HP DeskJet, ENVY, OfficeJet 5000, 5200 printers - Geen zwarte inkt, verkeerde kleuren, andere problemen met de printkwaliteit

De kwaliteit van een afgedrukt document of afgedrukte foto voldoet niet aan de verwachtingen. De volgende taken helpen bij het oplossen van ontbrekende zwarte inkt, kleuren die zijn vervaagd of niet overeenkomen met het origineel, en lijnen of strepen in de prints.

Voer de volgende taken uit in de aangegeven volgorde. Gebruik na elke taak de printer om te zien of het probleem is opgelost.

Voer het hulpprogramma voor het automatisch reinigen van de inktcartridges uit

Reinig de cartridges om problemen met de afdrukkwaliteit op te lossen, waaronder verkeerde kleuren, strepen en vervaagde afdrukken.

1. Plaats gewoon, wit papier in de papierlade.

2. Veeg op het bedieningspaneel van de printer naar links en raak Installatie aan.

3. Tik op Extra en vervolgens op Cartridges reinigen.

Er wordt een testrapport voor de afdrukkwaliteit geprint.

Voorbeeld van een testrapport voor de afdrukkwaliteit
  4. Bekijk de testpagina om storingen op te sporen en problemen op te lossen. Voer zo nodig nog twee reinigingscycli uit.

Controleer of er inktvlekken op de achterkant van uw afdruk zitten

Gebruik een automatisch reinigingsprogramma als er inktvlekken op de achterzijde van documenten en foto's zitten.

1. Plaats gewoon, wit papier in de papierlade.

2. Veeg op het bedieningspaneel van de printer naar links en raak Installatie aan.

3. Tik op Extra en vervolgens op Inktvlekken reinigen.

Controleer de inktcartridges

Zeer lage inktniveaus, het gebruik van niet-HP cartridges en ruwe behandeling kunnen problemen met de afdrukkwaliteit veroorzaken.

1. Vervang alle niet-HP of opnieuw gevulde cartridges door originele HP cartridges. HP artikelen zijn verkrijgbaar bij de HP Store of een lokale winkel.

HP kan de kwaliteit of betrouwbaarheid van cartridges van andere fabrikanten of opnieuw gevulde cartridges niet garanderen. Ga naar Antivirus- en antifraudeprogramma van HP voor meer informatie.

2. Controleer de inktniveaus en vervang cartridges die leeg of bijna leeg zijn.

Opmerking:

De printer is voorzien van een 'back-upmodus' waarmee u kunt afdrukken met één cartridge. Verwijder de bijna lege of lege cartridge om door te gaan met afdrukken als er geen vervanging beschikbaar is. Afhankelijk van de verwijderde cartridge zijn de zwarte tinten niet zo donker en de kleurenafdrukken zijn in grijstinten.

Inktniveaus
  3. Ruwe hantering van cartridges tijdens het transport of de installatie kan leiden tot problemen met de printkwaliteit. Wacht een paar uur tot de automatische onderhoudsroutine is voltooid en probeer dan opnieuw te printen.

4. Als een cartridge slecht is, dient u de cartridge te vervangen. Als u een defecte HP cartridge hebt, is het mogelijk dat dit onder de garantie valt. Raadpleeg Informatie over originele HP cartridges voor informatie over paginaopbrengst en de beperkte garantie van HP om te controleren of een cartridge nog binnen de garantie valt.

Controleer het papier, de printerinstellingen en de kwaliteit van het bestand dat wordt geprint

Zorg ervoor dat uw afdruktaak is ingesteld voor een optimale printkwaliteit.

1. De papiersoort en-status controleren: Controleer of het papier geschikt is voor de afdruktaak en in goede staat is.

• De ene papiersoort neemt mogelijk minder inkt op dan de andere, waardoor de afdrukken vervaagd of uitgesmeerd raken. Gewoon papier met ColorLok -technologie werkt goed voor tekst en documenten met afbeeldingen. Voor optimale resultaten voor foto's kunt u het best HP Advanced fotopapier gebruiken.

• Gebruik alleen schoon papier zonder kreukels. Gekreukt of gekruld papier kan donkere, horizontale afwijkingen veroorzaken.

2. Plaats papier volgens de afdrukzijde: De gladdere of glanzende zijde is meestal de afdrukzijde.

• Bij inkjetprinters met een laadlade aan de achterkant, laadt u de afdrukzijde naar boven.

• Voor inkjetprinters met een laadlade aan de voorkant, laadt u de afdrukzijde met de afdrukzijde naar beneden.

3. De instellingen voor de afdruktaak controleren: Klik in de toepassing waarmee u afdrukt op bestand > afdrukken en klik vervolgens op Opties, Printerinstellingenof Voorkeuren of open het menu papiertype/-kwaliteit of Media & kwaliteit.

Controleer of de instellingen voor de kleur, papiersoort, papierformaat en kwaliteit correct zijn voor uw afdruktaak.

4. Controleer de kwaliteit van de foto of het document: Gebruik hulpprogramma's voor fotobewerking om de kleuren, helderheid, het contrast en andere instellingen voor vormgeving te verbeteren. Foto's en afbeeldingen met een hogere resolutie resulteren in duidelijkere afdrukken met nauwkeurigere kleuren.

De printkoppen uitlijnen

Lijn de printkoppen uit voor een optimale afdrukkwaliteit met behulp van het bedieningspaneel.

1. Plaats gewoon, wit papier in de papierlade.

2. Veeg op het bedieningspaneel van de printer naar links en raak Installatie aan.

3. Raak Hulpmiddelen aan en daarna Printer uitlijnen.

Er wordt een uitlijningspagina afgedrukt.

4. Open de klep van de scanner en plaats de uitlijningspagina met de bedrukte kant omlaag op de glasplaat van de scanner.

5. Sluit de scannerklep en tik op OK op het bedieningspaneel van de printer.

De printer laten nakijken

Laat uw HP printer nakijken of vervangen als het probleem zich blijft voordoen nadat alle voorgaande stappen zijn voltooid.

Ga naar Contact opnemen met HP Klantenondersteuning om een productenreparatie of -vervanging te plannen. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, wordt u verwezen naar een lokaal servicecentrum in uw regio.

Ga naar HP Controle van de garantiestatus van apparaat om de garantiestatus te bevestigen. Als uw product geen garantie meer heeft, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.

Opmerking:

Bewaar een voorbeeldafdruk waarop het probleem zichtbaar is. Als de printer, de inkt- of tonercartridges of de fotogevoelige rol binnen de garantieperiode worden vervangen, vraagt de ondersteuningsagent mogelijk om een afdrukvoorbeeld.