HP ScanJet Pro 2000 s1/s2, 3000 s3/s4, N4000 snw1 / HP ScanJet Enterprise Flow 5000 s4/s5, 7000 s3, N7000 snw1 - Problemen met de installatie van de scanner

In de volgende onderwerpen wordt beschreven hoe u problemen met de installatie van de scanner oplost.

De kabels controleren

Kabeltype
Actie
Netsnoer
Het netsnoer wordt aangesloten op de scanner en een stopcontact.
  • Controleer of het netsnoer op de juiste manier is aangesloten op de scanner en het stopcontact of een overspanningsbeveiliging.
  • Als het netsnoer is aangesloten op een overspanningsbeveiliging, controleert u of deze is aangesloten op het stopcontact en is ingeschakeld.
  • Druk op de aan/uit-knop om de scanner uit te zetten en zet de computer daarna uit. Schakel na 30 seconden de scanner in en zet pas daarna de computer aan.
USB-kabel
De USB-kabel is aangesloten op de scanner en de computer.
  • Gebruik de kabel die bij de scanner wordt geleverd. Een USB-kabel van een ander type is mogelijk niet compatibel met de scanner.
  • Controleer of de USB-kabel goed is aangesloten op de scanner en de computer.
  • Als de USB-kabel is aangesloten op een USB-poort aan de voorkant van de computer, sluit deze dan aan op een USB-poort aan de achterzijde van de computer.

De HP Scanjet-stuurprogramma's en -⁠hulpprogramma's verwijderen en opnieuw installeren (Windows)

Als het probleem niet is verholpen na het controleren van de kabelverbindingen, is het probleem misschien veroorzaakt doordat de installatie niet helemaal compleet is. Verwijder de HP Scanjet-stuurprogramma's en -⁠hulpprogramma's en installeer deze opnieuw.
  1. Druk op de aan/uit-knop om de scanner uit te schakelen en koppel de USB-kabel en het netsnoer los van de scanner.
  2. Open het Configuratiescherm op de computer en gebruik Toevoegen / Verwijderen (in Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 en Windows 10, Programma's en functies) om de volgende applicaties te verwijderen:
    • HP ScanJet Pro 2000 s1/s2, 3000 s3/s4, N4000 snw1 / HP ScanJet Enterprise Flow 5000 s4/s5, 7000 s3, N7000 snw1 scanner
    • HP Scan
  3. Start de computer opnieuw op.
  4. Installeer de HP Scanjet-stuurprogramma's en -⁠hulpprogramma's opnieuw.
    • Zet de scanner uit, wacht 30 seconden en zet de scanner vervolgens weer aan. De vereiste software en stuurprogramma's moeten nu automatisch worden geïnstalleerd.
    • Als de stuurprogramma's en hulpprogramma's niet automatisch worden geïnstalleerd, installeert u ze via de cd met HP-scansoftware.
  5. Sluit de USB-kabel en het netsnoer opnieuw op de scanner aan en druk vervolgens op de aan/uit-knop om de scanner aan te zetten.