HP notebook-pc's - Foutmeldingen op een zwart scherm oplossen die kunnen optreden tijdens het opstarten

Er zijn verschillende oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat een computer niet opstart in het Windows besturingssysteem. Indien uw computer niet wil opstarten of booten, dan zult u symptomen zien of horen die een aanwijzing geven van het algemene probleemgebied. Als u niet zeker weet wat het probleem is, zie Problemen oplossen wanneer een computer niet correct opstart of boot.

Opstartsymptoom: Mogelijk geeft de computer een foutmelding op een zwart scherm tijdens het opstarten

Gebruik dit document als de LED-lichtjes oplichten, u het geluid van een draaiende ventilator of harde schijf hoort, maar er een tekstbericht op een zwart scherm wordt getoond nadat de aan-uitknop van het notebook wordt ingedrukt.
De oorzaak van dit probleem is mogelijk een foute instructie die van het BIOS naar een hardwarecomponent wordt gestuurd (bijv. toetsenbordfout) of een incompatibele apparaatdriver. Dergelijke problemen kunnen over het algemeen worden opgelost door de foutmelding te verwijderen en vervolgens geüpdatete firmware voor een kritieke component te installeren.

DOE DIT EERST - Voer een harde reset uit

Als een pc plotseling niet meer goed opstart, dan moet u allereerst een harde reset uitvoeren.
  1. Ontkoppel alle randapparatuur en verwijder alle USB-apparaten en mediakaarten. U wilt de computer testen en niet de accessoires!
  2. Koppel de netadapter los, haal de batterij eruit en houd dan de aan-uitknop ten minste 15 seconden ingedrukt.
  3. Sluit de netadapter weer aan (maar niet de batterij), Druk op de aan-uitknop, kijk of de LED's bij de Caps Lock- en Num Lock-knoppen branden en luister of u geluiden hoort van de ventilators of andere bewegende onderdelen die draaien.
Acties die u dient te ondernemen nadat u een harde reset hebt uitgevoerd
Zoek op het internet naar de specifieke foutmelding