• Informatie

HP pc's - Uw computer herstellen naar de fabrieksinstellingen in Windows 10

Uw computer naar de fabrieksinstellingen herstellen kan nodig zijn wanneer het besturingssysteem is beschadigd, de vaste schijf is beschadigd, de computer is geïnfecteerd door een virus of wanneer u de eigendomsrechten van de computer wilt overdragen. HP Systeemherstel verwijdert alle gegevens van de vaste schijf en installeert het originele besturingssysteem opnieuw.

Opmerking:

Het HP Recovery Manager-programma maakt deel uit van de oorspronkelijke vaste schijf-image op HP computers die vóór 2018 zijn uitgebracht. U kunt het gebruiken om het besturingssysteem te herstellen van bestanden die op een partitie op de vaste schijf zijn opgeslagen zonder herstelmedia. U kunt het ook gebruiken om een persoonlijke herstelschijf of USB-station voor een specifieke computer te maken. Als uw computer met Windows 10 geen Recovery Manager heeft, gaat u naar Windows Reset voor meer informatie.

Systeemherstel in Windows voorbereiden

Voordat u een Systeemherstel uitvoert, bekijkt u de onderwerpen hieronder die voorkomen dat u een herstel moet uitvoeren of die u kunnen helpen om het systeemherstel met succes uit te voeren.

Opstart- of bootproblemen verhelpen

De meeste opstartproblemen worden veroorzaakt door kleine problemen die u gemakkelijk kunt verhelpen. Alvorens een systeemherstel uit te voeren probeert u het probleem op te lossen met andere corrigerende maatregelen die minder destructief zijn.

Zie HP pc's - Geen stroom of geen probleemoplossing voor opstarten voor meer informatie.

Een back-up maken van belangrijke bestanden

HP raadt u aan om regelmatig een back-up te maken van uw bestanden op een extern station of een CD/DVD-schijf. Als u regelmatig back-ups maakt, kunt u een deel van uw gegevens of alle gegevens herstellen als er iets gebeurt met de originele bestanden op uw computer.

Opmerking:

Uw computer terugzetten naar de fabrieksinstellingen kan alle bestanden op de vaste schijf verwijderen. Als u voor een systeemherstel geen back-up hebt gemaakt van uw bestanden, vraagt Herstelbeheer u om een back-up van uw bestanden te maken voordat een actie wordt uitgevoerd waarbij bestanden worden verwijderd of gewist.

Zie HP pc's - Een back-up maken van uw bestanden voor meer informatie over het maken van back-ups van uw bestanden.

Een systeemherstel van Microsoft voltooien

Als uw computer een probleem ontwikkelt, voert u een Microsoft Systeemherstel uit voordat u een systeemherstel uitvoert.

Met de functie Microsoft Systeemherstel herstelt u de computer naar een herstelpunt; op deze manier worden alle instellingen voor het besturingssysteem weer teruggezet naar de instellingen naar het moment dat het herstelpunt werd gemaakt. Uw persoonlijke gegevensbestanden, zoals e-mail, documenten en foto's, gaan hierbij niet verloren. Zie Microsoft Systeemherstel gebruiken voor meer informatie over het systeem herstellen.

Weten welk type herstel u best uitvoert

Er zijn verschillende soorten herstel die u kunt uitvoeren. Zie de volgende tabellen voor meer informatie over herstelopties.

Opties van HP Recovery Manager

Aanpassingen

HP Recovery Manager

Microsoft Reset

Besturingssysteem

Herstelt het oorspronkelijke besturingssysteem van HP.

Herstelt naar de staat fabrieksinstellingen (RTM) van de huidige geïnstalleerde versie van Windows.

Stuurprogramma's

Herstelt de oorspronkelijke stuurprogramma's van HP.

Alleen stuurprogramma's op basis van INF (installatie-informatie) worden bewaard. Apparaat-applets die buiten INF werden geïnstalleerd worden verwijderd.

Gebruikersgegevens (afbeeldingen, documenten, muziek, video's, snelkoppelingen naar het bureaublad)

Opties om een back-up te maken van gebruikersgegevens op een afzonderlijke schijf of niets behouden.

Opties voor het bewaren van gebruikersgegevens of niets behouden.

Store-apps (vooraf geïnstalleerd door HP)

Ingebouwde Store-apps worden teruggezet naar de fabrieksinstellingen.

Ingebouwde Store-apps worden bewaard.

Store-apps (door de gebruiker geïnstalleerd)

Alle door de gebruiker geïnstalleerde Store-apps worden verwijderd.

Alle door de gebruiker geïnstalleerde Store-apps worden verwijderd.

Bureaublad-apps (vooraf geïnstalleerd door HP)

Alle vooraf geïnstalleerde bureaublad-apps worden teruggezet naar de fabrieksinstellingen.

Alle vooraf geïnstalleerde bureaublad-apps worden teruggezet naar de fabrieksinstellingen.

Opmerking:

Het vooraf geïnstalleerde antivirusprogramma als standaard bewaren.

Bureaublad-apps (door de gebruiker geïnstalleerd)

Alle door de gebruiker geïnstalleerde bureaublad-apps worden verwijderd.

Alle door de gebruiker geïnstalleerde bureaublad-apps worden verwijderd.

Persoonlijke Windows-instellingen

Uw persoonlijke instellingen in Windows worden via uw Microsoft-account opgeslagen in de cloud.

Opmerking:

Voor meer informatie gaat u naar het bureaublad en zoekt u naar Instellingen > Accounts > Synchroniseer de instellingen.

Uw persoonlijke instellingen in Windows worden via uw Microsoft-account opgeslagen in de cloud.

Opmerking:

Voor meer informatie gaat u naar het bureaublad en zoekt u naar Instellingen > Accounts > Synchroniseer de instellingen.

Opties voor Nieuwe start

Aanpassingen

Nieuwe Start (Creators Update)