HP DeskJet 2540 en 2545 printers - Draadloze printer instellen (Windows)

Dit document is bedoeld voor de HP Deskjet 2540, Deskjet Ink Advantage 2545, 2546 en 2548 printers en Windows-computers.
Stel uw HP printer in op een draadloos (Wi-Fi)-netwerk. Deze stappen gelden voor de eerste keer verbinden, een nieuwe router of het configureren van een internetprovider, of om een verloren verbinding te herstellen.

Stap 1: De installatie voorbereiden

Controleer de vereisten, schakel de computer en de router in en configureer de printer.
  1. Om uw printer in een draadloos netwerk te gebruiken, hebt u de volgende items nodig:
    • Een computer die is verbonden met het draadloze netwerk
    • Internettoegang: HP raadt toegang tot breedbandinternet aan voor softwaredownloads met behulp van Webservices, en voor het downloaden van printerupdates.
  2. Controleer of de router en computer aan staan.
  3. Controleer of de computer is verbonden met hetzelfde draadloze netwerk als de printer.
  4. Stel de printer in, plaats papier in de invoerlade en installeer de tonercartridges. Voor meer informatie over het instellen van de printer, gaat u naar Eerste keer instellen van de printer.
  5. Schakel de printer in en plaats deze tijdens de installatieprocedure binnen het bereik van de router.

Stap 2: De software-installatie starten

Start op de computer de installatie van de HP printerdriver met volledige functionaliteit en de software-installatie.
  1. Ga naar 123.hp.com/DJ2540 en klik op downloaden. Het installatieproces start automatisch wanneer de software is gedownload.
  2. Tijdens de installatie wordt er een verbindingsvenster geopend. STOP bij het Verbinding-venster! Klik niet op Doorgaan op dit punt.
    Voorbeeld van een Verbinding-scherm Klik niet op Doorgaan op dit punt

Stap 3: Standaard draadloze instellingen op de printer herstellen

Reset de draadloze instellingen opdat de verbinding met succes wordt voltooid.
  1. Controleer of de printer is ingeschakeld.
  2. Als het draadloos-lampje knippert, gaat u naar de volgende stap om verder te gaan met de installatie van de software.
  3. Houd de aan/uit-knop ingedrukt.
  4. Terwijl u de aan/uit-knop ingedrukt houdt, drukt u twee keer op de knop Start kopiëren, zwart en vervolgens drie keer op de knop Annuleren.
  5. Laat de aan/uit-knop weer los. Het lampje voor draadloze communicatie naast de knop voor draadloze communicatie knippert. Herhaal deze stappen als het draadloos-lampje niet knippert.
  6. Ga verder met de volgende stap om de software te installeren. U hebt ongeveer 20 minuten om de software-installatie te voltooien met behulp van de functie HP Auto Wireless Connect.

Stap 4: De software-installatie voortzetten

Installeer de software zodat u het instellen van uw HP printer kunt voltooien, en verbind de printer met uw draadloze netwerk.
  1. Klik in het venster Verbinden van de HP installatie op Doorgaan.
  2. Volg de instructies op het scherm totdat het venster Verbindingsopties wordt geopend.
  3. Op het scherm Verbindingsopties, selecteert u Draadloos - Maak een draadloze verbinding met de printeren klik op volgende.
    Voorbeeld van Draadloos - Maak een draadloze verbinding met de printer
  4. Een van de volgende schermen wordt weergegeven met de beste methode om de draadloze installatie te voltooien.
    • HP Auto Wireless Connect
      Klik op Ja en op Volgende.
      Voorbeeld van het scherm HP Auto Wireless Connect
    • Draadloos instellen met een USB-verbinding
      Sluit een USB-kabel aan van uw computer naar de printer en klik op Volgende. U wordt gevraagd om de USB-kabel los te koppelen wanneer de installatie is voltooid.
    Als het installatieprogramma uw printer niet kan vinden, gaat u naar Printer niet gevonden tijdens de installatie van het netwerkstuurprogramma (Windows) voor gedetailleerde stappen voor probleemoplossing.
  5. Blijf de instructies op het scherm volgen.

Veelgestelde vragen

Bekijk deze veelgestelde vragen over het instellen van de draadloze netwerkverbinding.