som patronerne.

Sådan fjernes blækpatronen
  5. Hvis den orange træktap stadig sidder på patronen, skal du fjerne den.

Sådan fjernes den orange tape fra patronen
  6. Brug en nål eller papirclips til at fjerne evt. snavs eller overskydende klæbemiddel fra åbningen øverst på patronen.

Sådan rengøres ventilationsåbningen på patronen
  7. Sæt patronen tilbage i dens farvekodede holder, og tryk ned på patronen, indtil den klikker på plads.

8. Gentag disse trin for at kontrollere og rengøre ventilationsåbningen på de andre patroner.

Hvis problemet fortsætter med en bestemt farve, skal du udskifte den pågældende patron.

Hvis HP-patronen er defekt, er den muligvis omfattet af garantien. Gå til Om originale HP-patroner for at få oplysninger om sideantallet og den begrænsede HP-garanti.

Kontrollér papiret, udskriftsindstillingerne og kvaliteten af den fil, der udskrives

Sørg for, at udskriftsjobbet er sat op til at levere optimal udskriftskvalitet.

1. Kontrollér papirtype og -tilstand: Sørg for, at papirtypen passer til udskriftsjobbet, og at det er i god stand.

• Nogle papirtyper absorberer ikke blækket så godt som andre, hvilket medfører falmede eller udtværede udskrifter. Almindeligt papir med ColorLok-teknologi fungerer godt til tekst og dokumenter med grafik. Brug HP Advanced-fotopapir til billeder for at få de bedste resultater.

• Brug rent papir, der ikke er krøllet. Rynket eller krøllet papir kan medføre mørke, vandrette fejl.

2. Ilæg papir i henhold til udskriftssiden: Den glatte eller skinnende side er som regel udskriftssiden.

• I inkjetprintere med en papirbakke bagpå skal du lægge udskriftssiden opad.

• I inkjetprintere med en papirbakke foran skal du lægge udskriftssiden nedad.

3. Kontrollér indstillingerne for udskriftsjobbet: Klik på Fil > Udskriv i det program, du udskriver fra, og klik derefter på Indstillinger, Printeropsætning eller Indstillinger. Eller åbn menuen Papirtype/kvalitet eller Medie og kvalitet.

Sørg for, at indstillingerne for farve, papirtype, papirformat og kvalitet er korrekte for dit udskriftsjob.

4. Kontrollér kvaliteten af billedet eller dokumentet: Brug redigeringsværktøjer til at forbedre farverne, lysstyrken, kontrasten og andre indstillinger for udseende. Billeder og grafik med højere opløsning resulterer i klarere udskrifter med mere nøjagtige farver.

Justér skrivehovedet

Brug et automatiseret værktøj til at justere blækpatronerne.

1. På printerens kontrolpanel skal du åbne menuen Opsætning og derefter trykke på Vedligeholdelse af printeren eller Værktøjer.

2. Tryk på Juster printhoved, og følg derefter anvisningerne på kontrolpanelet.

Der udskrives en justeringsside.

Udfør service på printeren

Udfør service eller udskift din HP-printer, hvis problemet fortsætter efter fuldførelse af alle de foregående trin.

Gå til Kontakt HP-kundesupport for at planlægge en reparation eller udskiftning af et produkt. Hvis du befinder dig i Asien og Stillehavsområdet, føres du til et lokalt servicecenter i dit område.

Hvis du vil bekræfte din garantistatus, skal du gå til HP's produktgarantitjek. Der pålægges muligvis reparationsgebyrer for produkter, der ikke er dækket af garantien.

Bemærk:

Gem et udskriftseksempel, der viser problemet. Hvis printeren, blæk- eller tonerpatronerne eller billedbehandlingstromlen udskiftes under garantien, kan supportmedarbejderen anmode om et prøvetryk.