HP pc's - Een harde reset van uw computer uitvoeren

Een harde reset wist alle informatie van het computergeheugen zonder persoonlijke gegevens te wissen.

Opmerking:

Raadpleeg HP pc's - De computer resetten als u Windows 11 of Windows 10 probeert te resetten. Als u probeert de fabrieksinstellingen van uw computer te herstellen, raadpleegt u HP pc's - De fabrieksinstellingen van uw computer herstellen (Windows 11, 10).

Een notebook met een niet-verwijderbare batterij opnieuw instellen

Een harde reset wist alle informatie van het computergeheugen zonder persoonlijke gegevens te wissen.

1. Schakel de computer uit.

2. Sluit de netspanningsadapter aan.

3. Verwijder alle schijven uit het schijfstation.

4. Verwijder geheugenkaarten als deze nog in de kaartlezer zitten.

5. Ontkoppel alle niet-essentiële apparaten, zoals printers, scanners, externe vaste schijven en USB-sticks.

6. Terwijl het netspanningsadapter is losgekoppeld, drukt u ongeveer vijftien seconden op de Aan/Uit-knop.

7. Sluit de netspanningsadapter weer aan en schakel de computer in.

Een Chromebook resetten

Als een Chromebook blijft hangen, is vastgelopen of niet reageert, voert u een harde reset uit om de Chromebook te ontgrendelen.

1. Schakel de computer uit.

2. Houd Resetingedrukt en druk vervolgens op de aan/uit-knop terwijl u Resetingedrukt blijft houden.

3. Nadat de Chromebook is ingeschakeld, laat u Refresh los.

Als de computer normaal opstart, bent u klaar.

Als de computer niet normaal opstart, raadpleegt u HP Chromebooks - Chromebook-besturingssysteem wordt niet geladen (Chrome OS).

Zie het gedeelte Problemen oplossen van de Chromebook Help-website (in het Engels) om problemen met ChromeOS op te lossen. Neemt contact op met HP voor hulp als u denkt dat het symptoom wordt veroorzaakt door een hardwareprobleem.

Controleer of Windows wordt opgestart

Controleer of Windows wordt opgestart zoals verwacht na een harde reset.

De computer wordt normaal opgestart na de harde reset

Gebruik geautomatiseerde hulpprogramma's om uw computer bij te werken als Windows normaal wordt opgestart na een harde reset.

Windows Update uitvoeren

Werk uw Windows 11- of Windows 10-computer bij met Windows Update.

1. Zoek in Windows naar en open Controleren op updates.

Als er updates beschikbaar zijn, worden deze automatisch geïnstalleerd.

Opmerking:

Volg de onderstaande instructies voor uw besturingssysteem om optionele updates te downloaden en te installeren:

• In Windows 11 selecteert u Geavanceerde opties > Optionele updates, selecteert u de updates die u wilt installeren en klikt u vervolgens op Downloaden en installeren.

• In Windows 10 selecteert u Alle optionele updates weergeven, selecteert u de updates die u wilt installeren en klikt u vervolgens op Downloaden en installeren.

2. Als de updates zijn geïnstalleerd, start u uw computer opnieuw op als u daarom wordt gevraagd.

De pc bijwerken met HP Support Assistant

Gebruik HP Support Assistant om updates te zoeken en installeren, zoals BIOS-updates, voor uw computer met Windows.

1. Zoek in Windows naar HP Support Assistant en open dit, of klik op het pictogram van de app in de taakbalk.

Als de app niet is geïnstalleerd op uw computer, kunt u de nieuwste versie downloaden van de website van HP Support Assistant.

2. Zoek op het tabblad Mijn dashboard naar uw computer en klik op Updates.

3. Wacht terwijl HP Support Assistant het systeem analyseert.

4. Als de analyse is voltooid, selecteert u de vermelde updates, downloadt en installeert u de updates en volgt u de instructies op het scherm.

5. Als u hierom wordt gevraagd, start u de computer opnieuw op en sluit u het hulpprogramma.

De computer wordt niet normaal opgestart na de harde reset

Mogelijk is er een probleem met het opstarten van de computer.

Zie HP pc's - De computer start niet op.