Slutbrugerlicensaftale

LÆS AFTALEN OMHYGGELIGT INDEN ANVENDELSE AF DENNE SOFTWARE ELLER SOFTWARE, DER ER TILGÆNGELIG PÅ ET HP-PRODUKT:

Denne slutbrugerlicensaftale ("licensaftale") er en juridisk aftale mellem (a) dig (som privatperson eller som juridisk person) og (b) HP Inc. ("HP"), som bestemmer din brug af det softwareprodukt, der er installeret på eller stillet til rådighed af HP til brug på dit HP-produkt ("HP-produkt"), der ikke på anden måde er underlagt en særskilt licensaftale mellem dig og HP eller dennes leverandører. Betegnelsen "softwareprodukt" betyder computersoftware, firmware, operativsystemer, drivere og andre softwaretyper og kan omfatte tilhørende medier, trykte materialer og online/elektronisk dokumentation.

DENNE LICENSAFTALE KAN VÆRE LEDSAGET AF EN TILFØJELSE ELLER ET TILLÆG TIL HP-PRODUKTET ELLER SOFTWAREPRODUKTET. I TILFÆLDE AF EN KONFLIKT MELLEM EN SÅDAN TILFØJELSE ELLER ET SÅDANT TILLÆG OG DENNE LICENSAFTALE GÆLDER BETINGELSERNE I TILFØJELSEN ELLER TILLÆGGET.

RETTIGHEDER TIL SOFTWAREN TILBYDES KUN PÅ BETINGELSE AF, AT DU ACCEPTERER ALLE LICENSAFTALENS VILKÅR OG BETINGELSER. VED AT INSTALLERE, KOPIERE, DOWNLOADE ELLER PÅ ANDEN VIS BRUGE SOFTWAREPRODUKTET ACCEPTERER DU AT VÆRE BUNDET AF BETINGELSERNE I DENNE LICENSAFTALE. HVIS DU IKKE ACCEPTERER DISSE LICENSBETINGELSER, ER DIN ENESTE BEFØJELSE AT RETURNERE HELE DET UBRUGTE PRODUKT (HARDWARE OG SOFTWARE) INDEN FOR 14 DAGE FOR EN REFUSION, DER ER UNDERLAGT REFUSIONSPOLITIKKEN PÅ KØBSSTEDET.

DENNE LICENSAFTALE ER EN GLOBAL AFTALE OG ER IKKE SPECIFIK FOR BESTEMTE LANDE, STATER ELLER TERRITORIER. HVIS DU HAR ERHVERVET HP-PRODUKTET ELLER SOFTWAREPRODUKTET SOM FORBRUGER I BETYDNINGEN I HENHOLD TIL RELEVANT FORBRUGERLOVGIVNING I DIT LAND, DIN STAT ELLER DIT TERRITORIUM, ER DER INTET I DENNE LICENSAFTALE, DER PÅVIRKER NOGEN IKKE-EKSKLUDERBARE, LOVBESTEMTE RETTIGHEDER ELLER RETSMIDLER, SOM DU MÅTTE HAVE I HENHOLD TIL SÅDAN FORBRUGERLOVGIVNING; DENNE LICENSAFTALE ER UNDERLAGT DISSE RETTIGHEDER OG RETSMIDLER.

1. BEVILLING AF LICENS. HP giver dig følgende rettigheder, forudsat at du overholder alle vilkår og betingelser i denne licensaftale:

a. Brug. Du må bruge softwareproduktet på et enkelt HP-produkt. Hvis softwareproduktet stilles til rådighed for dig via internettet og oprindeligt var licenseret til brug på mere end ét HP-produkt, må du kun installere og bruge softwareproduktet på disse HP-produkter. Du må ikke adskille softwareproduktets komponentdele og bruge dem på mere end ét HP-produkt. Du har ikke ret til at distribuere softwareproduktet. Du må indlæse softwareproduktet i dine HP-produkters midlertidige hukommelse (RAM) med det formål at bruge softwareproduktet.

b. Datalagring. Du må kopiere softwareproduktet til HP-produktets lokale hukommelse eller lagringsenhed.

c. Kopiering. Du må tage arkiv- eller sikkerhedskopier af softwareproduktet under forudsætning af, at kopien indeholder alle det originale softwareprodukts meddelelser om varemærkebeskyttelse, og at den udelukkende bruges til sikkerhedskopiformål.

d. Forbeholdelse af rettigheder. I det maksimale omfang tilladt ved gældende lovgivning forbeholder HP og HP's leverandører sig alle rettigheder, der ikke udtrykkeligt overdrages til dig i denne licensaftale.

e. Freeware. Uanset vilkårene og betingelserne i denne licensaftale er alle eller enhver del af softwareproduktet, som udgør ikke-varemærkebeskyttet HP-software eller software, der stilles til rådighed under offentlig licens af tredjeparter ("freeware"), licenseret til dig og underlagt betingelserne og vilkårene i den softwarelicensaftale, som følger med sådan freeware, hvad enten denne er i form af en særskilt aftale, shrink wrap-licens eller elektroniske licensbetingelser, og disse accepteres på tidspunktet for download. Din brug af denne freeware er alene underlagt vilkårene og betingelserne i den pågældende licens.

f. Gendannelsesløsning. Enhver løsning til gendannelse af software, der leveres med/til dit HP-produkt, uanset om det er i form af en harddiskbaseret løsning, en løsning baseret på et eksternt medie (f.eks. en cd eller dvd) eller lignende løsning, der leveres i en anden form, må kun bruges til gendannelse af harddisken på det HP-produkt, som gendannelsesløsningen oprindeligt blev købt med eller til. Brug af software til et Microsoft-operativsystem, der er indeholdt i den pågældende gendannelsesløsning, er underlagt Microsofts licensaftale.

2. OPGRADERINGER. For at bruge et softwareprodukt, der er identificeret som en opgradering, skal du have licens til det originale softwareprodukt, som HP skal have identificeret som værende berettiget til opgraderingen. Efter opgraderingen må du ikke længere bruge det originale softwareprodukt, der dannede grundlag for opgraderingen, som et separat softwareprodukt.

3. YDERLIGERE SOFTWARE. Denne licensaftale gælder for opdateringer eller tillæg til det originale softwareprodukt, som blev leveret af HP, medmindre HP fremlægger andre vilkår sammen med opdateringen eller tillægget. I tilfælde af konflikt mellem disse vilkår gælder de sidstnævnte vilkår.

4. OVERDRAGELSE.

a. Tredjepart. Den oprindelige bruger af softwareproduktet må foretage en engangsoverdragelse af softwareproduktet til en anden slutbruger. Enhver overdragelse skal omfatte alle komponenter, medier, trykte materialer, denne licensaftale og et eventuelt ægthedsbevis. Overdragelsen må ikke være en indirekte overdragelse, såsom en konsignation. Før overdragelsen skal den slutbruger, som modtager det overførte produkt, acceptere alle licensaftalens betingelser. Ved overdragelse af softwareproduktet ophører din licens automatisk.

b. Begrænsninger. Du må ikke udleje, udlease eller udlåne softwareproduktet eller bruge softwareproduktet til kommerciel timeshare eller på bureaubasis. Du må ikke give underlicens af, overdrage eller overføre licensen eller softwareproduktet, medmindre der udtrykkeligt gives hjemmel hertil i denne licensaftale.

5. EJENDOMSRET. Alle immaterielle rettigheder til softwareproduktet og brugerdokumentationen tilhører HP eller HP's leverandører og er beskyttet ved lov, herunder, men ikke begrænset til, lov om ophavsret, forretningshemmeligheder og lov om varemærker i USA samt andre gældende love og bestemmelser i internationale traktater. Du må ikke fjerne nogen produktidentifikation, meddelelser om copyright eller varemærkebeskyttelser fra softwareproduktet.

6. BEGRÆNSNING AF REVERSE ENGINEERING. Du må ikke foretage "reverse engineering", dekompilering eller opbrydning af softwareproduktet, undtagen og kun i det omfang at det ifølge gældende lov er tilladt desuagtet denne begrænsning, eller det udtrykkeligt tillades i denne licensaftale.

7. LØBETID. Denne licensaftale er gyldig, medmindre den ophæves eller afvises. Denne licensaftale ophører desuden i henhold til de betingelser, der er angivet andetsteds i denne licensaftale, eller i tilfælde af manglende overholdelse af vilkår eller betingelser i denne licensaftale.

8. MEDDELELSE OM DATAINDSAMLING. HP og HP's associerede selskaber kan indsamle, kombinere og bruge enheden og individuelle brugeroplysninger, som du leverer i forbindelse med supporttjenester relateret til softwareproduktet. HP bruger ikke disse oplysninger til at markedsføre sig over for dig uden dit samtykke. Få mere at vide om HP's procedurer for dataindsamling på www.hp.com/go/privacy.

9. ANSVARSFRASKRIVELSE AF GARANTIER. I DEN FULDE UDSTRÆKNING, DET ER TILLADT I HENHOLD TIL GÆLDENDE LOV, LEVERER HP OG HP'S LEVERANDØRER SOFTWAREPRODUKTET "SOM DET ER OG FOREFINDES" OG MED EVENTUELLE FEJL, OG FRASIGER SIG HERMED ALLE ANDRE GARANTIER, PLIGTER OG BETINGELSER, SÅVEL UDTRYKTE, UNDERFORSTÅEDE ELLER LOVMÆSSIGE, HERUNDER, MEN IKKE BEGRÆNSET TIL, GARANTI FOR: (i) EGNETHED TIL ET BESTEMT FORMÅL; (ii) SALGBARHED; (iii) EJENDOMSRET, (iv) IKKE-KRÆNKELSE, (v) AT SOFTWAREPRODUKTET FUNGERER MED IKKE-HP-FORBRUGSVARER ELLER -TILBEHØR; OG (vi) FRIHOLDELSE FOR VIRA FOR SÅ VIDT ANGÅR SOFTWAREPRODUKTET. Nogle lande/jurisdiktioner tillader ikke udelukkelse af underforståede garantier eller begrænsninger i varigheden af underforståede garantier, så ovennævnte fraskrivelse af garantier gælder muligvis ikke dig i dens helhed.

10. ANSVARSBEGRÆNSNING. Desuagtet eventuelle erstatningskrav, du måtte pådrage dig, er HP's og HP's leverandørers eneste ansvar i henhold til bestemmelserne i denne licensaftale og dit eneste retsmiddel af alt det foregående begrænset til det største beløb af følgende to beløb: Det beløb, du faktisk har betalt særskilt for softwareproduktet, eller 5,00 USD. I DET MAKSIMALE OMFANG, DET ER TILLADT I HENHOLD TIL GÆLDENDE LOV, ER HP OG HP'S LEVERANDØRER UNDER INGEN OMSTÆNDIGHEDER ANSVARLIGE FOR (A) ERSTATNING FOR TAB AF FORTJENESTE, OPGAVER, OMSÆTNING, FORVENTEDE BESPARELSER, GOODWILL, DATA ELLER KONTRAKTER, (B) SPECIELLE, UHENSIGTSMÆSSIGE, INDIREKTE ELLER PÅFØLGENDE SKADER, (C) AFBRYDELSER I VIRKSOMHEDEN, (D) PERSONSKADE ELLER (E) MANGLENDE BESKYTTELSE AF PERSONLIGE OPLYSNINGER, SOM MÅTTE OPSTÅ PÅ GRUND AF ELLER PÅ ANDEN MÅDE MED RELATION TIL BRUGEN AF ELLER MANGLENDE EVNE TIL AT BRUGE SOFTWAREPRODUKTET, ELLER ANDET I FORBINDELSE MED EN BESTEMMELSE I DENNE LICENSAFTALE, OGSÅ SELVOM HP ELLER ÉN AF HP'S LEVERANDØRER ER ADVISERET OM RISIKOEN FOR SÅDANNE KRAV, OG SELVOM RETSMIDLET I AL VÆSENTLIGHED SVIGTER. Visse lande/jurisdiktioner tillader ikke udelukkelse eller begrænsning af hændelige skader eller følgeskader, så ovennævnte begrænsning eller udelukkelse gælder muligvis ikke for dig.

11. KUNDER HOS AMERIKANSKE MYNDIGHEDER. I overensstemmelse med FAR 12.211 og 12.212 gives kommerciel computersoftware, dokumentation til computersoftware og tekniske data til kommercielle varer i licens til de amerikanske myndigheder i henhold til HP's kommercielle standardlicens.

12. OVERHOLDELSE AF EKSPORTLOVGIVNING. Du skal overholde alle love og bestemmelser i USA og andre lande ("eksportlove") for at sikre, at softwareproduktet ikke (1), direkte eller indirekte, eksporteres i modstrid med eksportlovgivningen eller (2) anvendes til formål, der er forbudt i henhold til eksportlovgivningen, herunder, men ikke begrænset til, atomrelaterede formål.

13. KONTRAKTSHABILITET OG -BEMYNDIGELSE. Du erklærer, at du er myndig i det land, du er bosiddende i, og, hvis relevant, at du er behørigt autoriseret af din arbejdsgiver til at indgå denne kontrakt.

14. GÆLDENDE LOV. Hvis softwareproduktet stilles til rådighed som del af et HP-produkt, er denne licensaftale underlagt lovgivningen i landet, staten eller territoriet, hvor HP-produktet er købt. Hvis softwareproduktet licenseres til dig som et selvstændigt produkt, reguleres denne licensaftale af lovene i den amerikanske delstat Californien.

15. HELE AFTALEN. Denne licensaftale (inklusive eventuelle tilføjelser og tillæg til denne licensaftale, der følger med HP-produktet) er den fulde aftale mellem dig og HP, hvad angår softwareproduktet, og tilsidesætter enhver tidligere eller samtidige mundtlig eller skriftlig kommunikation, forslag og tilkendegivelser med hensyn til softwareproduktet eller andre genstande, der er omfattet af denne licensaftale. Såfremt vilkårene i HP's politikker eller programmer for support er i konflikt med vilkårene i denne licensaftale, vil vilkårene i denne licensaftale være gældende. Hvis enhver form for vilkår, betingelse eller bestemmelse i denne licensaftale erklæres ugyldig eller uden retskraft, hvad angår nogen part eller omstændighed, må en sådan afgørelse ikke have indflydelse på gyldigheden af de resterende vilkår, betingelser og bestemmelser i denne licensaftale.

16. FORBRUGERRETTIGHEDER. Forbrugere i visse lande, stater eller territorier kan have fordel af visse lovmæssige rettigheder, retsmidler, lokaliseringer og begrænsninger i henhold til forbrugerlovgivning, hvor HP's ansvar ikke lovligt kan udelukkes eller begrænses. Uagtet eventuelle modsatte oplysninger i denne licensaftale læses og gælder bestemmelserne i denne licensaftale (herunder garantifraskrivelse, begrænsninger og ansvarsfraskrivelse), såfremt du har erhvervet HP-produktet eller licenseret softwareproduktet som forbruger i betydningen af relevant forbrugerlovgivning i dit land, stat eller territorium, kun i det omfang, gældende lov tillader det, og gælder kun i det maksimale omfang, der er tilladt i henhold til sådan gældende lov. F.eks.:

AUSTRALIEN: Hvis du har erhvervet softwareproduktet som forbruger i henhold til betydningen i den australske forbrugerlov (Australian Competition and Consumer Act 2010 (Cth)), følger det, uagtet enhver anden bestemmelse i denne licensaftale, at:

(1) softwareproduktet leveres med garantier, som ikke kan ekskluderes ifølge den australske forbrugerlov, herunder at varer skal være af acceptabel kvalitet, og at serviceydelser skal leveres med den påkrævede omhu og færdighed. Hvis HP ikke overholder en sådan forbrugergaranti, er HP's eller HP's licensgiveres ansvar begrænset til følgende:

(A) i forbindelse med leveringen af garanti- og supportserviceydelser for softwareproduktet til én eller flere af følgende (efter HP's skøn): (i) genlevering af tjenesterne; eller (ii) betaling af omkostningerne ved at få tjenesterne leveret igen; og

(B) i forbindelse med leveringen af softwareproduktet til én eller flere af følgende (efter HP's skøn): (i) erstatning af softwareproduktet eller levering af tilsvarende software; (ii) reparation af softwareproduktet; (iii) betaling af udgifterne i forbindelse med erstatning af softwareproduktet eller erhvervelse af tilsvarende software; eller (iv) betaling af omkostningerne ved at få softwareproduktet repareret; og

(C) andet i det maksimale omfang, som loven tillader;

(2) intet i denne licensaftale udelukker, begrænser eller modificerer nogen ret eller noget retsmiddel eller nogen garanti eller andre vilkår eller betingelser, som er indforstået i eller pålagt af den australske forbrugerlov, som ikke lovligt kan udelukkes eller begrænses; og

(3) de fordele, som er leveret til dig af garantierne i licensaftale, er i tillæg til andre rettigheder og retsmidler, der er tilgængelige for dig i henhold til gældende lovgivning i forhold til de varer eller tjenester, som garantien relaterer sig til.

Hvis du mener, du har ret til en garanti i henhold til denne licensaftale eller nogen af ovennævnte retsmidler, bedes du kontakte HP:

HP PPS Australia Pty Ltd

353 Burwood Hwy

Forest Hill

VIC 3131

Australia

Hvis du vil sende en anmodning om support eller foretage et garantikrav, kan du ringe til 13 10 47 (i Australien) eller +61 2 8278 1039 (hvis du ringer internationalt) eller gå til www.hp.com.au og vælge "Customer Service"-valgmuligheden for at se den nyeste liste med telefonsupportnumre.

NEW ZEALAND: Hvis du køber varer til personlig brug, brug i hjemmet eller husholdningen eller forbrug og ikke i forbindelse med en virksomhed som newzealandsk forbruger, er du berettiget til reparation, erstatning eller refusion for fejl samt kompensation for andre rimeligt påregnelige tab eller skader som følge af fejlen.

© Copyright 2015, 2021 HP Development Company, L.P.

Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden varsel. I det omfang, det tillades af gældende lovgivning, er de eneste garantier for HP's produkter og serviceydelser angivet i de udtrykkelige garantierklæringer, der følger med sådanne produkter og serviceydelser. Intet heri må fortolkes som værende en yderligere garanti. I det omfang, det tillades af gældende lovgivning, er HP ikke ansvarlig for tekniske eller redaktionelle fejl eller udeladelser heri.

Tredje udgave: Juni 2021

Første udgave: August 2015

Dokumentets bestillingsnummer: 817678-003