• Informatie

HP pc's - Een harde reset van uw computer uitvoeren

Een harde reset wist alle informatie van het computergeheugen zonder persoonlijke gegevens te wissen.

Een harde reset uitvoeren op een laptop met een verwijderbare accu

Een harde reset uitvoeren op een notebook met een verwijderbare accu.

1. Schakel de computer uit en koppel het netsnoer los.

2. Koppel alle randapparaten los en verwijder vervolgens de computer uit de poorten of het dockingstation.

3. Verwijder de accu uit de computer.

4. Terwijl het netsnoer is losgekoppeld en de accu is verwijderd, drukt u vijftien seconden lang op de aan-uitknop.

5. Nadat u de condensatoren heeft ontladen, plaatst u de batterij weer terug en sluit u het netsnoer aan. Laat de aangesloten randapparaten losgekoppeld.

6. Zet de computer aan.

Een laptop opnieuw instellen met een niet-verwijderbare accu

Een harde reset uitvoeren op een laptop met een verzegelde of niet-verwijderbare accu:\

1. Schakel de computer uit en koppel het netsnoer los.

2. Koppel alle randapparaten los en verwijder vervolgens de computer uit de poorten of het dockingstation.

3. Terwijl het netsnoer is losgekoppeld, drukt u vijftien seconden lang op de aan-uitknop.

4. Nadat u de condensatoren hebt leeggemaakt, sluit u het netsnoer aan. Laat de aangesloten randapparaten losgekoppeld.

5. Zet de computer aan.

Controleer of Windows wordt opgestart

Controleer of Windows wordt opgestart zoals verwacht na een harde reset.

De computer wordt normaal opgestart na de harde reset

Gebruik geautomatiseerde hulpprogramma's om uw computer bij te werken als Windows normaal wordt opgestart na een harde reset.

Windows Update uitvoeren (Windows 10)

Werk uw Windows 10-computer bij met Windows Update.

1. Zoek in Windows naar en open Controleren op updates.

Als er updates beschikbaar zijn, worden deze automatisch geïnstalleerd.
  2. Als de updates zijn geïnstalleerd, start u uw computer opnieuw op als u daarom wordt gevraagd.

De pc bijwerken met HP Support Assistant

Gebruik HP Support Assistant om updates te zoeken en installeren, zoals BIOS-updates, voor uw computer met Windows.

1. Zoek in Windows naar HP Support Assistant en open dit, of klik op het pictogram van de app in de taakbalk.

Als de app niet is geïnstalleerd op uw computer, kunt u de nieuwste versie downloaden van de website van HP Support Assistant.
  2. Zoek op het tabblad Mijn apparaten naar uw computer en klik op Updates.

3. Klik op Updates en berichten controleren om naar nieuwe updates te zoeken.

4. Wacht terwijl HP Support Assistant het systeem analyseert.

5. Als de analyse is voltooid, selecteert u de vermelde updates, downloadt en installeert u de updates en volgt u de instructies op het scherm.

6. Als u hierom wordt gevraagd, start u de computer opnieuw op en sluit u het hulpprogramma.

De computer wordt niet normaal opgestart na de harde reset

Gebruik geautomatiseerde hulpprogramma's om uw computer te diagnosticeren als Windows niet normaal wordt opgestart na een harde reset.

Een HP Diagnostic uitvoeren als de computer vastloopt na een reset

Gebruik geautomatiseerde hulpprogramma's van HP om uw computer te diagnosticeren.

1. Open een webbrowser en ga naar Diagnostische hulpprogramma's - Computer loopt vast of blijft hangen.

2. Volg de instructies om het hulpprogramma te installeren en uit te voeren.