HP printerinstallatie (Apple AirPrint voor iPhone, iPad)

Apple AirPrint is een ingebouwde printerdriver waarmee u vanaf een iPhone, iPad of iPod touch naar de meeste HP printers kunt afdrukken.

Opmerking:

Om toegang te krijgen tot extra printerfuncties zoals scannen en printerbeheerprogramma's, installeert u de HP Smart-app. Ga naar HP-printerinstallatie (HP Smart-app) voor meer informatie.

De netwerkverbinding voor de printer instellen

Controleer of de printer en het Apple-apparaat met hetzelfde draadloze netwerk zijn verbonden.

1. Controleer op uw Apple-apparaat of wifi is ingeschakeld en er een vinkje naast de naam van uw lokale wifinetwerk staat. Als u met een ander netwerk bent verbonden, tikt u op de naam van uw netwerk om hiermee verbinding te maken.

2. Start de printer opnieuw op en controleer vervolgens de status van de printernetwerkverbinding.

• Printers met touchscreen: Tik op het pictogram Draadloos of open het menu Netwerkinstellingen of Instellingen om de status van de netwerkverbinding weer te geven.

• Printers met een bedieningspaneel zonder touchscreen: Controleer of het lampje naast het pictogram Draadloos of de knop brandt en niet knippert.

Als de printer niet is verbonden, gaat u verder met de volgende stap.

3. Plaats de printer binnen het bereik van het Wi-Fi-signaal en sluit de printer aan op het netwerk.

• Printers met touchscreen: Selecteer het menu Setup, Netwerk of Draadloos, selecteer Wizard draadloos instellen en volg de instructies op het scherm om het netwerk te selecteren en het wachtwoord in te voeren.

• Printers met een bedieningspaneel zonder touchscreen: Houd de knop Draadloos gedurende vijf seconden ingedrukt of totdat het lampje voor draadloze communicatie knippert. Druk binnen twee minuten op de WPS-knop (Wi-Fi Protected Setup) op de router en houdt deze ingedrukt totdat de verbindingsprocedure begint. Het lampje voor draadloze communicatie op de printer stopt met knipperen wanneer de verbinding is voltooid.

• HP DeskJet 6000 en 6400, ENVY 6000 en 6400 en Tango printers: Houd de Wi-Fi-knop en de Aan/uit-knop aan de achterkant van de printer vijf seconden ingedrukt totdat de blauwe balk knippert. Druk binnen twee minuten op de WPS-knop (Wi-Fi Protected Setup) op de router en houdt deze ingedrukt totdat de verbindingsprocedure begint. Het blauwe balkje stopt met knipperen wanneer de verbinding is voltooid.

Printen vanaf uw Apple-apparaat

Documenten, foto's en webpagina's printen vanuit apps op de iPhone en iPad met een afdrukfunctie.

1. Controleer of de printer is ingeschakeld, de cartridges zijn geïnstalleerd en dat het papier waarop u wilt afdrukken in de juiste papierlade is geplaatst.

2. Open het item dat u wilt printen en tik vervolgens op het pictogram Delen ( of ), of het menupictogram .

3. Blader omlaag in het scherm en selecteer Afdrukken in de lijst met opties.

Afdrukken selecteren in het menu Delen of Actie in iOS
  4. Selecteer uw printer en vervolgens de afdruktaakinstellingen, zoals papierformaat, aantal exemplaren of paginabereik.

Opmerking:

De beschikbare instellingen zijn afhankelijk van de app waarmee u print, het type afdruktaak en uw printer. Installeer de HP Smart-app voor extra instellingen en scantools.

5. Tik op Afdrukken.

Veelgestelde vragen

Hebt u nog vragen? Ontvang extra antwoorden en ondersteuning.