HP consumer-notebook pc's - De achtergrondverlichting van het toetsenbord gebruiken

Gebruik de achtergrondverlichting op het toetsenbord in omgevingen met weinig licht.

Opmerking:

Niet alle HP notebooks hebben een backlit toetsenbord. Om te bevestigen of uw notebook een toetsenbord met achtergrondverlichting heeft, gaat u naar HP klantenondersteuning. Zoeken uw notebookmodel en klik vervolgens op Specificaties. Controleer de productspecificaties voor uw notebook. Raadpleeg Product- en serienummers voor HP pc's, printers en accessoires om uw notebookmodel te vinden.

Als u een gamingnotebook hebt, zoals een HP OMEN notebook, raadpleeg dan HP pc's - OMEN Gaming Hub voor meer informatie over het toetsenbord met achtergrondverlichting en andere functies.

Hoe schakel ik de achtergrondverlichting in of uit?

Op de meeste notebooks met een toetsenbord met achtergrondverlichting, kunt u op de toets f5 of f4 drukken om de verlichting in- of uit te schakelen. Mogelijk moet u de toets fn tegelijkertijd indrukken.

Als het pictogram van het achtergrondlicht niet op de toets f5 of f4 staat, zoekt u de toets voor achtergrondlicht in de rij van functietoetsen.

Toets voor achtergrondverlichting op toetsenbord

Wat als ik de toets voor achtergrondverlichting niet kan vinden?

Controleer de hele rij met functietoetsen. De toets voor achtergrondverlichting bevindt zich mogelijk op een andere plaats of op een andere toets, zoals de toets f5, f4, of f11.

Als er toets voor achtergrondverlichting op de notebook aanwezig is, controleer dan of uw notebook een toetsenbord met achtergrondverlichting heeft. Zie HP Klantenondersteuning. Zoek uw notebookmodel en klik vervolgens op Specificaties om de productspecificaties voor uw model te bekijken. Sommige modellen worden niet geleverd met een backlit toetsenbord.

Wat als er niets gebeurt als ik op toets achtergrondverlichting druk?

Druk in Windows op de toetsencombinatie fn + achtergrondverlichting. Als er niets gebeurt, controleer dan de BIOS-instellingen.

Klik op BIOS Setup of BIOS Setup Utility (BIOS-configuratieprogramma) in het BIOS en gebruik vervolgens de pijltoetsen om naar het tabblad Systeemconfiguratie te navigeren. Schakel de modus Actieve toetsen in als deze nog niet is ingeschakeld.

Opmerking:

Uw BIOS-versie en de schermen kunnen verschillen.

Modus Actieve toetsen geselecteerd

Wat moet ik doen als de achtergrondverlichting slechts enkele seconden brandt?

Als de achtergrondverlichting slechts enkele seconden aangaat, moet de timing-instelling voor de achtergrondverlichting mogelijk in het BIOS worden geconfigureerd.

Opmerking:

Als er geen instelling voor achtergrondlicht-timing in het BIOS is, dan is deze functie mogelijk niet ondersteund op uw notebook. Controleer de productondersteuning van uw notebookmodel om deze functie te controleren.

1. Start de computer opnieuw op en druk meteen herhaaldelijk op toets f10 totdat het BIOS wordt geopend.

2. Gebruik in het BIOS de pijltoetsen om het menu Geavanceerd te selecteren.

3. Ga naar de Ingebouwde apparaatopties en druk vervolgens op enter.

Ingebouwde apparaatopties
  4. Bij Ingebouwde apparaatopties, kies Timeout van de achtergrondverlichting.

5. Druk op de spatiebalk om de instellingen van de achtergrondverlichting te openen en selecteer vervolgens een timeout-instelling.

Opmerking:

Als u Nooit selecteert, blijft de achtergrondverlichting voor onbepaalde tijd aan. Dit kan een negatief effect hebben op de batterijlevensduur van de notebook.

Wat als de achtergrondverlichting uitgaat nadat ik hem heb ingeschakeld?

Afhankelijk van de timeout-instelling wordt de achtergrondverlichting uitgeschakeld na een bepaalde periode van inactiviteit. Voor het opnieuw inschakelen van de achtergrondverlichting drukt u op een willekeurige toets op het toetsenbord of tikt u op het touchpad, afhankelijk van uw notebookmodel.

Hoe pas ik de helderheid van de achtergrondverlichting aan?

Om de helderheid van de achtergrondverlichting aan te passen, moet u mogelijk tegelijkertijd op fn en de toets voor de achtergrondverlichting drukken om de achtergrondverlichting te dimmen of helderder te maken.

U kunt ook twee of drie keer achter elkaar op de toets met het pictogram voor de achtergrondverlichting drukken. Het toetsenbord dimt en licht op.