HP OfficeJet Pro 9110-, 9120- ja 9130-tulostimet – Värillinen tai musta muste ei tulostu, muut tulostuslaatuongelmat

Tulostetun asiakirjan laatu ei vastaa odotuksia, värillinen tai musta muste ei tulostu, tai tulosteet ovat tahriintuneet, epätarkat, tummat tai haalistuneet.

Tee seuraavat toimenpiteet ilmoitetussa järjestyksessä. Tarkista, onko ongelma ratkennut, käyttämällä tulostinta kunkin toimenpiteen jälkeen.

Puhdista tulostuspää

Jos tulostuspää on tukossa, se on ehkä puhdistettava useita kertoja, jotta tulostuslaatu palautuu normaaliksi. Puhdista tulostuspää tulostimen ohjauspaneelin automaattisella työkalulla.

1. Lisää lokeroon tavallista valkoista paperia.

2. Valitse tulostimen ohjauspaneelista Valikko.

3. Valitse Utilities > Tools (Työkalut).

4. Valitse Vianmääritys > tulostuslaatu.

5. Valitse Tulostuspään puhdistus > Jatka.

Esimerkki testisivusta

Näkyviin tulee puhdistustulostuspään ilmoitus ja testisivu tulostuu.

6. Tarkista testisivun tulostuslaatu.

• Jos olet tyytyväinen tulostuslaatuun, vianmääritys on valmis.

• Jos tulostuslaatu ei ole tyydyttävä, jatka seuraavaan puhdistustasoon valitsemalla Puhdista uudelleen. Toista nämä vaiheet tarvittaessa kolmatta puhdistusjaksoa varten.

7. Jos tulostuspää on erittäin tukossa, sille saatetaan tarvita toinen puhdistusjakso. Odota 30 minuuttia, ennen kuin suoritat kaikki kolme puhdistustasoa uudelleen.

Varoitus:

Aloita aina puhdistus tasolta 1, jotta vältyt tulostimen vaurioilta.

Tarkista, onko tulosteiden kääntöpuolella mustetahroja

Jos tulosteiden takana on mustetahroja, ratkaise ongelma automaattisella työkalulla.

1. Lisää lokeroon tavallista valkoista paperia.

2. Valitse tulostimen ohjauspaneelista Valikko.

3. Valitse Utilities > Tools (Työkalut).

4. Valitse Vianmääritys > tulostuslaatu

5. Valitse Puhdas tahroja > jatka.

Tulostin syöttää hitaasti yhden sivun. Tulostimesta voi kuuluu jonkin verran ääntä noin minuutin ajan.

6. Odota, kunnes sivu on tullut ulos tulostimesta, ennen kuin poistat sen.

Tarkista mustekasettien ongelmat

Erittäin matala mustetaso ja muiden kuin HP:n kasettien käyttäminen voivat aiheuttaa tulostuslaadun ongelmia.

1. Vaihda kaikki muut kuin HP:n kasetit ja täytetyt kasetit aitoihin HP:n kasetteihin. HP:n tarvikkeita on saatavana sivulta HP Store ja paikallisilta jälleenmyyjiltä.

HP ei voi taata muiden kuin aitojen HP-kasettien tai täytettyjen mustekasettien laatua eikä luotettavuutta. Katso lisätietoja sivulta HP:n väärennösten ja petosten esto-ohjelma.

2. Tarkista mustemäärät ja vaihda kaikki lähes tai kokonaan tyhjät kasetit.

Huomautus:

Tulostimessa on varamustetila, joka mahdollistaa rajatun määrän tulosteita, kun hyvin vähän tai täysin tyhjä kasetti on asennettu. Tässä tilassa mustat sivut eivät ehkä ole yhtä tummia ja värilliset sivut saattavat tulostua harmaasävyisinä. Jos tulostaminen varamustetilassa ei tuota riittävän hyvää tulosta, vaihda kasetti.

Mustetasot
  3. Kasettien varomaton käsittely kuljetuksen tai asennuksen aikana voi aiheuttaa tulostuslaadun ongelmia. Odota muutama tunti, kunnes automaattinen huoltotoiminto on valmis, ja yritä sitten tulostaa uudelleen.

Jos sinulla on viallinen HP:n mustekasetti, sen takuu saattaa olla voimassa. Sivulla HP:n alkuperäiset mustekasetit on lisätietoa riittoisuudesta ja HP:n rajoitetusta takuusta.

Tarkista paperi, tulostusasetukset ja tulostettavan tiedoston laatu

Varmista, että tulostustyölle on määritetty optimaalinen tulostuslaatu.

1. Tarkista paperin tyyppi ja kunto: Varmista, että paperi soveltuu tulostustyöhön ja että se on hyvässä kunnossa.

• Kaikki paperit eivät ime mustetta yhtä hyvin, jolloin tuloksena voi olla haalistuneita tai tahriintuneita tulosteita. Paperi, jossa on käytetty ColorLok-tekniikkaa, sopii hyvin tekstiä ja grafiikkaa sisältävien asiakirjojen tulostamiseen. HP suosittelee käyttämään HP Advanced -valokuvapaperia parhaiden tulosten saavuttamista varten.

• Käytä puhdasta, rypytöntä paperia. Rypistynyt tai käpristynyt paperi voi aiheuttaa tummia vaakasuuntaisia virheitä.

2. Lisää paperi tulostuspuolen mukaan: Tulostuspuoli on yleensä sileä tai kiiltävä.

• Jos mustesuihkutulostimessa on takalokero, aseta tulostuspuoli ylöspäin.

• Jos mustesuihkutulostimessa on etulokero, aseta tulostuspuoli alaspäin.

3. Tarkista tulostustyön asetukset: Valitse sovelluksessa, josta tulostat, Tiedosto > Tulosta ja valitse sitten Asetukset, Tulostimen asennus tai Määritykset tai avaa Paperityyppi/laatu- tai Materiaali ja laatu -valikko.

Varmista, että tulostustyön väri-, paperityyppi-, paperikoko- ja laatuasetukset ovat oikeat.

4. Tarkista valokuvan tai asiakirjan laatu: Käytä muokkaustyökaluja värien, kirkkauden, kontrastin ja muiden ulkoasuasetusten parantamiseen. Tarkat valokuvat ja grafiikat takaavat selkeämmät tulosteet ja todenmukaisemmat värit.

Kohdista tulostuspää

Kohdista tulostuspää, puhdista tulostuspää tai puhdista tahrot automaattisella työkalulla.

1. Lisää lokeroon tavallista valkoista paperia.

2. Valitse tulostimen ohjauspaneelista Valikko.

3. Valitse Utilities > Tools (Työkalut).

4. Valitse Vianmääritys > tulostuslaatu.

5. Valitse tulostuspään kohdistus > käynnistä > jatka.

Näkyviin tulee tulostuspään kohdistamisviesti ja kohdistussivu tulostuu.

Kasettien vaihtaminen

Jos ongelma ei ratkennut, vaihda mustekasetti.

Jos mustekasetin takuu on voimassa, ota yhteyttä HP:n asiakastukeen saadaksesi vaihtoa.

Huomautus:

Tarkasta, onko aidon HP-kasetin takuu voimassa, tutustumalla HP-tulostimiin - Mustetarvikkeiden rajoitettu takuu.

Vaihda tulostuspää

Uuden tulostuspään asentaminen.

1. Tilaa uusi tulostuspää HP Parts Storesta tai valtuutetulta HP-jälleenmyyjältä. Selvitä, onko tulostuspään takuu yhä voimassa, avaamalla se HP:n tuotetakuutarkastus.

2. Avaa etuluukku tulostimen ollessa päällä.

Etuluukun avaaminen
  3. Avaa mustekasettitilan luukku.

Mustekasettitilan luukun avaaminen
  4. Kun kasettivaunu lakkaa liikkumasta, avaa tulostuspään lukitus nostamalla vaunun salpakahvaa.

Vaunusalvan nostaminen
  5. Älä poista mustekasetteja. Tartu tulostuspään kylkiin ja poista tulostuspää nostamalla sitä ja vetämällä sitä itseesi päin.

Huomautus:

Älä koske tulostuspään pohjaan mustetahrojen välttämiseksi.

Tulostuspään poistaminen
  6. Aseta tulostuspää tulostuspään päälle paperiarkille kasvot ylöspäin ja aseta se sivuun.

7. Poista uusi tulostuspää ja SETUP-mustekasetit pakkauksesta ja aseta kasetit sivuun.

Huomautus:

Älä kosketa sähköisiä liitinpintoja tai suuttimia. Näihin alueisiin koskeminen voi aiheuttaa sähkövikoja tai tulostuslaatuongelmia.

Uuden tulostuspään ja SETUP-kasettien poistaminen pakkauksesta
  8. Tartu tulostuspäähän molemmilta puolilta niin, että sähköiset liitinpinnat ovat tulostimen takaosaan päin, ja aseta sitten tulostuspää tulostuskasettivaunuun.

Tulostuspään asentaminen
  9. Laske vaunun salpa varovasti alas, kunnes se napsahtaa paikalleen.

Vaunun salvan laskeminen
  10. Sulje kasettitilan luukku ja kohdista tulostin tarvittaessa ohjeiden mukaisesti.

Tulostimen huoltaminen

Huollata tai vaihda HP-tulostin, jos ongelma jatkuu, kun olet suorittanut kaikki edellä kuvatut vaiheet.

Siirry sivulle Ota yhteys HP:n asiakastukeen ja sovi tuotteen korjaamisesta tai vaihdosta. Jos olet Aasian ja Tyynenmeren alueella, sinut ohjataan alueellasi olevaan paikalliseen huoltokeskukseen.

Tarkista takuun tila siirtymällä kohtaan HP:n tuotetakuutarkastus. Jos tuote ei ole takuun piirissä, korjauksesta voi aiheutua kuluja.

Huomautus:

Säilytä tulostusnäyte, jossa näkyy ongelma. Jos tulostin, muste- tai väriainekasetti tai kuvarumpu vaihdetaan takuun puitteissa, tuessa voidaan pyytää tulostusnäyte.