• Oplysning

• Feedback

HP-pc'er – forbedring af latenstid og reducering af forsinkelsestid i Windows 10

Når du spiller onlinevideospil, beskriver udtrykkene latenstid og forsinkelsestid forsinkelsen mellem, at du gennemfører en handling, og hvornår handlingen udføres i spillet. Brug dette dokument til at få mere at vide om, hvad der forårsager disse forsinkelser, og hvordan du kan forbedre latenstid og mindske forsinkelsestid og således opleve en bedre ydeevne af spillet.

Hvad er latenstid?

Latenstid er tidsrummet, målt i millisekunder (ms), hvor en computer sender et ping til en server og modtager et svarsignal. Der er adskillige faktorer, der vedrører latenstiden.

• Ping: Et signal, der sendes fra computeren til en server, via netværket, til at måle tidsrummet mellem afsendelsen af signalet og modtagelsen af et svarsignal fra serveren.

• Forsinkelsestid: Et udtryk, der bruges til at beskrive en forsinkelse mellem input og udførelse. Der er flere mulige årsager til forsinkelsestiden, herunder høj latenstid, lav båndbredde og dårlig databehandling eller gengivelse.

• Rubberbanding: Når bevægelser, der foretages i spillet, omvendes af spilserveren. Det resulterer i, at spilleren bevæger sig fremad, men derefter skifter tilbage til en tidligere position.

• Klientside: Den del af forbindelsen, der er på dit hjemmenetværk eller på computeren.

• Serverside: Den del af forbindelsen, der er på serveren.

Måling af latenstid

De fleste spil viser den aktuelle latenstid i indstillingsmenuen. Det er latenstiden mellem hjemmenetværket og spilserveren. Dette er ofte den eneste måde at kontrollere problemer med latenstiden på serversiden.

Der findes mange hastighedstests online. De måler latenstiden mellem hjemmenetværket og testserveren.

Forbedring af latenstiden

Handlinger, der kan forbedre latenstiden, omfatter følgende.

• Brug et Ethernet-kabel i stedet for en Wi-Fi-forbindelse.

• Nulstil routeren eller modemmet.

• Begræns internetbrugen af andre enheder på hjemmenetværket.

• Luk programmer, der bruger hjemmenetværket.

Bemærk:

Læs omhyggeligt eventuelle advarsler, der genereres af programmer, som lukker ned. Forkert afslutning af programmer kan forårsage fejl.

• Kontakt din internetserviceudbyder (ISP).