HP LaserJet Enterprise, HP PageWide Enterprise - Gebruik Verschuiving draaien voor afdrukken met een alternatieve afdrukrichting

Inleiding

HP Enterprise printers met FutureSmart-firmwareversie 4.7 of nieuwer kunnen worden ingesteld om afdrukken met aangepaste staande en liggende afdrukstand te verschuiven. Deze functie is een systeeminstelling genoemd Verschuiving draaien en is van toepassing op meerdere taken en kopieën van één afdruktaak, zoals aangegeven in het volgende voorbeeld.
Afbeelding : Voorbeeld van Verschuiving draaien
Voorbeeld van gedraaid taak en gedraaide kopieën
Noteer de volgende informatie over de functie Verschuiving draaien.
  • Dit is een printerinstelling op systeemniveau die van toepassing is op alle afdruktaken.
  • Het papier wordt ingevoerd vanuit twee laden en daarom duurt het wat langer voordat afdruktaken zijn voltooid.
  • Voor een afdruktaak van meerdere kopieën van één vel worden de afdrukken niet verschoven.
  • Hiermee wordt het aanvragen van ongesorteerde kopieën van de afdruktaak overschreven.
  • Deze functie is ontworpen voor gebruik met printers waarin geen finisheraccessoire is geïnstalleerd, hoewel bepaalde configuraties wel in combinatie met een finisher werken. Raadpleeg de sectie Verschuiving draaien met finisheraccessoire geïnstalleerd aan het einde van dit document voor meer informatie.

Meer informatie over het upgraden van uw FutureSmart-firmware

De functie Verschuiving draaien is een van de nieuwe functies die momenteel alleen beschikbaar in FutureSmart-firmwareversie 4.7 of nieuwer. Controleer uw firmwareversie door een configuratiepagina te printen vanuit de app Rapporten. Als u een oudere firmwareversie hebt, upgradet u uw firmware om deze functie in te schakelen en de functies van uw printer volledig te benutten. Voor instructies om uw firmware te upgraden, gaat u naar support.hp.com en voert u uw printermodel in het zoekvak in. Op de resulterende productondersteuningspagina selecteert u Hoe en vervolgens selecteert u Printerinstellingen, installatie en updates in het vervolgkeuzemenu Een onderwerp selecteren. Selecteer het firmware-updateonderwerp in de resulterende lijst met onderwerpen.

Verschuiving draaien instellen en printen

Volg deze stappen om de functie Verschuiving draaien in te schakelen, papier te plaatsen en te printen.
  1. Ga op het bedieningspaneel van de printer naar en open de app Instellingen.
  2. Selecteer Kopiëren/printenLaden beherenVerschuiving draaien.
  3. Selecteer Automatisch.
  4. Twee papierladen plaatsen en configureren: Stel één lade zodanig in dat papierstapel horizontaal (liggend) is en stel de andere lade zodanig in dat de papierstapel verticaal (staand) is. Plaats bijvoorbeeld Letter-papier in lade 2 en gedraaid Letter-papier in de lade 3.
    opmerking:
    Gebruik dezelfde papiersoort in beide laden. Letter-, A4- en A5-papier worden door de meeste printers ondersteund.
  5. Voer een afdruktaak uit, waarbij u opgeeft welke papiersoort u hebt geplaatst.

De instelling Verschuiving draaien overschrijven

U kunt de app Instellingen gebruiken om de functie Verschuiving draaien voor alle afdruktaken uit te schakelen. U kunt ook de instelling op een van de volgende manieren overschrijven:
De instelling Verschuiving draaien snel voor één taak overschrijven: Open de lade waarin het papier in de afdrukstand liggend is geplaatst (lange rand uitgelijnd met de voorkant van de lade). U hoeft de lade niet helemaal naar buiten te trekken. Als u de lade naar buiten trekt, wordt Verschuiving draaien uitgeschakeld en wordt de taak in één afdrukstand geprint.
Instellingen aanpassen indien u de instelling Verschuiving draaien vaker moet overschrijven: Configureer de instelling Laden beheren om de aangevraagde lade uitsluitend te gebruiken wanneer een lade voor een afdruk- of kopieertaak is opgegeven:
  1. Ga op het bedieningspaneel van de printer naar en open de app Instellingen.
  2. Selecteer Kopiëren/printenLaden beherenUitsluitend aangevraagde lade gebruiken.
  3. Selecteer Uitsluitend.

Verschuiving draaien gebruiken wanneer er een finisheraccessoire is geïnstalleerd

Sommige finishers bevatten de functie Taakverschuiving, waarbij een zijwaartse verschuiving wordt toegepast en die sneller is dan de functie Verschuiving draaien. Als uw finisherapparaat de functie taak Taakverschuiving ondersteunt en deze is ingeschakeld, overschrijft deze functie de instelling Verschuiving draaien.
Als de printer echter andere uitvoerbakken heeft die Taakverschuiving niet ondersteunen, kunt u voor die bakken Verschuiving draaien gebruiken.
Verschuiving draaien is compatibel met bepaalde bewerkingsstanden die finishers bieden. (Beschikbare bewerkingsstanden variëren per printer en finisher.)
Finisherbewerkingsstanden die compatibel zijn met Verschuiving draaien:
  • Postbus
  • Stapelaar
  • Functiescheiding
Finisherbewerkingsstanden die niet compatibel zijn met Verschuiving draaien (menuoptie verwijderd):
  • Taakscheider
  • Sorteereenheid