HP LaserJet Enterprise, HP PageWide Enterprise - Instellingen voor accountbeleid configureren

Informatie over het configureren van de instellingen voor accountbeleid in de EWS.

Inleiding

Het accountbeleid moet zo nauwkeurig mogelijk worden afgestemd op het netwerkaccountbeleid van de printer. Het standaardbeleid is gemaakt door het af te stemmen op de standaardbeveiligingsinstellingen van Microsoft Active Directory. HP raadt u aan om samen te werken met de IT-afdeling van uw klant om te controleren of het MFP-account veilig is.

Opmerking:

Tot externe-configuratieaccounts behoort toegang tot beheerhulpmiddelen, zoals Web Jetadmin.

De instellingen voor accountbeleid configureren

Informatie over het configureren van de instellingen voor accountbeleid.

Accountblokkering inschakelen

Met de functie voor accountblokkering kunnen beheerders het aantal mislukte aanmeldingspogingen opgeven voordat de printer overgaat op de beveiligde modus. Het account is dan gedurende de blokkeringsperiode niet beschikbaar.

Opmerking:

Zorg ervoor dat het totale aantal EWS-referenties dat is opgeslagen in Web Jetadmin niet groter is dan het totale aantal toegestane aanmeldingspogingen voordat u het maximale aantal toegestane aanmeldingspogingen instelt. Als het aantal referenties groter is dan het aantal aanmeldingspogingen, kan zich een statuscommunicatiefout voordoen wanneer Web Jetadmin een nieuwe printer detecteert.

1. Klik op het tabblad Beveiliging.

2. Open het menu Accountbeleid.

3. Selecteer in het gedeelte Wachtwoord van lokale beheerder of het gedeelte Wachtwoord voor externe configuratie de optie Accountblokkering inschakelen.

4. Voer bij Maximaal aantal pogingen in hoe vaak een beheerder een onjuist wachtwoord mag invoeren voordat het account voor deze beheerder wordt geblokkeerd.

Opmerking:

Het standaardaantal pogingen is 5. Het toegestane aantal pogingen kan variëren van 3 tot en met 30.

5. Voer bij Blokkeerinterval het aantal seconden in dat het account vergrendeld is.

Opmerking:

Het standaardaantal seconden is 300. Het toegestane aantal seconden kan variëren van 5 tot en met 1800 seconden.

6. Voer bij Telling van blokkeerinterval resetten het aantal seconden in dat na een mislukte aanmeldingspoging moet verstrijken voordat de telling van het aantal mislukte aanmeldingen weer op 0 wordt ingesteld.

Opmerking:

Het standaardaantal seconden is 300. Het toegestane aantal seconden kan variëren van 5 tot en met 1800 seconden.

7. Klik op de knop Toepassen om de instellingen op te slaan.

Wachtwoordcomplexiteit inschakelen

De functie voor wachtwoordcomplexiteit houdt in dat u drie verschillende soorten tekens moet selecteren wanneer u een wachtwoord selecteert. U kunt de volgende opties selecteren: hoofdletter, kleine letter, cijfers en speciale tekens. Dit is gebaseerd op de standaardinstellingen van Microsoft voor de vereisten voor wachtwoordcomplexiteit.

Raadpleeg Vereisten van Microsoft voor complexiteit voor meer informatie.

1. Klik op het tabblad Security (Beveiliging).

2. Open het menu Account Policy (Accountbeleid).

3. Selecteer in het gebied Local Administrator Password (Wachtwoord van lokale beheerder) of het gebied Remote Configuration Password (Wachtwoord voor externe configuratie) de optie Enable Password Complexity (Wachtwoordcomplexiteit inschakelen).

Opmerking:

Als wachtwoordcomplexiteit is ingeschakeld, moeten beheerderswachtwoorden drie van de volgende kenmerken bevatten:

• Hoofdletters

• Kleine letters

• Cijfers

• Speciale tekens

4. Typ bij Minimale wachtwoordlengte het minimale aantal tekens dat het wachtwoord moet bevatten.

Opmerking:

Het standaardaantal tekens is 8. Het vereiste aantal tekens voor een wachtwoord kan variëren van 0 tot 16. Als het aantal tekens is ingesteld op 0, geeft dit aan dat het minimale aantal tekens is uitgeschakeld en dat er geen wachtwoord vereist is voor toegang tot een account.

5. Klik op de knop Apply (Toepassen) om de instellingen op te slaan.