HP Business pc's - Compatibiliteitsprobleem van HP Wolf Security met op virtualisatie-gebaseerde BIOS-beveiligingsconflicten en SCE of SAE

Als uw computer is uitgerust met op virtualisatie-gebaseerde BIOS-beveiliging en Sure Click Enterprise (SCE) of Sure Access Enterprise (SAE), wordt u gevraagd om uw computer elke keer dat u opstart opnieuw op te starten. U lost dit probleem op door de op virtualisatie-gebaseerde BIOS-beveiliging uit te schakelen.

Op virtualisatie-gebaseerde BIOS-beveiligingsconflicten

Gebruik de volgende tabel om vast te stellen of er op virtualisatie-gebaseerde BIOS-beveiligingsconflicten met SCE of SAE op uw computer zijn.

Op virtualisatie-gebaseerde BIOS-beveiligingsconflicten

Windows-versie

Sure Click Enterprise (Hyper-V ingeschakeld in Windows)

Sure Click Enterprise (Hyper-V uitgeschakeld in Windows)

Sure Access Enterprise

Windows 10, 1909 en hoger

Geen conflict

Conflict

Conflict

Windows 10, 1809, (LTSC)

Conflict

Geen conflict

N/A

Windows 11

Geen conflict

Geen conflict

Conflict

Controleer of Hyper-V is ingeschakeld op uw computer door Systeeminformatie te zoeken en te openen om de Windows-app Systeeminformatie uit te voeren. Als de op Virtualisatie-gebaseerde beveiliging is ingesteld op Uitvoeren, is Hyper-V ingeschakeld.

Controleren of op virtualisatie-gebaseerde beveiliging wordt uitgevoerd

Oorzaak van compatibiliteitsprobleem met HP Wolf Security

Op bepaalde zakelijke pc's met BIOS-versie 01.00.00 of hoger, kan het inschakelen van op virtualisatie-gebaseerde BIOS-beveiliging ook een firmware hypervisor inschakelen. SAE installeert ook een hypervisor en in sommige gevallen doet SCE dat ook. In deze gevallen zorgt het conflict tussen de hypervisors ervoor dat HP Wolf Security u vraagt de computer opnieuw op te starten.

Schakel op virtualisatie-gebaseerde BIOS-beveiliging uit

Schakel op virtualisatie-gebaseerde BIOS-beveiliging uit om problemen te vermijden totdat er een BIOS-update beschikbaar is.

Opmerking:

HP raadt aan dat u op virtualisatie-gebaseerde BIOS-beveiliging opnieuw inschakelt nadat de BIOS-update is toegepast.

Opmerking:

Als u een BIOS- beheerderswachtwoord of Sure Admin-wachtwoord hebt ingeschakeld, moet u uw referenties verifiëren om deze procedure te voltooien.

1. Schakel de computer in of start deze opnieuw op, druk onmiddellijk op esc en druk vervolgens op F10 zodra het opstartmenu wordt weergegeven.

Naar het opstartmenu gaan
  2. Selecteer het tabblad Beveiliging.

3. Selecteer BIOS Sure Start en druk op enter.

BIOS Sure Start selecteren
  4. Schakel het selectievakje Virtualisatie-gebaseerde BIOS-beveiliging uit.

Het selectievakje op virtualisatie-gebaseerde BIOS-beveiliging wissen
  5. Om uw wijzigingen op te slaan en af te sluiten, drukt u op F10 en selecteert u Ja. De wijzigingen worden van kracht nadat de computer opnieuw is opgestart.

Wijzigingen opslaan en Setup verlaten