• Informatie

HP Deskjet 1510, 2540 printers - Eerste keer printer instellen

Dit document is van toepassing op de volgende printers: HP Deskjet 1510, 1511, 1512, 1513, 1514, 2540, 2541, 2542, 2543, 2544, 2546, 2546B, 2546P, 2546R, 2547, 2548, en 2549, en Deskjet Ink Advantage 1515, 1516, 1518, 2545, 2546 en 2548 printers.
Pak de nieuwe printer uit en schakel deze in, installeer de inktcartridges, laad de papierlade en installeer het printerstuurprogramma op de computer.
opmerking:
Als u de printersoftware zoekt, gaat u naar:

Video over het installeren van de printer

In de volgende video ziet u hoe u de fysieke onderdelen van de printer installeert.
opmerking:
In deze video ziet u de HP Deskjet 1510 All-in-One printer, maar dezelfde stappen gelden ook voor uw printer.
Als de video niet correct wordt weergegeven of u de video in een ander formaat wilt bekijken, klikt u hier om de video op YouTube af te spelen.

Stap 1: De inhoud van de doos controleren

De inhoud kan per land/regio verschillen. Kijk op de verpakking voor een lijst met onderdelen die in de doos worden meegeleverd.

Stap 2: De printer uit de verpakking halen

1. Haal de printer uit de doos.
  2. Verwijder de tape en het verpakkingsmateriaal aan de buitenzijde van de printer.
  3. Open de uitvoerlade en open dan de cartridgeklep.
    Afbeelding : De uitvoerlade en de cartridgeklep openen
    Afbeelding: De uitvoerlade en de cartridgeklep openen
  4. De tape en het verpakkingsmateriaal uit de printer verwijderen
    Afbeelding : Het verpakkingsmateriaal uit de printer verwijderen
    Afbeelding: Het verpakkingsmateriaal uit de printer verwijderen
  5. Sluit de cartridgeklep.
    Afbeelding : De cartridgeklep sluiten
    Afbeelding: De cartridgeklep sluiten
  6. Recycle het verpakkingsmateriaal.
    Afbeelding : Het verpakkingsmateriaal recyclen
    Afbeelding: Het verpakkingsmateriaal recyclen

Stap 3: Het netsnoer aansluiten en de printer inschakelen

Belangrijk: Uw printer kan een beschermende plastic sticker hebben die lijkt op een actief bedieningspaneel van de printer. Verwijder de sticker van het bedieningspaneel voor u met deze stap verdergaat.
  1. Sluit het snoer van de voedingsadapter aan op de achterzijde van de printer.
  2. Sluit het netsnoer aan op de voedingsadapter en dan op een stopcontact.
      Afbeelding : Het netsnoer aansluiten
      Afbeelding: Het netsnoer aansluiten
    1. Het snoer van de voedingsadapter aansluiten op de achterzijde van de printer
    2. Het netsnoer op de adapter aansluiten
    3. De stekker van het netsnoer in het stopcontact steken
  3. Druk op de aan/uit-knop om de printer in te schakelen.
    Afbeelding : Schakel de printer in
    Afbeelding: Schakel de printer in

Stap 4: Papier plaatsen

1. Til de invoerlade omhoog.
    Afbeelding: De invoerlade omhoog tillen
  2. Klap de uitvoerlade naar beneden.
    Afbeelding: De uitvoerlade laten zakken
  3. Trek het verlengstuk van de lade naar buiten.
    Afbeelding: Het verlengstuk van de lade naar buiten trekken
  4. Plaats een stapel papier van U.S. Letter- of A4-formaat in de invoerlade met de korte kant naar voren en de afdrukzijde naar boven. Duw het papier in de lade totdat het niet verder kan.
    Afbeelding: Plaats gewoon, wit papier in de invoerlade
  5. Schuif de papierbreedtegeleider naar binnen totdat deze tegen de rand van de stapel papier rust.
    Afbeelding: De papierbreedtegeleider naar binnen schuiven

Stap 5: De cartridges installeren

1. Open de cartridgeklep. De wagen gaat naar het midden van de printer. Wacht totdat de printer inactief is en geen geluid meer maakt voordat u verdergaat.
    Afbeelding : De cartridgeklep openen
    Afbeelding: De cartridgeklep openen
  2. Haal de nieuwe cartridge uit de verpakking en trek daarna voorzichtig aan het oranje treklipje om de plastic tape te verwijderen.
      let op:
    Raak de koperkleurige contactpunten en de spuitmondjes niet aan. Als u deze onderdelen aanraakt, kan dit leiden tot verstoppingen, inktfouten en slechte elektrische verbindingen.
    Afbeelding : De plastic tape verwijderen
    Afbeelding: Verwijder de plastic tape en raak de contactpunten of de spuitmondjes niet aan
  3. Pak de cartridge aan de zijkanten vast, met de spuitmondjes naar de printer gericht. Plaats de cartridge vervolgens in de juiste houder.
    • De driekleurencartridge () moet in de houder aan de linkerkant.
    • De zwarte cartridge () moet in de houder aan de rechterkant.
    Afbeelding : De cartridge in de houder plaatsen
    Afbeelding: De cartridge in de houder plaatsen
  4. Duw de cartridge naar voren in de houder totdat hij vastklikt.
    Afbeelding : De cartridge vastklikken
    Afbeelding: De cartridge vastklikken
  5. Herhaal deze stappen om de andere cartridge te installeren.
  6. Sluit de cartridgeklep.
    Afbeelding : De cartridgeklep sluiten
    Afbeelding: De cartridgeklep sluiten
  7. Wacht 30 seconden totdat de uitlijningspagina automatisch wordt afgedrukt.
    Afbeelding : De uitlijningspagina wordt na 30 seconden automatisch afgedrukt
    Afbeelding: De uitlijningspagina wordt na 30 seconden automatisch afgedrukt
    opmerking:
    De printer drukt een uitlijningspagina alleen automatisch af wanneer er een nieuwe cartridge is geïnstalleerd.

Stap 6: De cartridges uitlijnen

1. Open de scannerklep.
  2. Plaats de uitlijningspagina met de afdrukzijde omlaag op de rechterbenedenhoek van de scannerglasplaat. Gebruik de aanwijzingen langs de scannerglasplaat voor hulp bij het plaatsen van de uitlijningspagina.
    Afbeelding: Uitlijningspagina op de glasplaat leggen
  3. Sluit de scannerklep.
  4. Druk op de knop Kopie starten, zwart of Kopie starten, kleur op het voorpaneel van de printer. De printer lijnt nu de cartridges uit.

Stap 7: De printersoftware installeren

De HP printerhardware is nu ingesteld en u kunt de printersoftware installeren. Probeer niet om de printer te verbinden met een computer totdat dit wordt gevraagd in de afdruksoftware.
Download de laatste versie van de afdruksoftware van de volgende websites van HP: