hp-support-head-portlet

Acties
Bezig met laden...
HP klantenondersteuning - kennisdatabase

hp-contact-secondary-navigation-portlet

Acties
Bezig met laden...

hp-share-print-widget-portlet

Acties
Bezig met laden...
 • Informatie
  Meer informatie over upgraden naar Windows 11

  Handleiding over upgraden naar Windows 11

 • Feedback

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

Het installeren van de printer (HP Smart-app)

De HP Smart-app is de hoofdsoftware voor uw printer. Installeer deze op het apparaat van waaruit u wilt afdrukken, en gebruik het vervolgens om de printerverbinding in te stellen. Door de HP Smart-app te installeren, installeert u ook alle stuurprogramma's die nodig zijn om af te drukken en te scannen.

De HP Smart-app installeren

Download de HP Smart-app voor Android, Apple iOS of iPadOS, Windows en macOS.

 1. Download de HP Smart-app vanuit 123.hp.com (Android, Apple iOS), HP Smart - Microsoft Store (Windows, in het Engels), of HP Smart - Mac App Store (macOS, in het Engels).

  Opmerking:

  Problemen met het downloaden van de app? Ga naar Kan de HP Smart printer-app niet downloaden en installeren voor meer informatie.

 2. Als u de HP Smart-app voor de eerste keer instelt, moet u een HP account maken of aanmelden om toegang te krijgen tot alle printerfuncties.

Stel uw printer in met de HP Smart-app

Voeg uw printer toe aan HP Smart en volg de instructies om verbinding te maken met uw computer of mobiele apparaat.

Opmerking:

Voor HP+ printers zijn mogelijk extra stappen vereist om de printerinstallatie te voltooien, zoals het selecteren van HP+ en het maken van een HP-account.

 1. Als u de printer in een wifinetwerk installeert, bereidt u de printer voor op de installatie.

  • Plaats de printer en de computer of het mobiele apparaat in de buurt van de wifirouter.

  • Schakel wifi in op uw computer of mobiele apparaat en maak verbinding met uw netwerk. Als de computer met een ethernetkabel op het netwerk is aangesloten, koppelt u de kabel tijdelijk los en gebruikt u de wifiverbinding tijdens de installatie.

  • Schakel Bluetooth in op de computer of het mobiele apparaat zodat HP Smart de printer tijdens de installatie kan detecteren.

  • Voor Windows-computers schakelt u Windows Update in om ervoor te zorgen dat Windows altijd up-to-date is.

  • Na de installatie van HP Smart voor iOS en Android schakelt u de locatieservice voor mobiele apparaten in en verleent u de app toestemming om uw locatie gebruiken om de printer te detecteren en oplossingen aan te bieden tijdens de installatie.

  • Mogelijk worden tijdens de installatie meerdere printers binnen het bereik van uw apparaat weergegeven. Zorg ervoor dat u de juiste printer selecteert. Selecteer geen printer met DIRECT in de naam, aangezien dit alleen geldt voor Wi-Fi Direct-verbindingen.

 2. Open HP Smart.

  • Als dit de eerste keer is dat u HP Smart opent, probeert de app de printer te detecteren en in te stellen.

  • Als dit niet de eerste keer u is dat u HP Smart opent, klikt u op Printer toevoegen of het plusteken om de printer te zoeken.

 3. Selecteer op het scherm verbindingstype Wi-Fi, USB of Netwerk. De weergegeven opties variëren afhankelijk van uw computer of mobiele apparaat. Volg deze stappen om de installatie te voltooien:

  Als u een wifiverbinding gebruikt en uw printer niet wordt gevonden, gaat u verder met de volgende stap.

 4. Wifi-installatiemodus herstellen.

  • Printers met touchscreenbedieningspaneel: Op het bedieningspaneel, open het menu Draadloos of Installatie, selecteer Netwerkinstallatie of Instellingen, en selecteer vervolgens Netwerkinstellingen herstellen.

  • Printers met een bedieningspaneel zonder aanraakscherm: Gebruik de knoppen op het bedieningspaneel om de wifi-installatiemodus voor uw HP printer te herstellen.

 5. Start de printer binnen twee uur opnieuw op, sluit HP Smart en open de app weer, en probeer nogmaals de printer toe te voegen.

 6. Volg de instructies op het scherm om het instellen van de printer te voltooien.

Uw HP printer veiliger maken (alleen draadloos)

Beveilig uw printer om te voorkomen dat anderen deze kunnen gebruiken.

 • Controleer of het netwerk, de printer en het apparaat zijn verbonden met een beveiligde verbinding. Verbind de printer niet met open, openbare netwerken.

 • Gebruik een sterk wachtwoord voor uw wifinetwerk (uw router) en wijzig het regelmatig.

 • Maak een unieke printerdisplaynaam om uw printer gemakkelijk te herkennen als er meerdere printers op een netwerk zijn.

 • Beperk de toegang van anderen voor printerfuncties waarmee op afstand kan worden afgedrukt, zoals Print Anywhere of HP ePrint.

Voor meer informatie gaat u naar Uw HP printer beveiligen tegen ongewenste toegang.

Gebruik de HP Smart-app om af te drukken, te scannen, te kopiëren en te faxen

Afdrukken, scannen en kopiëren door te klikken op de tegels in het startscherm van de HP Smart-app. U kunt ook de printerstatus controleren, problemen oplossen, benodigdheden bestellen en printervoorkeuren instellen.

Voorbeeld van het beginscherm van de HP Smart-app (mobiel, computer)

Voorbeeld van het beginscherm van de HP Smart-app (mobiel, computer)
 • Afdrukken: selecteer in het startscherm eerst het type afdruktaak. Selecteer vervolgens het item dat u wilt afdrukken en gebruik zo nodig de hulpprogramma's voor fotobewerking. Daarna kunt u eventueel de instellingen voor afdruktaken wijzigen.

 • Scannen: maak een keuze tussen scannen vanaf de glasplaat of via de documentinvoer van de printer. U kunt ook de computer of de camera van een mobiel apparaat gebruiken om een foto of document vast te leggen. Gebruik indien nodig de hulpprogramma's voor bewerking. Vervolgens kunt u het gescande item afdrukken, opslaan of delen. Ga naar Hoe te scannen met een HP printer voor meer informatie.

 • Kopiëren (alleen Android en iOS): open de tegel Kopiëren en gebruik de camera om een document of foto vast te leggen. Selecteer het formaat en het aantal exemplaren en druk het item vervolgens af in kleur of zwart-wit.

 • Printer beheren: klik op de afbeelding van uw printer in het startscherm om de voorkeuren en opties te wijzigen, de printerstatus te controleren en meer.

 • Tegels toevoegen aan of verwijderen uit het startscherm: selecteer Tegels personaliseren onderaan het scherm (Android, iOS) of in de app-instellingen (Windows, Mac).

 • Meer informatie over andere functies van de app vindt u in de volgende documenten:

  • Diagnose and Fix: Voer dit hulpprogramma voor probleemoplossing uit dat is ingebouwd in de HP Smart-app voor Mac- en Windows-computers als u problemen ondervindt met uw printer.

  • Print Anywhere: Gebruik uw printer wanneer u niet thuis bent en toegang hebt tot een mobiel netwerk of wifi met internettoegang.

  • Sneltoetsen: Maak one-touch snelkoppelingen (voorheen Smart Tasks) waarmee u snel vaak voorkomende taken kunt uitvoeren, zoals e-mailen, afdrukken en scans opslaan.

  • Mobile Fax: Verzend documenten veilig naar een faxapparaat of een printer die geschikt is voor faxen.

Veelgestelde vragen

Hebt u nog vragen? Ontvang extra antwoorden en ondersteuning.


hp-feedback-input-portlet

Acties
Bezig met laden...

hp-feedback-banner-portlet

Acties
Bezig met laden...

hp-country-locator-portlet

Acties
Bezig met laden...
Land/regio: Flag België

hp-detect-load-my-device-portlet

Acties
Bezig met laden...